Coca-Cola

10 lucruri practice pe care le poţi face folosind Cola

Există o mulţime de lucruri practice pe care le poţi face folosind această băutură. Descoperă-le acum!
Această băutură se dovedeşte a fi extrem de utilă atunci când vine vorba de curăţenia prin casă sau un ajutor de nădejde în îngrijirea noastră. Brightside ne prezintă 10 întrebuinţări inedite ale sale:

1. Bucle naturale

Acidul orto-fosforic din această băutură face firele de păr lucioase şi uşor ondulate. Nivelul pH-ului scăzut din ea normalizează echilibrul de acid alcalin, lucru foarte important pentru persoanele cu părul uscat şi fragil. Umezeşte buclele cu Cola, iar după 5-10 minute spală părul cu şampon.

2. Îndepărtarea gumei de mestecat

Nu trebuie să te panichezi dacă ţi s-a lipit gumă în păr. Toarnă nişte Cola pe gumă şi las-o să acţionezi timp de câteva minute.
Apoi, îndepărtează încet şi cu grijă guma. Procesul este lung, dar este mult mai bine decât tăierea părului!

3. Decolorarea părului

În cazul în care te-ai vopsit şi culoarea este prea întunecată, ai posibilitatea de a-ţi decolora părul prin spălarea lui cu această băutură. Un astfel de efect se explică datorită prezenţei acidului citric şi uleiurilor citrice esenţiale din reţeta acesteia.

4. Protecţie contra dăunătorilor

Fermierii indieni folosesc spray-uri cu Cola pentru culturile lor pentru a le proteja de insecte. Siropul de zahăr pe care îl conţine atrage furnicile roşii, cei mai răi duşmani ai dăunătorilor. De asemenea, dacă ai melci în grădină, toarnă această băutură ăn farfurii şi pune-le în diverse locuri, astfel vei scăpa de ei!

5. Ameliorarea durerilor provocate de răni uşoare

Dacă ai fost înţepată sau muşcată de insecte, pune un tampon de bumbac înmuiat în Cola pe zona afectată. Mâncărimea şi arderea se va reduce semnificativ datorită cofeinei care are un efect anestezic.
Acesta este motivul pentru care această băutură este folosită în cazul înţepăturilor de meduze.

6. Curăţarea băii

Tot datorită acidului orto-fosforic, Cola dizolvă foarte bine depunerile de calcar şi alte impurităţi. Ultilizează un burete sau un pulverizator pentru a aplica lichidul, lasă-l câteva ore sau peste noapte şi apoi clăteşte bine. Acest acid se referă la aditivii alimentari autorizaţi şi nu este dăunător pentru noi dacă este consumat în cantităţi rezonabile.

7. Dizolvarea grăsimii

Acizii şi cafeina dizolvă grăsimea, acesta este motivul pentru care băutura este folosită pentru a spăla vasele sau suprafeţele din bucătărie. Se acoperă ustensilele cu Cola, se lasă mai multe ore să acţioneze, după care se spală ca de obicei.


8. Mirosurile înţepătoare

Dacă lucrurile tale miros a benzină sau gaz, scufundă-le într-un amestec de apă şi Cola în cantităţi egale. Această băutură te poate scăpa, de asemenea, de mirosurile de peşte, însă nu trebuie adăugată în maşina de spălat rufe sau folosită pe hainele pretenţioase.

9. Curăţarea monedelor

Se pun monedele pătate într-un recipient îngust mare pe care îl umplem cu Cola. Se lasă 10-15 minute, se agită recipientul, apoi se spală monedele dub un jet de apă.

10. Îndepărtarea ruginii

Cola se descurcă perfect cu rugina, astfel încât poţi folosi această băutură pentru a slăbi şuruburile ruginite, de a curăţa articolele din metal şi de a rezolva alte probleme provocate de rugină. Pune Cola pe zona afectată şi apoi freacă cu un burete.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod