Decojirea ouălor

21 de trucuri utile în bucătărie pe care puţini oameni le ştiu


Hârtie pergament pentru brioşe

În cazul în care nu ai forme speciale pentru brioşe, foloseşte hârtia pergament în loc. Această metodă are avantajul de a produce prăjiturele imperfecte, care arată mult mai interesant.

Modul corect de a încălzi preparatele coapte

Dacă vrei să încălzeşti pizza sau alte preparate coapre în cuptorul cu microunde, pune o cană de apă lângă ea. Umiditatea va împiedica aluatul să se usuce prea multe şi să îţi păstreze crusta crocantă.

Trucuri utile în bucătărie. Cum să faci ouă ochiuri perfecte

Sparge ouăle într-o tigaie ca şi cum ai vrea să le prăjeşti, numai că în loc de ulei, pune nişte apă. Ca rezultat vei obţine ouăle perfecte cu gălbenuş lichid.


Cum să păstrezi verdeţurile pentru gătit

Dacă congelezi ierburile într-o tavă de gheaţă, vitaminele nu se vor pierde. Încearcă să le îngheţi în apă sau ulei de măsline.

Modul corect de a păstra fructele cu coajă

Congelează nucile decojite pentru a le psătra proprietăţile nutriţionale, gustul şi aroma. Sigilează-le întâi şi apou bagă-le la congelator. Nu merită să le prăjeşti întâi, penru cp nu vor mai fi bune de nimic. Miezul trebuie să fie crud, astfel nu vor dobândi gustul amar ca în cazul celor care au fost ţinute la temperatura camerei.

Modul corect de a curăţa o tigaie din fontă

Pentru a stopa apariţia ruginii, evită să o speli cu detergent de vase, ci utilizează sare de masă în loc. Această metodă va elimina, de asemenea, mirosurile perssistente ale condimentelor folosite la gătit.

Cum să scapi de mirosurile neplăcute de pe mâini

Pentru a elimina mirosul de ceapă sau de usturoi de pe mâini, foloseşte sare de masă sau lămâie. Doar freacă-le în mâini şi apoi clăteşte-te.

Cum să faci metalele din bucătărie să strălucească din nou

Pentru a reda luciul obiectelor din oţel inoxitabil existente în bucătărie, spală-le într-un amestec din oţet şi apă. Dacă rezultatele nu sunt cum îţi doreai, le poţi lăsa la înmuiat peste noapte.

Trucuri utile în bucătărie. Readucerea lingurilor de lemn la viaţă

De-a lungul timpului, lingurile şi spatulele de lemn îşi pierd aspectul şi capătă un miros neplăcut. Dacă nu vrei să le arunci, fierbe-le în apă simplă şi lasă-le să se usuce la soare.


Modul corect de curăţare a tocătoarelor de lemn

Pentru a îndepărta mirosurile neplăcute şi resturile alimentere din tocătoarele de lemn, freacă-le cu sare grunjoasă şi lasă să acţioneze timp de 10-15 minute. Apoi şterge-le cu o jumătate de lâmâie şi usucă-le.

Cum să îţi păstrezi reţetele curate

Când gătim, folosim de multe ori o carte de bucate sau propriile noastre caiete cu reţete. Este dificil să nu o stropim, din moment ce o ţinem lângă noi pe blatul de la bucătărie. Pentru a-ţi proteja reţetele, utilizează un umeraş de pantaloni pentru a prinde cartea şi pune-l suspendat într-un loc în care să ai acces cu uşurinţă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod