Cum iti gasesti un serviciu cu program flexibil

Dezvoltarea care a avut loc datorita computerului si comunicarii prin internet a facut mult mai facil accesul de acasa la problemele profesionale de la birou...
Dezvoltarea care a avut loc datorita computerului si comunicarii prin internet a facut mult mai facil accesul de acasa la problemele profesionale de la birou. Daca ai calitatile de care are nevoie seful tau, atunci exista mari sanse sa-ti poti negocia si obtine un program flexibil la serviciu, program care sa-ti ofere posibilitatea sa lucrezi din orice loc vrei.

Cu siguranta iti va fi foarte dificil sa-ti gasesti un serviciu cu program flexibil in ziar, dar iti poti negocia acest lucru cu angajatorul actual sau cu un eventual viitor angajator.
Iata cum poti face acest lucru cu succes:

Daca nu stii exact ceea ce vrei, nici nu vei obtine acel lucru

Daca esti prinsa intr-un loc de munca la care programul de lucru este de la ora 8,00 la 17,00 si iti doresti cu disperare sa scapi de acesta, va trebui sa te gandesti si sa analizezi foarte clar ce anume te-ar putea face fericita. Vrei un program de lucru flexibil cu norma intreaga sau vrei un serviciu part-time care sa fie platit mai putin? Iti doresti sa ai libertatea de a decide cand si de unde sa lucrezi atat timp cat ai stabilit cu seful tau data la care trebuie sa-ti predai un anumit proiect? Pana la urma, ce fel de risc esti dispusa sa iti asumi?

Raspunsurile tale la aceste intrebari te vor ajuta sa identifici exact ceea ce vrei sa faci si in ce fel iti doresti sa-ti rezolvi obligatiile profesionale.
Vei avea nevoie de astfel de informatii atunci cand vei lua hotararea de a-ti negocia flexibilitatea programului cu seful tau.

Anticipeaza ceea ce isi doreste compania

Analizand cu mare grija care sunt adevaratele necesitati ale angajatorului tau, vei putea sa anticipi cerintele si sa le aduci in discutie. Tine seama de faptul ca, daca ai un program de lucru care nu permite flexibilitate, atunci nici nu vei reusi sa-ti negociezi o modalitate de a lucra in acest fel, indiferent de calitatile si experienta pe care le ai.
Activitatea ta profesionala este formata din mai multe module sau implica proiecte de lunga durata si indivizibile? Iti petreci mare parte din timp vorbind la telefon si rezolvand probleme pe cont propriu - lucruri pe care le-ai putea face cu usurinta si de acasa? Iar daca lucrezi intr-un proiect de echipa, vei reusi sa pastrezi legatura cu ceilalti colegi si de acasa?
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod