Lavandă

25 de întrebuinţări neobişnuite ale lavandei

13. Elimină problemele provocate de sindromul premenstrual
Ca antiinflamator, lavanda funcţionează bine pentru durerile de cap cauzate de sindromul premenstrual şi pentru schimbările de dispoziţie. Miroase sau masează-te cu puţin ulei şi îţi vei reveni în cel mai scurt timp.

14. Tonic pentru păr şi tratament împotriva căderii lui
Lavanda e un tonic excelent pentru păr. Îl readuce la viaţă şi îi poate stimula creşeterea. Foloseşte un şampon cu lavandă pentru a-ţi recupera firele pierdute de păr după naştere. De asemenea, uleiul de lavandă se regăseşte în multe produce pentru îndepărtarea păduchilor.

Poţi crea chiar tu unul prin amestecarea uleiul de lavandă cu cel de măsline şi vei o obţine un tratament util care să sperie aceste creaturi urâte.

15. Perfect pentru baie
Aceasta e cea mai frecventă utilizare a lavandei. Foloseşte uleiul de lavandă în cadă sau sub formă de sare de baie şi scapă de orice stres.

16. Utilă pentru băuturile răcoritoare
Într-o zi răcoritoare de vară, nu e nimic mai răcoritor decât un pahar mare cu limonadă. Şi te vei bucura de şi mai multe beneficii dacă adaugi levănţică în sucul de lămâie. Poţi face o limonadă din apă, zahăr, suc de lămâie şi flori de lavandă uscată.


17. Plantă aromatică pentru gătit
Lavanda este un munte de arome florale şi dulci, şi poate şi folosită în multe feluri de mâncare.

18. Deserturi delicate
În cazul în care desertul tău constă în îngheţată, atunci ar trebui să încerci una cu lavandă. În combinaţie cu ciocolată va fi ceva extraordinar!

19. Decoraţie pentru tort
Nu numai că e o completare excelentă pentru deserturi, dar cu ajutorul lavandei poţi decora şi torturile sau prăjiturile.

20. Ceai cu lavandă
Florile uscate de lavandă pot fi combinate cu alte ceaiuri, cum ar fi cel de mentă.


21. Potpourri
O farfurie cu astfel de flori uscate de lavandă e multifunţională: oferă eleganţă camerei şi o umple cu miros îmbietor.

22. Operă de artă
Decorează-ţi casa cu poze şi picturi cu lavandă. Nu e nimic mai uimitor şi mai liniştitor decât un câmp de levănţică.

23. Vedeta grădinii
Plantează levănţică în grădină şi în fiecare zi vei simţi miros plăcut când treci pe lângă ea. Florile ei adaugă culoare grădinii tale şi poate avea atâtea utilizări practice.

24. Afrodisiac natural
Lavanda poate fi de mare ajutor în ceea ce priveşte viaţa ta sentimentală.
Poate fi folosită sub formă de săruri, loţiuni, lumănări sau pur şi simplu bucheţele de lavandă răspândite prin casă.

25. Atrage albinele
În ultimii ani, a apărut un curent prin care se încurajează plantarea lavandei în grădini pentru a susţine populaţia de albine. Albinele sunt cele mai semnificative polenizatoare, iar resursele noastre de hrană depind de ele. Lavanda le atrage şi astfel le salvează!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod