3 reţete simple cu care să-ţi impresionezi invitaţii de Revelion

Pentru a fi o gazdă apreciată la petrecerea de Revelion ai nevoie de reţete inedite și delicioase, nu doar de multă băutură. Chiar dacă plănuieşti o masă de pe care să nu lipsească mâncărurile tradiţionale, adaugă în meniul tău şi 3 reţete simple cu care să-ţi impresionezi invitaţii de Revelion.

Pentru a fi o gazdă apreciată la petrecerea de Revelion ai nevoie de reţete inedite și delicioase, nu doar de multă băutură. Chiar dacă plănuieşti o masă de pe care să nu lipsească mâncărurile tradiţionale, adaugă în meniul tău şi 3 reţete simple cu care să-ţi impresionezi invitaţii de Revelion.

Încearcă 3 rețete ușoare care îi vor surprinde plăcut pe invitații tăi, iar petrecerea ta de Revelion nu va fi uitată prea repede.

Rulouri de creveti cu bacon

Ușor de realizat și cu un timp de coacere relativ scurt, rulourile de creveți cu bacon pot fi cel mai apreciat aperitiv pentru Revelion. Ai nevoie de aproximativ 25 de minute pentru a pregăti totul, iar prepararea în cuptor durează aproximativ 20 de minute.

Ingrediente:

10 felii lungi de bacon
20 creveti decorticati
20 frunze de busuioc proaspat sau congelat
sos barbecue
branza de capra rasa

Taie fiecare felie de bacon în două (pe lățime), apoi ia creveții, rulează câte o frunză de busuioc în jurul lor, apoi câte o bucată de bacon și fixează fiecare rulou cu o scobitoare de lemn.

Pune rulourile într-o tavă acoperită cu folie de aluminiu, în cuptorul preîncălzit la 195 grade.

După ce se coc timp de 14-16 minute (până când baconul devine crocant), întinde sosul barbecue pe fiecare rulou cu o pensulă și presară brânza de capră rasă, apoi mai lasă tava în cuptor timp de 2-4 minute.



Bruschete cu pui si ciuperci

Servite alături de o salată, bruschetele cu pui și ciuperci pot fi chiar un fel principal, sau poți alege să le servești ca aperitiv.

Ingrediente:

16 felii de baghetă, cu o grosime de 2,5 cm
450-550 g piept de pui, tăiat în fâșii de 2-4 cm
450 g ciuperci medii, tăiate în sferturi
1/2 ceașcă smântănă groasă
1/4 ceașcă unt ținut la temperatura camerei până se înmoaie
1 ceașcă de cașcaval ras
3 căței de usturoi tocați
1 linguriță sos de soia
1 linguriță ulei

Pune puiul și ciupercile în ulei într-o cratiță la foc mediu.
După 5 minute, adaugă sosul de soia și ține cratița pe foc încă 7 minute, apoi adaugă smântâna. Lasă cratița pe foc încă 4-6 minute, dar ia-o de pe aragaz dacă sosul începe să fiarbă.

Amestecă untul cu usturoiul și întinde-l pe feliile de baghetă, apoi pune-le în cuptorul preîncălzit la 150 grade timp de 2-3 minute. Adaugă apoi aproximativ un sfert de ceașcă de amestec de ciuperci cu pui pe fiecare felie de baghetă, adaugă cașcavalul ras și lasă-le în cuptor pentru încă 1-2 minute, până când cașcavalul s-a topit.


 

Caju picant glazurat

Renunță la amestecurile de alune din comerț și pregătește chiar tu o gustare delicioasă: alune caju picante și glazurate, pe care le prepari în doar 10 minute și le coci apoi o oră.

Ingrediente:

3 cești caju crud
1 albuș de ou
1/2 ceașcă zahăr
1 linguriță praf de chili
1 linguriță chimen pisat
1/4 linguriță praf de usturoi
1/4 linguriță boia iute

Bate bine albușul de ou, apoi adaugă alunele caju și amestecă-le bine.

Adaugă deasupra restul de ingrediente și amestecă-le bine în castron.

Întinde alunele caju într-o tava mare pe un singur strat. Bagă-le la cuptorul preîncălzit la 120 grade timp de o oră, dar verifică-le în mod regulat și întoarce-le o singură dată atunci când s-au prăjit bine deasupra. Scoate-le din tavă, întinde-le cu o lingură de lemn pe hârtie cerată și lasă-le să se răcească complet înainte de a le servi.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod