oţet

4 utilizări neobișnuite ale oțetului de mere

Oțetul de mere este un elixir aparent magic, care este folosit de mult timp, atât în dressing-urile de salată, cât și în tratamentele pentru întinerirea pielii. Se spune că Hippocrate folosea oțetul de mere și în scopuri medicinale. Dacă ești curioasă ce alte utilizări neobișnuite ale oțetului ai ratat, nu-ți face griji! Te învățăm câteva trucuri ale oțetului de mere pe care nu le știai până acum. Iată care sunt acestea!

Ce utilizări neobișnuite ale oțetului de mere există?


1. Loțiune de tonifiere a tenului


Merele au un conținut bogat de antioxidanți și sunt, de asemenea, o sursă importantă de potasiu, calciu și fibre. Datorită faptului că oțetul de mere este un produs fermentat, oferă chiar și mai mulți acizi sănătoși, respectiv enzime, pentru piele. Atunci când este utilizat în mod regulat, oțetul de mere poate fi o loțiune de tonifiere excelentă. De asemenea, acest produs poate ameliora petele de piele produse de soare, acneea și cicatricile provocate de acnee.

2. Soluție naturală de curățare


Datorită proprietăților sale antibacteriene, oțetul de mere este adesea folosit ca o alternativă naturală la produsele de curățare din comerț, care conțin substanțe chimice dure. Oțetul de mere are aceleași beneficii naturale ca oțetul normal, cu un miros mult mai plăcut.
Acest produs este eficient când vine vorba de îndepărtarea murdăriei și depunerilor minerale persistente. Combină-l cu apă și folosește-l pentru a curăța în condiții de siguranță majoritatea suprafețelor din casa ta.

3. Calmant pentru stomac


Se întâmplă să mănânci ceva care nu îi priește stomacului tău. Vei ajunge să ai crampe, arsuri stomacale, greață sau, dacă ai cu adevărat ghinion, o combinație a tuturor acestor simptome. Oțetul de mere este un tratament natural sigur, care funcționează perfect când vine vorba de relaxarea stomacului.
Datorită faptului că oțetul de mere are proprietăți alcalinizante, poate ajuta la reglarea nivelului pH-ului, în acest fel scăzând riscul apariției leziunilor celulare și bolilor.

4. Tratament pentru albirea dinților


Zâmbetul alb este unul dintre acele lucruri care te pot ajuta să ai mai multă încredere în tine. Din păcate, tratamentele profesionale de albire a dinților pot fi costisitoare, iar multe alte kituri de albire a dinților nu funcționează atât de bine pe cât ți-ai dori.
Însă îți poți albi dinții în mod natural, fără a cheltui o avere, cu o gargară zilnică cu oțet de mere în fiecare dimineață. Acest tratament nu numai că îți va albi dinții, ci te va ajuta și să scapi de bacteriile din gură și de pe gingii.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod