Cum poti salva un interviu... dezastru

Ai intarziat 10 minute, esti blocata in trafic, undeva, ai varsat cafea pe camasa alba si deja te gandesti sa nu te mai prezinti la interviul de angajare stabilit. Cu toate acestea, iti doresti jobul...
Ai intarziat 10 minute, esti blocata in trafic, undeva, ai varsat cafea pe camasa alba si deja te gandesti sa nu te mai prezinti la interviul de angajare stabilit. Cu toate acestea, iti doresti jobul si nu vrei sa ratezi acest interviu. Cu siguranta, nu este cea mai buna zi a ta, dar, cu putina inspiratie, te poti descurca. Iata in continuare cateva sugestii pentru a salva un interviu ce pare a fi un dezastru inca de la inceput.


Anunta ca vei intarzia


Oricine se poate confrunta cu o problema, iar intervievatorul tau va aprecia faptul ca ti-ai anuntat intarzierea. In caz contrar, risti sa creezi o impresie neplacuta unei persoane fara interes fata de post.
Cu un telefon poti preintampina crearea unei imagini nefavorabile.

Fii deschisa si sincera


Ultimul lucru pe care persoana din fata ta vrea sa il auda este o lista cu scuze pe care le-a auzit de mii de ori pana acum. Discuta deschis si fii sigura ca:

  • Abordezi problema - la inceputul intalnirii, mentioneaza situatia aparuta, inainte ca interlocutorul tau sa o faca;
  • Explici comportamentul tau obisnuit - lasa persoana cu care discuti sa stie ca aceste lucruri nu se intampla des;
  • Nu insisti - dupa ce ai discutat acest aspect, nu insista prea mult asupra subiectului si lasa interviul sa mearga mai departe.

Intreaba


Daca te simti inconfortabil si nu reusesti sa te aduni pentru a raspunde intrebarilor, interviul nu are cum sa mearga mai bine. Adresand intrebari, poti castiga ceva timp, sa te linistesti:

  • Inainte de a ajunge la interviu, pregateste-ti cateva intrebari si asigura-te ca acestea sunt potrivite companiei si pozitiei pentru care te afli acolo;
  • Profita de timpul pe care il castigi in momentul in care primesti raspunsul, dar acorda atentie raspunsului.
    Intervievatorul iti poate oferi informatii importante sau chiar iti poate adresa o intrebare in raspunsul sau.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod