Iti doresti o schimbare in cariera?

O vorba inteleapta spune ca omul gospodar isi face vara sanie si iarna, car. Poate ca, uneori, zambim cand auzim asemenea cuvinte de duh, insa ele sunt cat se poate de adevarate si se aplica in multe situatii.
O vorba inteleapta spune ca omul gospodar isi face vara sanie si iarna, car. Poate ca, uneori, zambim cand auzim asemenea cuvinte de duh, insa ele sunt cat se poate de adevarate si se aplica in multe situatii. Spre exemplu, in ceea ce priveste parcursul profesional al fiecaruia. Exceptand unele domenii cu circuit inchis (cum ar fi medicina), sunt toate sansele ca omul sa isi schimbe de mai multe ori meseria pe parcursul vietii.

Nu este nimic iesit din comun. Nu ar trebui sa fii prea dura cu tine insati si sa iti impui sa continui sa lucrezi intr-un domeniu care nu te mai atrage, doar pentru ca ai facut studii de specialitate.
Lumea este in miscare, nu trebuie sa stai pe loc daca simti ca, de fapt, iti doresti sa o iei la fuga.

Vorbim, asadar, despre schimbarile radicale in cariera. Potrivit site-ului careerplanning.about.com, motivele pentru care ai putea lua o asemenea hotarare sunt diferite: de ordin familial (te-ai casatorit de curand si nu iti mai doresti o slujba unde, sa spunem, erai nevoita sa calatoresti foarte mult), sau munca este mult prea stresanta ori, dimpotriva, plictisitoare, sau, pur si simplu, vrei sa castigi mai multi bani.


Indiferent despre care dintre aceste motive este vorba, in timp, rezultatul este acelasi: simti ca ai inceput sa te sufoci la serviciul actual si esti tot mai convinsa ca o schimbare este ceea ce iti trebuie.

Oare chiar asa sa fie? Pentru inceput, analizeaza bine lucrurile si nu lua decizii in pripa. Esti sigura ca despre asta este vorba si ca este ceea ce iti doresti cu adevarat? Exista riscul sa te lasi luata de val si, atunci cand iti vei da seama ca, de fapt, te-ai pripit, sa fie prea tarziu.
Asadar, mai inainte de orice, reflecteaza si analizeaza. Nu mai este nevoie sa iti spun ca perioada actuala nu este nici pe departe indicata pentru actiuni de acest gen, dar, cum spuneam, asemenea hotarari nu se iau in graba, ci impun chibzuinta indelungata.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • geo pe 5 Feb 2009, 17:56
    nu inteleg

    nu inteleg partea de final: perioada actuala nu este catusi de putin indicata pentru actiuni gen "schimbare de serviciu". dar oare toate schimbarile care au avut loc in viata unei persoane s-au petrecut exact atunci cand mama urania si bunica furnica au prezis ca astrele vor produce o iluminare de gradul 3 in mintea alora de ne conduc? daca doresc o schimbare, o initiez din mine insami, nu o pornesc din toate stirile ce anunta in maniera de sarbatoare: "greul abia incepe". daca mintea mea refuza rutina in care ma inec in fiecare zi, daca sufletul meu se simte sufocat de atata mediocritate umana in care nu pot ancora pentru a deveni 'un animal social binevoitor', nu fac o analiza socio-economica si apoi decid: 'ok, la loc comanda'...

    0
    0

  • ava pe 21 Ian 2009, 15:20
    yup

    sunt de acord cu lety... specialisti vorbesc din carti si nu spun mare lucru

    0
    0

  • Lety pe 21 Ian 2009, 14:08
    Extraordinar !

    Extraordinar, ce sfaturi dau "specialistii" in PR ! Sa le foloseasca ei si sa vedem daca obtin vreodata o slujba ! Cum adica "Intereseaza-te in ce fel de colectiv ar urma sa lucrezi, cum este seful si care sunt planurile pe termen mediu si lung in departamentul respectiv." Dar cine credeti ca va spune asa ceva ? Si cum puteti vedea asta din afara, dupa 3 interviuri, sa zicem ?! Sunteti total pe langa subiect, vorbiti fara sa spuneti ceva.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod