5 alimente care sunt antibiotice naturale

Usturoiul conţine o substanţă care se numeşte alicină şi are un puternic efect antimicrobian, distrugând infecţiile.
Majoritatea alimentelor pe care le includem în dieta zilnică îndeplinesc un dublu rol: nu sunt doar un deliciu pentru papilele gustative, ci adevărate tratamente care pot oferi remedii pentru afecţiuni importante. Tot ce este nevoie este să ne informăm şi să descoperim bunătăţile pline de sănătate pe care cămară le are de oferit!

1. Usturoiul


Este fără îndoială unul dintre cei mai populari agenţi curativi, care datorită  proprietăţilor antivirale deosebite este considerat un adevărat antibiotic natural. Proprietăţile acestuia se datorează în special alicinei, o substanţă antimicrobiană ce acţionează asemenea unui antibiotic natural, reuşind să distrugă virusurile şi infecţiile puternice.


Usturoiul este recomandat în special în cazul infecţiilor produse de stafilococi, precum bronşita, amigdalita, abcesele buco-faringiene, dar şi în cazul paraziţilor intestinali, astmului, hipertensiunii şi infecţiilor pielii.  


2. Ghimbirul


Este un remediu cu tradiţie în medicină alternativă, fiind folosit de peste 2000 de ani datorită nutrienţilor cu proprietăţi antiinflamatoare şi antibacteriene: shogaol, zingeron şi gingerol. Ghimbirul, fie sub formă de ceai sau consumat natural, este un bun remediu în cazul răcelilor deoarece calmează inflamaţille la nivelul gâtului, ameliorează simptomele sinuzitei, febrei şi infecţiilor gâtului.


Mai mult decât atât, acesta ajuta şi în cazul problemelor respiratorii, stimulând la eliminarea mucozităţilor şi fluidizarea congestiilor respiratorii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod