15 reguli de siguranţă care într-o zi îţi pot salva viaţa

Deşi auzim des de situaţii periculoase în care persoane cunoscute sau necunoscute s-au aflat la un moment dat, cei mai mulţi dintre noi suntem convinşi că nouă nu ni se pot întâmpla.

De aceea, puţini sunt cei care ştiu de fapt cum ar trebui să reacţioneze într-un astfel de moment dificil. Dar câteva reguli elementare ar putea să-ţi salveze viaţa. Iată ce ar trebui să reţii, potrivit specialiştilor citaţi de brightside.me.

Nu te uita la telefon în timp ce mergi

Specialiştii în norme de siguranţă avertizează că folosirea telefonului în timp ce mergi este o provocare majoră pentru creier. Atenţia ta este canalizată asupra telefonului, ceea ce te poate face să deviezi direcţia de mers sau să ignori ce se întâmplă în jurul tău, aşa cum ar fi de exemplu o maşină care se îndreaptă cu viteză spre tine.

Ajustează oglinzile maşinii

Imediat ce te urci la volan, ajustează oglinzile laterale astfel încât să poţi vedea foarte puţin marginile maşinii tale. În acest fel vei reuşi să reduci la minimum punctele oarbe din lateralele maşinii.

Aranjează oglinda retrovizoare încât să poţi observa cu uşurinţă orice maşină care se apropie din spate. Stai pe locul şoferului când ajustezi oglinzile pentru că numai astfel vei găsi cele mai bune poziţii pentru oglinzi.

Poartă haine potrivite pentru vreme rece

Pielea udă pierde căldura mult mai repede, de aceea este foarte important să-ţi menţii hainele uscate când este frig. Atunci când corpul pierde căldură rapid, există riscul apariţiei hipotermiei, care poate duce la deces.

Poartă haine din lână când mergi în drumeţii sau în natură şi evită-le pe cele din bumbac, care nu absorb umezeala şi te vor face să îngheţi de frig.

Învaţă manevra Heimlich

Când o persoană se sufocă pentru că o bucată de mâncare sau un obiect îi blochează căile respiratorii, îi poţi salva viaţa folosind manevra Heimlich. Această tehnică presupune apăsarea cu mişcări de jos în sus a zonei abdominale, la un pumn distanţă deasupra buricului. Iată cum să o execuţi corect:


    
 
Dacă eşti singur şi te sufoci pentru că ţi-a rămas ceva în gât, trebuie să ştii cum să aplici această tehnică şi asupra ta.

Învaţă din acest filmuleţ cum trebuie să procedezi:



Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod