3 idei de paste care nu îngrașă. Cele mai bune alegeri sărace în carbohidrați

Poți să mănânci o porție de paste delicioase fără să îți sabotezi dieta. Aceste variante de paste care nu îngrașă le poți mânca pentru că sunt sărace în carbohidrați.
Alături de pizza, pastele se numără printre preparatele preferate de multă lume. Însă, mulți ajungem să ne ferim de ele atunci când vrem să slăbim. Nu este necesar să faci acest lucru dacă știi cum să faci cele mai bune alegeri sărace în carbohidrați și care nu îți pui în pericol silueta. 


Cea mai bună soluție ar fi aceea de a înlocui pastele din făină albă sau integrală cu cele făcute din quinoa sau orez integral. Acestea nu conțin gluten și au o valoare calorică mult mai mică.
Dacă nu îți sunt la îndemână aceste feluri de paste, optează întotdeauna pentru pastele integrale pe care să le combini în salate cu multe legume și verdețuri. Aceste salate cu paste sunt răcoritoare și merg de minune în zilele călduroase de vară.  

O altă alternativă și mai bună ca să înlocuiești pastele obișnuite ar fi să optezi pentru diverse legume date prin spiralizator, mandolină sau făcute fâșii cu ajutorul unui peeler. Astfel, folosești legumele bogate în fibre și carbohidrați complecși care nu îngrașă. Poți să folosești zucchini, dovlecelul, dovleacul, țelina, morcovii în stare crudă sau gătite un minut la abur, după care le asezonezi cu verdețuri, legume, parmezan, ulei de măsline sau sosuri de roșii.
 Vei obține o porție delicioasă de paste care nu îngrașă și pe care o poți mânca cu poftă fără să ai mustrări de consțiință. 


3 idei de paste care nu îngrașă


1. Spaghete din dovleac copt cu năut și feta

Ai nevoie de:
- 1 dovleac
- 1 linguriţă de ulei
- 1/4 ceapă fideluţă
- 1/2 linguriţă cu usturoi zdrobit
- 1/3 ceaşcă cu boabe de năut fierte (din conservă)
- 1/2 linguriţă cu cimbru proaspăt sau uscat
- 6 roşii cherry, tăiate în jumătăţi
- 1 ceaşcă cu frunze de spanac rupte
- puţină sare
2 linguri cu brânză feta fărâmiţată.

Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Dovleacul se taie în două, se curăță de semințe și se pune cu interiorul în jos într-o tavă cu o jumătate de cană de apă.
Se lasă la cuptor 45-50 de minute. După ce s-a răcit se folosește o furculiță ca să obții spaghete din miezul lui. Aceste spaghete se folosesc ca alternativă pentru pastele obisnuite, deoarece sunt sărace în calorii, au un gust neutru și absorb foarte ușor toate aromele celorlalte ingrediente folosite.

Poți să păstrezi dovleacul copt în prealabil ca să ai mereu la îndemână aceste paste pentru serile în care nu ai timp să gătești. 

Pune într-o tigaie puțin ulei, călește ceapă și usturoi, adaugă năut din conservă, cimbru, roșii din conservă sau cherry proaspete, frunze de spanac, sare și piper.
Toarnă apoi amestecul peste pastele din dovleac, amestecă bine și presară deasupra puțină brânză feta.

Acest preparat are: 272 de calorii, 11 grame de grăsimi, 11 grame de proteine şi 37 de grame de carbohidraţi.
 
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod