Cum te redresezi profesional dupa concediere?

Pe de alta parte, daca te-ai hotarat sa lucrezi in acelasi domeniu, primul pas este acela de a-ti actualiza CV-ul. "Scrisoarea de intentie va fi adaptata in functie de postul pentru care aplici.", spune Andreea Dumitrache, PR specialist Petrom. Trimite cat mai multe aplicatii si nu te crampona de faptul ca ai fost concediata. Sau poate crezi ca esti prima careia i se intampla asta?

Din moment ce nu mentionezi acest aspect in scrisoarea de intentie, nu va cantari in decizia angajatorilor de a te chema - sau nu - la interviu. Odata ajunsa acolo, ai facut un pas important. "Nu refuza nici un interviu, chiar daca nu este vorba de job-ul visurilor tale. Abordeaza-l ca pe o oportunitate de a castiga experienta in acest gen de confruntari.", precizeaza Andreea Dumitrache.

Cum vor decurge lucrurile in timpul interviului?


Nu are rost sa te amagesti: inevitabil, vei fi intrebata de ce ti-ai parasit fostul loc de munca. In ziua de azi, doar in situatii exceptionale cineva decide sa demisioneze fara a avea, in prealabil, o alta oferta. Prin urmare, este normal ca acest aspect sa atraga atentia.

Cel mai bine este sa fii onesta si sa spui ca ai fost concediata, precum si motivul. Unui angajator nu-i va fi greu sa dea un telefon si sa afle ce s-a intamplat; iar daca poate fi ceva mai rau decat faptul ca ai fost concediata, este sa primesti eticheta de persoana lipsita de onestitate si incapabila sa-si asume responsabilitatea pentru faptele sale. Lumea e mica si, ulterior, iti va fi foarte greu sa-ti gasesti un serviciu pe masura pregatirii si pretentiilor tale.

Desi este omeneste sa nu ai sentimente prea alese la adresa fostului tau sef, nu lasa acest lucru sa se observe. Ai putea fi intrebata: "Credeti ca vi s-a facut o nedreptate?". Daca raspunsul este afirmativ, fii pregatita sa argumentezi.

In alta ordine de idei, ai putea recurge la un mic subterfugiu. Potrivit site-ului jobsearch.about.com, ai putea spune ca ai avut o serie de probleme familiale (subliniaza faptul ca acestea au fost solutionate intre timp), care te-au impiedicat sa te concentrezi, si din aceasta cauza ai facut o serie de greseli.

Nu uita sa mentionezi faptul ca ai invatat din aceasta experienta si ca nu vei mai lasa viata personala sa iti afecteze munca. "Angajatorul trebuie sa fie convins ca nu esti genul de persoana care, de cate ori este preocupata de ceva, are tendinta sa greseasca si ca intamplarea respectiva a fost doar un incident nefericit.", atentioneaza Andreea Dumitrache.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mara Necula pe 31 Dec 2008, 00:34
    despre faliment,somaj

    provin de la o firma falimentara,sunt somera de 10 luni,am fost la 22 interviuri,nimeni nu m-a mai chemat a doua oara,desi am o experienta de 36 ani in cim.muncii.Oare de ce?????Pentru ca am 53 ani??? dar nu sunt bolnava,sunt activa,vreau sa muncesc dar unde....................................d-lor angajatori de ce nu angajati si persoane peste 50 ani,de ce va e frica.Noi suntem corecti,muncitori pt.ca am trait in alta 'epoca" si respectam munca.Sunt f.suparata.Nu stiu ce voi face.Am facut o facultate d prisos.nimanui nu-i foloseste.Nici mie

    0
    0

  • marilena pe 10 Dec 2008, 02:50
    Cum te redresezi

    Articolul este foarte superficial, cu fraze frumoase, consiliurile si mai frumoase, pacat ca in viata de zi cu zi e divers si din pacate nu se poate aplica, sau cel putin foarte ,foarte rar, cu criza asta e un noroc daca te chiama cineva pt. un interviu, cit despre postul de lucru, e o minune daca-l vei putea avea. Mult noroc.

    0
    0

  • Liliana 130 pe 9 Dec 2008, 15:09
    Redresare cu Xanax

    Cum te redresezi ,dupa ce ai facut cea mai mare greseala din viata? XANAX ???? De la un servici la stat (administrator ) am plecat la o firma de transporturi a carui patroni imi erau prieteni de 11ani cel putin(secretara) pentru un banut in plus de la 650 la 900 lei. dupa un an si 5luni am plecat pt ca nu am mai suportat bataia de joc , aroganta , nesimtirea . Credeti ca nu am reusit sa ma adaptez? Credeti ca nu am stiut sa suport suficient de mult? Credeti ca am dorit sa raman fara loc de munca dupa o vechime de 20 de ani? Credeti ca nu am stiut sa fiu un om de echipa? Cine a scris articolul stie doar partea frumoasa a lucrurilor, cum ar trebui ele sa fie , nu cum sunt ele in realitate .Adevarul este o mare mizerie. As vrea sa citesc un articol despre cum sa-ti gasesti servici in perioada de criza economica? Va salut !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod