4 chimicale netestate pe care le folosești în fiecare zi

În fiecare zi mâncăm alimente, bem sucuri și folosim săpunuri, șampoane și loțiuni care conțin mii de aditivi și substanțe chimice. Dar știi că multe dintre acestea sunt chimicale netestate și îți afectează starea de sănătate generală? Mai jos, poți regăsi câteva dintre acele chimicale netestate pe care le folosești în fiecare zi.

Ce chimicale netestate folosești în fiecare zi?


1. Caragenan


Caragenanul este un produs care provine din algele marine roșii. Acesta este folosit pentru a îngroșa și emulsifica toate tipurile de produse, inclusiv pasta de dinți. Mai exact, caragenanul se utilizează pentru a îngroșa laptele, carnea, șamponul, laptele de soia, alimentele ecologice și berea. Este prezent și în spuma folosită pentru a stinge incendiile. Cercetările recente efectuate pe șoareci de laborator au corelat această substanță cu tulburările gastro-intestinale, cum ar fi boala Crohn. 

2. Benzen


Benzenul este cunoscut despre o substanță care provoacă apariția cancerului. Cea mai frecventă sursă de benzen inhalat provine din fumul de țigară.
Dacă ești fumător, inhalezi de obicei aproximativ de 10 ori mai mult benzen pe zi decât un nefumător. Benzenul se regăsește și în unele sucuri. Se creează atunci când benzoatul de sodiu se amestecă împreună cu vitamina C. De asemenea, se găsește în cleiuri, vopsea, ceară de mobilier și detergenți. Expunerea îndelungată la această substanță poate provoca apariția cancerului, leucemiei și multor altor afecțiuni care afectează ficatul, rinichii, plămânii, inima, creierul și măduva.

3. Cofeină


Cofeina este cel mai des folosit stimulent din lume. Este un ingredient natural al cafelei și al ceaiului.
Cofeina se adaugă și în băuturile răcoritoare, băuturile energizante, gumă și chiar și jeleuri. De asemenea, vine și sub formă de pastile și pudră. În timp ce cofeina regăsită în mod natural în alimente este considerată în general sigură atunci când este consumată în moderație, efectele pe termen lung ale utilizării consecvente devin limitate: stimulentul crește tensiunea arterială și poate provoca aritmii cardiace și convulsii la persoanele cu probleme.

4. Teobromină


Teobromina provine din boabele de cacao și se regăsește în ciocolată. Aceasta acționează ca o formă mai slabă a cofeinei.
Se adaugă în băuturile răcoritoare, guma de mestecat, laptele de soia, bomboane și multe altele. În timp ce un nivel scăzut de teobromină este sigur, oamenii consumă de cinci ori mai multă teobromină decât ar trebui. Otrăvirea cu această substanță este deosebit de îngrijorătoare în cazul persoanelor în vârstă. Simptomele includ transpirație, greață, tremurături, dureri de cap severe și anorexie.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod