5 idei de cină rapidă cu paste și legume. Doar 5 ingrediente

Cu 5 ingrediente poți să faci rapid o cină gustoasă și sănătoasă compusă din paste integrale și legume. Aceste rețete sunt perfecte pentru serile călduroase de vară.
Căldura și programul încărcat de la muncă te lasă fără energie, iar seara nu îți dorești decât să mănânci ceva bun și să te relaxezi alături de cei dragi. Ca să nu pierzi timpul în bucătărie, o soluție rapidă și sănătoasă ar fi să apelezi la combinațiile de paste integrale cu multe legume și ierburi aromate. 
 

Ca să le prepari nu ai nevoie de mai mult de 5 ingrediente, iar în maxim 15 minute cina este servită.
Savurată alături de un pahar de vin alb sau un prosecco, va fi o cină sățioasă care simți că-ți răsfață toate simțurile și te binedispune după o zi aglomerată la muncă. 

Îți recomand să încerci aceste idei de cină rapidă ca să faci cele mai bune combinații cu paste și legume:



1. Paste cu dovlecel și lămâie - rețetă recomadată de Jamie Oliver

 
Ingredientul-vedetă în această combinație este dovlecelul pe care îl găsim deja la piață. Proaspăt și cu o textură crocantă, dovlecelul se combină excelent cu lămâia și menta.

Ca să faci paste cu dovlecel și lămâie ai nevoie de: linguini/spaghete, 2 dovlecei tăiați cu peelerul zimțat sau julienne, un pumn mic cu frunze de mentă mărunțite, parmezan și o lămâie. 

Pastele se pun la fiert în multă apă cu sare.
Între timp, dovleceii se călesc într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, timp de 4 minute, după care se adaugă menta proaspătă. După ce ai scurs pastele, se adaugă peste dovlecei cu o lingură din apa în care au fiert și se amestecă bine. Stropește cu zeamă și coajă de lămâie, asezonează cu sare și piper, iar deasupra răzuiește parmezan.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod