Mi-am luat job prin Internet

Pentru departamentele de resurse umane, recrutarea online este o adevarata binecuvantare. Angajarile prin Internet sunt mult mai putin...
Pentru departamentele de resurse umane, recrutarea online este o adevaratabinecuvantare. Angajarile prin Internet sunt mult mai putin costisitoaredecat metodele traditionale de recrutare - in Statele Unite, costulacestora este de 183$/persoana, comparativ cu 1.383 $ pe care o companieii investeste in recrutarea clasica. Un motiv suficient de puternic pentruca, pana in anul 2004, firmele sa mareasca bugetele dedicate recrutariionline cu 52%, conform predictiilor institutului Forrester Research.Internetul a fost folosit ca mijloc de cautare a unui loc de munca decatre trei sferturi din utilizatori si 61% dintre cei care si-au depus CVpe pagina de web a unei companii au fost chemati la cel putin un interviude angajare. Cu toate acestea, numai 4% dintre ei spun ca au obtinut unloc de munca gratie Internetului. Optimisti, mai mult de jumatate dintreinternauti sunt hotarati sa isi puna cariera in mainile webului.

Profesionistii recruteaza online
Cristina Gheorghe, Balkans Recruiting, Development & OrganizationExcellence Manager la Procter&Gamble spune ca, la nivel global, inProcter&Gamble, CV-urile primite spre angajare sunt incluse intr-o bazade date uriasa, la care au acces toate sucursalele companiei. Ele potafla astfel evolutia fiecarui candidat si motivele pentru care acestaa fost acceptat sau respins. "In anul 1998, numai 5% dintre CV-urile pecare le primeam erau trimise de candidati prin intermediul Internetului;in ultimele sase luni acest procent a crescut foarte mult, ajungand la80%", a apreciat ea. In toamna anului trecut compania a anuntat treioferte de angajare pe site-ul HumanResources.ro; 350 de persoane si-autrimis CV-ul in numai doua luni iar doua dintre acestea au fost siangajate. "Chiar daca, mai ales in Romania, in site-urile de recrutarenu sunt acoperite toate meseriile (de exemplu, oferta sau cerereapentru ingineri in constructii este inexistenta), utilizarea webului acrescut neasteptat de mult. S-a ajuns la nivelul la care, atunci cando companie recruteaza online, aceasta sa fie o dovada de profesionalismsi seriozitate", a mai declarat Cristina Gheorghe.

Puterea exemplului
Chiar daca sunt, inca, multi tineri refractari cand vine vorba despreposibilitatea de a-si gasi un loc de munca pe Internet, o serie dincei care au incercat aceasta varianta au avut succes si castiga banifrumosi. Magda Serban a ajuns Balkans Recruiting Manager pentru Procter &Gamble cautandu-si un loc de munca prin intermediul Internetului. "Inperioada 1997-2000 am lucrat in Ploiesti, la Raytheon Engineers &Constructors, si imi placea mult job-ul meu de Training Supervisor. Anultrecut a trebuit sa ma mut cu familia in Bucuresti. In luna august amdecis ca trebuie sa imi caut un loc de munca. Imi doream sa lucrez totin resurse umane, in cadrul unei companii care sa-mi ofere un mediuprofesional si posibilitatea de crestere in cariera", povesteste ea.

Internetul este un hobby pentru Magda; are un PC acasa si isi petrecefoarte mult timp navigand. Pentru ca a lucrat in resurse umane, stiaca in Romania au aparut in ultimii ani din ce in ce mai multe site-uriprofesionale de recrutare. Avand in vedere ca era in cautarea pasiva aunui loc de munca in Bucuresti, postarea CV-ului sau pe astfel de siteera cea mai confortabila solutie. Nu presupunea deplasari si eforturideosebite. A utilizat in acelasi timp si alte mijloace de cautare a unuiloc de munca (ziare, cunostinte), fara a investi multe resurse."Am primit mai multe oferte de care nu am tinut cont. Aveam avantajulca CV-ul era disponibil permanent oricarui potential angajator. In plus, aveam eucontrolul asupra a ceea ce doream sa fac. Nu m-am grabit si bine amfacut. Am refuzat politicos toate cererile de interviu pentru pozitii sub sau pestecalificarea mea. Imi stiam bine valoarea si nu-mi doream schimbarea cuorice pret. In septembrie am primit primul telefon de la Procter & Gamble.Acum sunt Balkans Recruiting Manager pentru Procter & Gamble. Dezvoltstrategii de recrutare pentru birourile P&G din Balcani. Ma asigur caimaginea de recrutare a P&G Balkans este una reala si atractiva pentrupotentialii nostri candidati", spune Magda.

Angajat prin telefon
HumanResources.ro, in colaborare cu firma Connex, a lansatprima aplicatie WAP de recrutare din Romania, diponibila la adresawap.HumanResources.ro. Aceasta are doua sectiuni principale: WAP pentrucandidati si WAP pentru angajatori. Prima dintre acestea contine olista a celor mai recente oferte de munca la care utilizatorul poateaplica si primi notificari despre pozitiile valide direct pe telefonulmobil. MyMessenger este un instrument care ii informeaza pe candidatidespre toate evenimentele importante afisate pe site. A doua le punela dispozitie angajatorilor o serie de statistici si posibilitatea dea adauga noi oferte.

Pe cine "angajeaza" Internetul
Specialistii de la HumanResources.ro au realizat, pentru primadata in Romania, un portret al candidatilor care isi depun CV-ulonline. Statisticile sunt realizate pe un numar de 6000 persoane, aflatein baza de date a site-ului.


Studii
Medii: 15,73%
Superioare: 84,27%

Sex
Barbati: 57,6%
Femei: 42,4%

Permis de conducere
Da 70,45%
Nu 29,55%

Limbi straine
Engleza: 87,39%
Franceza: 42,56%
Germana: 13,53 %
Varsta
18-22 ani - 7,5%
23-27 ani - 47,46%
28-35 ani - 33,05%
36-40 ani - 6,46%
40 ...... - 5,57%

Salariu lunar
100$ 6,96%
100-200$ 20,63%
200-500$ 49,43%
500 -... 22,96%


 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • iuliana carmen pe 24 Nov 2011, 21:21
    JOB NET

    Buna! Mi-am tot cautat un job pe internet si cred ca am gasit cea mai simpla si banoasa metoda. Tot ce trebuie sa faci e sa trimiti cateva e-mailuri pe zi si poti castiga lejer 100 de euro pe saptamana, lucrand doar 2-3 ore pe zi. Cauti un job la domiciliu sau pur si simplu vrei sa iti suplimentezi veniturile? Iti ofer un job pe care poti sa il practici de la calculatorul tau, de acasa, fara prea mare efort. Nu ai nevoie decat de un calculator conectat la Internet si un minim de cunostinte legate de accesarea site-urilor on-line. Pentru informatii suplimentare, trimite un e-mail cu subiectul "INFO" pe adresa iuliana_carmen90@yahoo.com

    0
    0

  • bobo pe 24 Aug 2011, 11:45
    Caut

    Caut un loc de munca pe net

    1
    0

  • Sonia pe 9 Aug 2011, 17:57
    loc de munca pentru minora

    buna, caut un loc de munca pe internet, precizes ca am 16 ai

    1
    0

  • Ana pe 29 Iun 2011, 17:18
    job pe internet

    am 20 de ani si as dori sa incerc sa fac bani singura,cred ca lucrul pe internet e perfect pentru mine.va multumesc anticipat

    2
    0

  • Mugur pe 12 Apr 2011, 23:54
    Caut un job pe net.

    Uimitima!!!!.astept macar un raspus.Have a nice day...

    3
    0

  • CERASELA pe 27 Feb 2011, 11:19
    AS DORI UN LOC DE MUNCA PE INTERNET

    AM 25 ANI SI AS DORI UN LOC DE MUNCA PE INTERNET.MULTUMESC.

    2
    0

  • CERASELA pe 27 Feb 2011, 11:19
    AS DORI UN LOC DE MUNCA PE INTERNET

    AM 25 ANI SI AS DORI UN LOC DE MUNCA PE INTERNET.MULTUMESC.

    2
    0

  • CERASELA pe 27 Feb 2011, 11:19
    AS DORI UN LOC DE MUNCA PE INTERNET

    AM 25 ANI SI AS DORI UN LOC DE MUNCA PE INTERNET.MULTUMESC.

    1
    1

  • Symy pe 2 Sep 2009, 11:39
    Recrutarea pe internet

    Incercati pe www.bestjobs.ro.

    0
    0

  • david pe 13 Feb 2009, 14:26
    cum?

    cum gasesc un loc de munca pe internet?

    1
    0

  • florina pe 6 Feb 2009, 11:54
    munca la domiciliu

    cum pot sa gasaesc un loc de munca pe internet?? ma intereseaza urgent

    0
    0

  • carmen pe 8 Ian 2009, 14:20
    loc de munca pe internet

    cum gasesc un loc de munca pe internet

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod