Unde te poti angaja vara asta

Daca vrei sa castigi ceva bani vara asta, acum este momentul sa te orientezi catre o slujba de sezon. Desi este criza si se spune ca locurile de munca se gasesc extrem de greu, un job de vara se poate obtine, mai ales daca vrei sa lucrezi in domeniul turismului sau hotelier.

Daca vrei sa castigi ceva bani vara asta, acum este momentul sa te orientezi catre o slujba de sezon. Desi este criza si se spune ca locurile de munca se gasesc extrem de greu, un job de vara se poate obtine, mai ales daca vrei sa lucrezi in domeniul turismului sau hotelier.

In special tinerii au foarte multe sanse, in special cei care se descurca bine si cu doua limbi straine. Specialistii in resurse umane spun ca cele mai multe posibilitati de a gasi de lucru temporar sunt in domeniul HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele). O slujba temporara pe Litoral poate fi foarte atractiva pentru tineri, mai ales ca se poate combina lucrul cu distractia. “Anul trecut am fost la Costinesti, cu gandul sa ma distrez o vara intreaga.

Pentru ca banii mi s-au terminat in doua saptamani, am preferat sa vand inghetata la o toneta si sa ma bucur de vara in continuare, timp de inca doua luni”, povesteste Rodica Vremeliuc, o tanara studenta in anul II la Litere.

De altfel, expertii sunt de parere ca angajatorii care au activitate intensa vara cauta personal dispus sa lucreze pentru cateva luni. E momentul in care se cauta ghizi, insotitori, vanzatori de inghetata, supraveghetori la piscina si parcuri de distractii, baby sitter, animatori de grupuri. Pentru tineri, adauga Cristina Dumitru, training consultant la firma de resurse umane VON Consulting din Bucuresti, mai sunt solutii precum programele Work and Travel pentru diverse tari, cum ar fi Grecia, SUA, unde pot lucra in joburi similare. “Pe Litoral se cauta personal pentru terase, pub-uri si restaurante, nu numai pentru hoteluri”, spune Cristina Dumitru.


Ai mai putea lucra ca salvamar sau la postul de inchiriat sezlonguri. Mai exisa optiunea sa imparti pliante pe strada, sa fii operator de sondaje, taxator de parcare sau mystery shopper/caller (sub masca unui client, observi cat de bine se comporta personalul).

 

Cat se castiga?


De cele mai multe ori, pentru astfel de posturi temporare se castiga salarii intre 500 si 800 de lei, maximum 1.000 de lei, la care se adauga insa bacsisurile. Un ghid priceput poate sa obtina insa si 50 de euro pe zi, iar in buzunarele unui chelner talentat ar putea intra si 5.000 de lei lunar. Iar trei luni de astfel de munca salveaza financiar alte trei luni.

Pe langa avantajul financiar, se poate vorbi si de cel al dezvoltarii personale.

“Marile avantaje ale lucrului de vara sunt banii obtinuti, experienta ce poate trecuta in CV si dezvoltarea unor abilitati, de exemplu comunicarea sau negocierea”, spune Alin Ghizasan, business coach. In plus, cei care lucreaza peste hotare isi imbunatatesc vizibil cunostintele de limbi straine.

Tot la capitolul avantaje pot fi trecute si internshipurile oferite celor cu studii superioare, cu o durata de trei luni. Si acestea sunt foarte utile in dezvoltarea personala, mai ales ca vor cantari greu in fata unor viitori angajatori. 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • CLAUDIU pe 23 Feb 2014, 15:56
    solutii angajare vara

    Legat de domeniu HORECA, gasim ceva interesant si pe horeca-ambalaje.ro.Un magazin online nou deschis care ofera multe oportunitati.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod