10 utilizări inedite pentru untul de arahide

Te-ai gândit că ai putea folosi untul de arahide și pentru altceva în afară de sandvișuri? Data viitoare când mergi la cumpărături alege un borcan mai mare pentru că vei fi surprinsă cât de des vei avea nevoie de el.
Untul de arahide se află probabil în topul preferințelor pentru o gustare consistentă, însă poate fi utilizat în foarte multe scopuri. Vei economisi timp și bani, iar nivelul de stres va scădea când constați că poți rezolva multe probleme dacă ai la îndemână acest produs.

 
Iată câteva utilizări surprinzătoare pentru untul de arahide:

 
1. În loc de cremă de ras

Dacă tocmai ți s-a terminat crema de ras nu este nevoie să alergi la magazin pentru a obține o piele fină și catifelată. Este suficient să întinzi unt de arahide în strat subțire, apoi să te razi ca de obicei. Uleiurile din componența untului de arahide vor preveni micile tăieturi și vor menține pielea hidratată.

 
2. Pentru a camufla medicamentele

Dacă ai un copil căruia nu îi plac deloc pastilele sau dacă animalul tău de companie trebuie să ia un tratament dar evită orice medicament poți folosi o lingură de unt de arahide, în care vei ascunde pastilele. Nu vor remarca nici pastilele, nici mirosul lor distinct.

 
3. Pentru a curăța suprafețele din piele

Poți folosi unt de arahide cremos sau crocant pentru a curăța canapeaua, fotoliile, pantofii sau poșetele din piele. Pune puțin pe o cârpă moale și freacă suprafețele folosind mișcări circulare.
Uleiurile naturale vor elimina praful și vor intensifica strălucirea pielii.

 
4. Drept capcană pentru șoareci

Ce se pune într-o capcană pentru șoareci? Brânză? Nu. Chiar dacă în desenele animate vezi mereu șoarecii atrași de brânză, realitatea este că nu le place foarte mult. Untul de arahide este însă exact pe placul lor. Pune o lingură plină cu unt de arahide într-o capcană pentru șoareci și va fi foarte ușor să-i elimini din casa ta.

 
5. Pentru a desprinde guma de mestecat din păr

I-ai dat o gumă copilului și după numai 10 minute a ajuns în părul lui? Nu te stresa. Aplică unt de arahide pe gumă și masează ușor până când se desprinde de pe părul celui mic. Este adevărat că îi va mirosi părul apetisant până când face baie, dar este mult mai bine decât să trebuiască să tai părul cu tot cu gumă.

 
6. Pentru a neutraliza mirosul de pește

Încerci să mănânci mai des pește pentru a-ți îmbunătăți dieta, dar nu-ți place deloc mirosul care rămâne după ce l-ai gătit? Pune o linguriță de unt de arahide în tigaia sau tava în care ai preparat peștele, iar mirosul va fi complet absorbit.

 
7. Hotel pentru gândaci

Te-ai săturat să dai tot timpul cu spray de gândaci? Probabil că nu vrei să împarți untul de arahide cu ei, dar după ce ai terminat un borcan este indicat să-l lași pe podea, fără capac. Gândacii și paianjenii vor intra în el, apoi poți pune capacul și vei scăpa definitiv de ei.

 
8. Pentru neutralizarea furnicilor

În loc să cumperi soluții chimice cu ingrediente foarte agresive, mai bine prepară chiar tu o variantă rapidă cu ingredientele pe care le ai acasă. Amestecă 2 linguri de unt de arahide cu ½ linguriță de bicarbonat de sodiu și o linguriță de borax.
Aplică amestecul pe toate zonele unde ai văzut că apar furnici.

 
9. Pentru a repara zgârieturile de pe mobilă

Dacă ai observat zgârieturi pe mobila de lemn, mânerele ușilor sau pe o balustradă poți încerca un remediu practic pentru a le elimina. Aplică unt de arahide cremos pe fiecare zgârietură, lasă 30 de minute, apoi șterge cu o cârpă moale. Va fi aproape imosibil să spui unde este zgârietura!

 
10. Pentru a elimina lipiciul

Dacă realizezi un proiect special acasă este foarte probabil că vei avea urme de lipici pe masă și pe mâini. În loc să te speli de multe ori pe mâini și să freci pielea până se înroșește folosește unt de arahide pentru a-ți masa mâinile, iar particulele de lipici se vor desprinde imediat. Funcționează și pentru suprafețele afectate cum sunt mesele sau scaunele.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod