10 lucruri pe care nu trebuie să le arunci în toaletă

Cu toții folosim toaleta în fiecare zi. Unii oameni folosesc toaleta în mod corespunzător, în timp ce alții o folosesc ca pe un gunoi suplimentar.
Este tentant să faci acest lucru. Deși ar fi ușor să ai un coș de gunoi care să distrugă imediat deșeurile, toaleta și sistemul septic nu sunt proiectate să aibă grijă de altceva decât hârtia igienică. 

Ce nu ar trebui să arunci în toaletă?


1. Discurile demachiante și bețișoarele de urechi


S-ar putea să te gândești că acestea pot fi aruncate în toaletă, deoarece sunt confecționate din bumbac, iar multe tipuri de hârtie igienică ar părea la fel. Dar nu sunt. Dischetele demachiante și bețișoarele de urechi se vor strânge și pot înfunda toaleta.

2. Prosoapele de bucătărie


Prosoapele de hârtie sunt dure și nu se dizolvă în apă. Unele sunt suficient de puternice pentru a susține o minge de bowling.
Chiar și tipurile biodegradabile nu ar trebui aruncate la toaletă, așa că este recomandat să le arunci pe toate la coș.

3. Ața dentară


Ața dentară nu se dizolvă în apă, așa că nu va face decât să blocheze și să se încurce în țevi și în sistemele de canalizare, să prindă alte lucruri cum ar fi grăsimile, uleiurile, prosoapele de hârtie, șervețelele și alte materiale. Orice alt material precum ața dentară are aceeași tendință de a înfunda toaleta.

4. Șervețelele de față


La fel ca prosoapele de hârtie, șervețelele faciale sunt mult mai puternice decât hârtia igienică. Hârtia igienică este un produs special creat din fibre scurtate pentru a accelera procesul de dezintegrare.

5. Șervețelele pe care scrie ca pot fi aruncate la toaletă


Șervețelele pe care scrie că pot fi aruncate la toaletă provoacă cele mai multe probleme pentru toalete, deoarece mulți oameni le folosesc și chiar cred ce scrie pe ambalajul acestora. În prezent, mărcile sunt obligate să elimine etichetele acestea și să avertizeze consumatorii că nu ar trebui aruncate la toaletă.

6. Plasturii


Plasturii conțin plastic, care nu este biodegradabil. Aruncă-i în coșul de gunoi!

7. Scutecele


Scutecele se pot extinde, pot înfunda țevile, de obicei în curbura de tip U. Chiar și tipurile de scutece biodegradabile trebuie aruncate la coș.

8. Pastilele


Medicamentele nu ar trebui aruncate la toaletă. Aceasta nu este atât de mult o problemă legată de înfundarea toaletei, ci de mediu.
Sistemele de canalizare au procese biologice complicate pentru a descompune deșeurile, iar medicamentele pot interfera cu acestea. Cele mai multe medicamente nu pot fi îndepărtate din apă, așa că acestea ajung în lacuri, oceane, râuri.

9. Nisipul de pisici


Ai putea crede că ar fi mai sănătos și mai ecologic să elimini deșeurile de pisică la toaletă, dar nu este adevărat. Cu toate că unele mărci de nisip de pisică pot fi comercializate ca fiind aruncate la toaletă după folosire, altele se pot extinde până la 15 ori mai mult decât dimensiunea normală și pot înfunda conductele. În plus, fecalele de pisici conțin un parazit care nu poate fi descompus de sistemele de canalizare și poate intra în oceane, dăunând faunei.
Acest lucru este valabil pentru toate excrementele animalelor de companie. 

10. Produsele de îngrijire


Cele mai multe toalete publice au semne și mici coșuri pentru a încuraja femeile să arunce absorbantele și alte produse de îngrijire la coș, nu la toaletă. Ca și celelalte articole de bumbac enumerate mai sus, tampoanele și absorbantele se vor extinde și vor duce la înfundarea toaletelor.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod