Cum iti regasesti motivatia la serviciu?

Nu cu foarte mult timp in urma, parea sa fie slujba visurilor tale: conditiile de munca erau satisfacatoare din toate punctele de vedere, te integrasesi foarte bine in colectiv si lumea intreaga...
Nu cu foarte mult timp in urma, parea sa fie slujba visurilor tale: conditiile de munca erau satisfacatoare din toate punctele de vedere, te integrasesi foarte bine in colectiv si lumea intreaga parea sa fie a ta. Intre timp insa, lucrurile s-au schimbat... si iti este din ce in ce mai greu sa-ti regasesti entuziasmul si cheful de lucru de odinioara.

Azi asa, maine asa... intr-o buna zi, vei realiza ca, din punct de vedere profesional, traiesti numai pentru ziua de salariu si pentru week-end-uri.
In aceste conditii, nici nu este de mirare ca o avansare sau o marire de salariu tind sa devina o utopie.

Bineinteles ca ideal ar fi sa nu ajungi in aceasta situatie, dar se poate intampla. La urma-urmei, foarte putine sunt locurile de munca unde nu intervine rutina; pastrand proportiile, am putea spune ca este ceva asemanator casniciei sau unei relatii de lunga durata. In cazurile acestea, nu-i asa ca esti pregatita sa faci tot ceea ce depinde de tine pentru a remedia problema? La fel ar trebui sa procedezi si in ceea ce priveste aceasta chestiune de ordin profesional.
Este numai in puterea ta.

Cum ai putea face acest lucru? Ei bine, pentru inceput, site-ul socal.com te sfatuieste sa iti gasesti noi oportunitati si sa iti asumi noi provocari. Procedand astfel, ai sansa de a redescoperi ce iti place la acest loc de munca si sa iti regasesti cheful de lucru. Oportunitatile exista intotdeauna, trebuie doar sa fii dispusa sa le vezi si sa profiti de ele.

In aceasta situatie, Andreea Dumitrache, PR Specialist Petrom, iti recomanda sa te analizezi si sa te gandesti care sunt lucrurile care te pot motiva din nou.
"Daca ajung la concluzia ca as vrea sa calatoresc in interes de serviciu, reflectez in ce mod pot sa obtin asta si trec la treaba. Un salariu mai mare? Ia sa am niste initiative si apoi sa cer o marire. Numai luptand pentru un scop, avand o tinta precisa, apare motivatia. Aceasta pentru ca nu mai ai senzatia ca indeplinesti aceleasi sarcini plictisitoare, care au devenit rutina."
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod