12 moduri geniale în care să folosești paleții din lemn în grădina ta

Paleţii din lemn sunt folosiţi pentru transportarea şi depozitarea mărfurilor voluminoase și grele. Dar cu puțină imaginație, pot fi transformați în piese de mobilier pentru exterior și pot fi folosiți în mod practic în grădină și în curte.
Iată 12 moduri în care să folosești paleții din lemn:

Folosește-i pe post de jardiniere

În loc să cumperi jardiniere și ghivece scumpe, poți să folosești paleții pentru a planta ierburi aromate și legume în grădina ta. Lemnul va rezista ani buni în grădină sau pe terasă. Taie paleții din lemn și asamblează-i astfel încât să se integreze perfect în spațiul de care dispui.



Creează mobilier de exterior cu aspect învechit

Nu trebuie să aștepți mulți ani ca piesele de mobilier din paleți să capete acel aspect învechit interesant. Tot ce trebuie să faci este să vopsești lemnul în culorile dorite, apoi să șlefuiești pentru a obține un efect de lemn învechit.




Realizează straturi înălțate pentru legume

O modalitate de a avea propria grădină de legume este aceea de a instala un strat înălțat în care să plantezi tot ceea ce îți dorești. Poți face un astfel de sistem interesant folosind paleții vechi din lemn.




Fă-ți un stand pentru grădină

Refolosește paleții din lemn pentru a realiza un spațiu de lucru în grădină. Vei obține o masă cu suport pentru unelte și diverse ustensile folosite în grădină. Arată excelent și îți permite să păstrezi totul în același loc, astfel încât să nu mai pierzi nicio ustensilă și să ai o curte organizată.




Realizează un gărduleț pentru grădină

Gardurile din lemn au un farmec aparte, dar pot fi destul de costisitoare. Dar poți să-ți faci un gărduleț pentru delimitarea grădinii folosind paleții vechi din lemn. Îl poți păstra în culoarea naturală a lemnului sau îl poți vopsi într-o culoare pastelată care să se asorteze cu stilul curții tale.



Folosește un palet pentru organizarea uneltelor pentru grădină

Acest proiect este foarte simplu și nu trebuie să faci prea multe modificări. Tot ce trebuie să faci este să fixezi un palet pe un zid sau gard și să așezi ustensilele de grădinărit pe el.
Nimic mai simplu.



Transformă paleții în recipiente pentru plantat

Paleții din lemn pot fi folosiți și pentru a crea zone perfecte pentru plantat. Așază câțiva paleți în grădină, unple-i cu pământ și plantează legume sau verdețuri în rândurile formate de aceștia. Vei obține rânduri perfect drepte și bine delimitate, ideale pentru o grădină organizată și eficientă.



Acoperă un gard sau un zid inestetic

Vrei să acoperi un gard sau un perete care nu arată prea bine și nu știi cum să faci asta? Poți amenaja o grădină verticală, folosind paleții. Fixează paleții pe zid sau gard, apoi așază pe ei ghivece suspendate cu flori, verdețuri aromate sau chiar legume.



Creează un blat de lucru suspendat

O altă modalitate de a folosi paleții este sub forma unei mese de lucru pentru grădină. Ai nevoie de doi paleți din lemn, pe care să-i suspenzi cu lanțuri de un zid sau un gard.
Vei obține un spațiu de lucru și o zonă perfectă pentru a-ți depozita ustensilele pentru grădinărit.



Amenajează o grădină verticală

Dacă nu ai suficient loc pentru a planta tot ceea ce dorești în grădina ta, atunci poți folosi acest truc simplu. Creează o grădină verticală pentru verdețuri folosind paleții din lemn. Așază pe verticală un palet și umple rafturile obținute cu pământ în care să plante ierburi aromate precum busuios, rozmarin, cimbru etc.



Realizează o cutie supraetajată pentru flori

În loc să cheltui o mulțime de bani pe ghivece și jardiere scumpe de exterior, poți să faci una foarte interesantă, supraetajată, din paleți vechi de lemn. Nu este un proiect dificil, dar în mod sigur este spectaculos și va atrage atenția tuturor celor îți admiră grădina.



Fă-ți un bar pentru exterior

Ai nevoie de o măsuță consolă sau un bar pentru exterior? Atunci tot ce trebuie să faci este să fixezi un palet din lemn pe un perete, să-l vopsești și să-i pui un blat decorativ. Rezultatul este o piesă de mobilier care arată excelent!


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod