5 feluri inedite de a găti curcanul pentru Crăciun

Deși porcul este un aliment național în perioada sărbătorilor, carnea de curcan începe să câștige din ce în ce mai mult teren pe mesele românilor. Descoperă 5 feluri inedite de a găti curcanul!

Carnea de curcan este mai ușoară, se digeră mai repede decât preparatele tradiționale de porc și, nu în ultimul rând, este și foarte bună. Și dacă tot a ajuns să facă parte din preferințele românilor, banala rețetă de curcan la cuptor nu mai este suficientă pentru gusturile noastre. Astfel că ne-am gândit să-ți oferim câteva feluri inedite de a găti curcanul pentru masa de Crăciun.


5 feluri inedite de a găti curcanul pentru Crăciun:

1 din 6

Piept de curcan umplut cu varză kale și cârnați

Pentru acestă rețetă ai nevoie de: piept de curcan, fără piele, dezosat și filetat, o umplutură formată din varză kale și cârnați, călite împreună, 1 lingură de ulei de măsline, sare, piper și 200 grame de varză de Bruxelles (feliată în jumătăți).

Se înlătură pielea de pe piept, se dezosează și apoi se filetează. Se umple uniform cu amestecul de varză kale și cârnați, apoi se rulează și se leagă cu sfoară de bucătărie.

Se pune într-o tavă, se unge cu ulei de măsline, se condimenteză cu sare și piper și se introduce la cuptor pentru 45 de minute.

Se adaugă varza de Buxelles, tăiată în jumătăți și se mai lasă încă 30 de minute, până ce temperatura interioară a cărnii ajunge la 68 de grade. Se scoate din cuptor și se lasă 20 de minute să se odihnească, înainte de a-l felia.

Foto și rețetă: https://www.marthastewart.com

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod