mic dejun cu cereale integrale

4 idei de mic dejun rapid cu cereale integrale. Îți ia 2 minute să-l faci!

Știi cum e când te grăbești dimineața și nu ai niciodată timp să mănânci ceva! Aceste idei de mic dejun cu cereale integrale le poți face extrem de rapid!
Poate că ai observat deja că atunci când mănânci dimineața ceva sănătos și consistent, reușești să te abții mai ușor de la tot felul de gustări hipercalorice și să ai un program al meselor principale. Astfel că, dacă ești genul de persoană care este mereu în întârziere și ți se pare că nu ai niciodată timp de micul dejun, iată câteva dintre cele mai bune soluții ca să te ajute să îți formezi obiceiul de a mânca dimineața. În plus, folosind aceste combinații vei reuși să eviți pâinea, dacă vrei să slăbești. 


4 idei de mic dejun rapid cu cereale integrale. Îți ia 2 minute să-l faci! 



1. Fulgi de ovăz înmuiați peste noapte

 
Fulgii de ovăz sunt ideali pentru micul dejun. Dacă nu ai timp să prepari micul dejun, atunci poți să încerci să faci de seara această combinație.
Pune fulgii de ovăz la înmuiat în lapte vegetal, cu puțină scorțișoară, semințe de chia și semințe de dovleac. Dimineața vei avea micul dejun la îndemână și doar îi adaugi fructe, unt de arahide și nuci proaspete. 


 

2. Humus, legume, verdeață și quinoa

 
Dacă nu-ți place să mănânci ceva dulce la micul dejun, poți să apelezi la quinoa în combinație cu legume. Le poți pregăti toate ingredientele în caserole la frigider, iar dimineața doar le combini în farfurie. Chiar dacă nu suntem obișnuiți cu astfel de combinații la micul dejun, năutul alături de verdețuri și quinoa constituie o masă echilibrată care va furniza energie pentru tot restul zilei.

Avocado, morcovul răzuit, rucola, spanacul înăbușit puțin și quinoa fiartă merg de minune în combinație cu o lingură de humus.
Obții o masă sățioasă care furnizează proteine, fibre, grăsimi bune și carbohidrați complecși. 


3. Linte şi orez brun cu ceapă caramelizată şi ou

 
Orezul brun cu linte conferă saţietate, fiind o combinaţie excelentă pentru a înlocui pâinea. Furnizează proteine şi carbohidraţi complecşi, iar alături de un ou ochi se transformă într-o cină delicioasă şi hrănitoare.

Poţi să prepari din weekend o caserolă cu orez brun fiert şi amestecat cu linte plus condimentele dorite. Astfel vei avea la îndemână totul pentru serile când nu ai chef să găteşti ceva complicat.
Trebuie doar să pui la călit ceapă şi să o stropeşti cu oţet balsamic, lăsând-o la caramelizat.
Un ou ochi va completa reţeta şi furnizează pe lângă proteine şi grăsimi sănătoase.


4. Smoothie cu fulgi de ovăz și fructe de pădure

 
Dacă preferi să consumi o băutură cremoasă, nutritivă și consistentă la micul dejun, atunci un smoothie este perfect pentru tine. Amestecă în blender lapte vegetal cu fulgi de ovăz, semințe de chia, semințe de floarea-soarelui, banană, unt de arahide și fructe de pădure congelate. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod