Cum te imbraci la interviu

Daca ai fost chemata la interviul de angajare, trebuie sa te grabesti sa-ti pregatesti hainele pentru intalnirea care s-ar putea sa fie decisiva.
Daca ai fost chemata la interviul de angajare, trebuie sa te grabesti sa-ti pregatesti hainele pentru intalnirea care s-ar putea sa fie decisiva. Nu este necesar sa scoti de la naftalina hainele cu care mergi la petreceri si nici sa te machiezi ca pentru mers in club.

Toata tinuta ta trebuie sa se incadreze in limitele decentei si normalitatii, sa fie curata, calcata si sa se potriveasca postului pentru care candidezi. Daca optezi pentru un post intr-o banca, este clar ca trebuie sa pui pe tine ceva mai “office”, insa daca aplici pentru un job in publicitate, poti alege si ceva mai nonconformist, mai ales daca stilul te caracterizeaza.

Este foarte important sa fii obisnuita cu hainele cu care vei merge la interviu, pentru ca altfel s-ar putea sa fii stanjenita si sa nu te simti bine.
Si inainte de a pleca de acasa, uita-te in oglinda de mai multe ori! Gandeste-te: daca ai fi in locul intervievatorului si te-ai intalni cu persoana din oglinda, ce impresie ti-ar face aceasta? Nu te da in laturi sa fii critica. Eventual, cere si parerea sincera a unei prietene.
 

Fara culori tipatoare!

 
Combinatiile nepotrivite si culorile tipatoare nu sunt deloc potrivite la interviul de angajare. Tinuta conservatoare, spune doctorand Mihaela Stroe, general manager al companiei Acta Nonverbal, specializata in limbaj nonverbal, este cea mai buna pentru a face o impresie buna.


Ea spune ca si accesoriile sunt extrem de importante. Niste cercei uriasi sau un lant foarte gros la gat ori prea multe “zorzoane” nu vor da bine in ochii angajatorului. Evident, prezenta bijuteriilor este acceptata, insa acestea trebuie sa fie discrete si de bun gust.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod