Haine curate

10 trucuri pentru ca hainele tale să fie mereu strălucitoare şi proaspete ca primăvara

Spălatul hainelor este probabil una dintre cele mai plictisitoare treburi casnice, dar nu ai cum să scapi de ea!

Chiar dacă apar mereu aparaturi de uz caznic noi, cum ar fi maşina de spălat care poate fi controlată de la distanţă, acest proces nu este unul plăcut. Potrivit statisticilor, femeile petrec aproximativ 17 minute pe zi ocupându-se de îngrijirea hainelor.

De aceea, iată câteva trucuri care pot reduce în mod semnificativ timpul pe care îl petreci pentru sortarea, spălarea şi uscarea hainelor, dar şi pentru ca acestea să fie mereu strălucitoare şi proaspete ca primăvara:

 

1. Trucuri pentru haine strălucitoare: Foloseşte apa de gură pentru a curăţa maşina de spălat


Maşinile de spălat trebuie dezinfectate în mod regulat pentru a continua să funcţioneze la capacitatea lor maximă. Există produse speciale, dar poţi folosi şi apă de gură. Adaugă doar o jumătate de pahar în compartimentul în care introduci de obicei detergentul în maşina de spălat şi începe ciclul complet de spălare. Ciupercile, mucegaiul şi bacteriile vor fi distruse.

2. Foloseşte saci speciali pentru spălarea şosetelor


Multe persoane îşi pierd şosetele printre alte haine în maşina de spălat. Gospodinele cu mai multă experienţă recomandă cumpărarea de saci speciali pentru a spăla îmbrăcămintea de dimensiunea mică şi folosirea lor pentru fiecare membru al familiei. În acest caz, problema hainelor pierdute va fi rezolvată rapid. De asemenea, foloseşte apă rece pentru a spăla şosetele foarte murdare. Nu folosi apă fierbinte, deoarece marea majoritate a petelor sunt pe bază de proteine, iar apa foarte caldă va face ca petele să rămână mereu pe haine.

3. Adaugă aspirină în maşina de spălat pentru albirea hainelor


Unii oameni încearcă să evite hainele albe din cauza petelor galbene de transpiraţie care apar adesea. Dacă ţi-a fost frică vreodată că îţi vei distruge o cămaşă frumoasă, albă, atunci avem veşti bune pentru tine! Adăugarea câtorva pastile de aspirină în maşina de spălat poate ajuta la albire datorită acidului salicilic.

4. Trucuri pentru haine strălucitoare: Nu lăsa prea mult hainele la uscat


Este foarte greu să calci hainele uscate mai mult decât trebuia deoarece ţesătura devine rezistentă termic. În unele cazuri dificile, nici măcar un fier de călcat cu aburi nu te va putea ajuta. Este mai uşor să calci hainele umede. Şi, dacă hainele sunt foarte uscate, stopeşte-le cu apă.

5. Foloseşte şampon de copii pentru a readuce la dimensiunea normală hainele care au intrat la apă


Acest lucru poate părea ciudat, dar şamponul pentru copii sau balsamul poate să readucă hainele micşorate la dimensiunea lor originală. Doar adaugă puţin şampon într-un recipient şi lasă îmbrăcămintea la înmuiat timp de 10-15 minute. Apoi, tamponeaz-o cu un prosop şi las-o să se usuce complet în poziţie orizontală. Balsamul va aplatiza fibrele, iar hainele vor reveni la dimensiunea iniţială.

6. Nu folosi balsam când speli ceva alb


Gospodinele cu experienţă nu recomandă adăugarea balsamului atunci când speli ceva alb, deoarecere împiedică procesul de albire completă a hainelor. Dacă obiectivul tău e ca hainele să fie de un alb strălucitor, atunci trebuie să utilizezi un înălbitor special în locul detergentului şi balsamului obişnuit.

7. Trucuri pentru haine strălucitoare: Nu sorta hainele după culoare


Nu sorta hainele după culoarea lor, ci după densitatea ţesăturii. Materialele dense, groase absorb mai multă apă decât cele subţiri. De aceea, detergentul de spălat afectează lucrurile într-o măsură diferită, iar spălarea mixtă este dăunătoare pentru hainele din materiale subţiri. Cu toate acestea, trebuie să cunoşti aceste două excepţii:

- Hainele albe se spală întotdeauna separat
- Temperatura nu trebuie să fie mai mare de 30°C, altfel hainele de culori diferite îşi vor pierde din saturaţia culorii.

8. Pune bile de staniol în maşina de spălat


Pentru a uita de electricitatea statică sau electrizarea hainelor , formează câteva bile din staniol şi adaugă-le în cuva maşinii de spălat. Aceastea vor absorbi energia statică.

9. Foloseşte pastă de ras pentru a elimina petele de machiaj


Uneori e imposibil să scapi de petele de machiaj deoarece unele produse sunt sunt foarte rezistente. Cu toate acestea, pentru a elimina machiajul, poţi adăuga spumă sau cremă de bărbierit pe pată şi spală hainele în mod obişnuit.

10. Îndepărtează petele persistente cu un uscător de păr


Pentru a scăpa de petele persistente, cum ar fi cele de iarbă sau suc, încălzeşte-le cu un uscător de păr şi apoi pune un pic de detergent pe pată. După aceea, adaugă hainele în maşina de spălat.

Încălzirea peterelor va ajuta ingredientele detergentului să funcţioneze mai eficient.

Bonus!

Spală şepcile în maşina de spălat vase dacă vrei ca forma lor să nu se strice. Pune-le pe raftul superior şi porneşte ciclul complet!



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod