11 utilizări pentru balsamul de păr

Balsamul de păr nu este destinat exclusiv îngrijirii de după șamponare, ci poate fi folosit cu succes în toată casa pentru a economisi timp și a preveni stresul.
Poate credeai că balsamul de păr are un loc bine stabilit lângă șampon și că poți să-l ignori în restul timpului, dar îl poți utiliza în mai multe scopuri decât îți sugerează ambalajul. Sigur că îți va face părul frumos, elastic și hidratat, dar nu pierde din vedere și celelalte variante de utilizare care te vor ajuta să ai mai mult timp pentru tine.

 
Iată cum poți folosi balsamul de păr în scopuri noi:

 
1. Pentru a îndepărta machiajul

Nu este nevoie să cumperi mereu produse foarte scumpe pentru a te demachia dacă ai la îndemână puțin balsam. Va îndepărta rapid orice machiaj, chiar și pe cel rezistent la apă, iar tu vei face economii serioase.

 
2. Pentru a scoate un inel

Ți s-a blocat un inel pe deget și nu știi cum să-l scoți? Unge degetul cu balsam și inelul va aluneca rapid, fără să te chinui. Este o variantă mai utilă decât săpunul pentru că nu usucă pielea.

 
3. Pentru a mișca un fermoar înțepenit

Te grăbești și deodată ți se blochează fermoarul la jumătate? Dacă se înțepenește nu te stresa, ci pune balsam pe cheiță și în jurul ei. Va începe să se miște în direcția dorită, iar data viitoare va merge mult mai ușor.

 
4. Pentru a calma iritațiile de după ras

După ce te razi pielea poate deveni aspră și iritată. Masează balsam în piele și vei vedea că va fi din nou moale, iar roșeața sau micile tăieturi vor dispărea rapid.

 
5. Pentru o perdea de la duș mai etanșă

Te-ai săturat să tragi de perdeaua de la duș, care în loc să se închidă etanș tot lasă apa să se scurgă? Unge-o cu puțin balsam de păr și se va închide mult mai bine, prevenind apa care ajunge în toată baia.

 
6. Pentru a preveni acumularea ruginei

Toate uneltele pe care le folosești în casă sunt predispuse ruginei, așa că nu strică să ai grijă de ele. Un strat subțire de balsam va reda strălucirea uneltelor și nu va permite să se acumuleze rugina prea curând.

 
7. Pentru a curăța plantele din casă

Ai observat că frunzele plantelor din ghiveci au acumulat praf? Pune puțin balsam pe o cârpă moale și șterge ușor frunzele pentru a le reda strălucirea.

 
8. Pentru a îngriji oțelul inoxidabil

Uită de soluțiile foarte scumpe create special pentru a reface strălucirea oțelului inoxidabil. Aplică balsam de păr pe robinete sau orice alte anexe cromate și vei vedea că vor străluci din nou fără prea mare efort.
Înlătură balsamul cu o cârpă moale și vei fi impresionat de rezultate.

 
9. Pentru a curăța hainele din mătase

Îndrăznești să ignori instrucțiunile de a duce hainele de mătase la curățătorie? Există și o alternativă cu un cost mai redus. Umple chiuveta cu apă (apă caldă pentru hainele albe și rece pentru cele colorate), adaugă o lingură de balsam de păr, scufundă bluza sau fusta în apă și las-o câteva minute. După aceea scoate-o, clătește-o cu apă rece, apoi pune-o la uscat. Balsamul va face mătasea foarte moale și nu-ți va lipsi deloc drumul la curățătorie.

 
10. Pentru a spăla lenjeria intimă

Poți folosi balsamul și pentru a spăla lenjeria intimă sau alte haine delicate. Nu trebuie să te îngrijorezi că se vor rupe dacă le pui în mașina de spălat sau că se vor micșora.
Procedează la fel ca în cazul hainelor din mătase și va fi foarte ușor să reîmprospătezi textura și catifelarea materialelor.

 
11. Pentru a readuce un pulover la mărimea inițială

Puloverul tău preferat din lână s-a micșorat după ce l-ai pus în mașina de spălat? Balsamul te poate ajuta să-l salvezi. Umple chiuveta cu apă caldă și adaugă o lingură de balsam de păr. Pune puloverul în acest amestec și lasă-l la înmuiat timp de câteva ore. După aceea va trebui să înlături excesul de apă, să-l întinzi pe o suprafață plată și să-l aranjezi pentru a avea din nou mărimea inițială.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod