Concediul, un moment de reflectii

Daca pe parcursul anului, suntem mult prea ocupate sa ne gandim la reorientarea carierei, concediul apare ca o oportunitate in acest sens. Departe fiind de birou, mult mai relaxate, putem sa reluam planuri legate de profesie pe care le-am lasat suspendate undeva, in trecut.

Chiar daca nu avem de gand sa infaptuim planuri marete odata intoarse la serviciu, numai datorita faptului ca ne-am odihnit, suntem oricum mult mai eficiente. O sa ne dam seama ce efect benefic au avut cele cateva saptamani de vacanta, atunci cand ne vom termina sarcinile zilnice cu mult inainte de terminarea programului. Destul de neobisnuit, nu?

Oricat de mult am zice ca nu trebuie sa ne gandim la responsabilitatile profesionale in timpul vacantei, de planul asta chiar nu ne putem tine... Vor fi clipe libere in care vizualizam noi oportunitati pentru proiectul inceput inainte de plecarea in concediu. Mai mult, intalnirea cu noi oameni sau discutiile mult mai lejere te ajuta sa iti planifici noi actiuni de intreprins la intoarcerea la serviciu.

De ce nu un nou loc de munca?

Cat suntem la birou, cu atat mai mult cu cat avem si un program prelungit, este usor sa simti mici nemultumiri. Astfel ca vacanta este momentul ideal in care sa te gandesti daca esti multumita cu adevarat la locul de munca sau cu domeniul in care profesezi. Cand esti la birou, este posibil sa iei o decizie nu tocmai potrivita doar dintr-un impuls de moment.

Ideal ar fi sa pui in balanta plusurile si minusurile si la sfarsitul perioadei de odihna sa ajungi la o concluzie care te avantajeaza. Si apropierea de familie din aceasta perioada te va ajuta mult sa iei o hotarare.

Vacanta, o indepartare utila de birou

Pentru Crenguta Rosu, co-managing partner DC Comunication, "primele zile de vacanta inseamna incercarea de rupere fata de ritmul cotidian. Se indeparteaza incet-incet gandurile legate de activitatea de la serviciu.

Acest lucru este posibil daca se intrerup contactele cu biroul - fara telefon, fara mailuri. Pentru mine este putin fortata aceasta indepartare, dar utila, pentru ca altfel simt ca trebuie sa ma implic, 'rotitele' functioneza si nu ma relaxez. Am constatat ca procesul dureaza cam 4-5 zile, dupa care se instaleaza de fapt starea de vacanta care aduce o privire mai detasata si mai obiectiva si asupra lucrurilor legate de birou.

Astfel pot aparea idei noi privind reorganizarea sau regandirea activitatii sau o reintrepretare a raporturilor sau directii noi de actiune.

Este posibil ca pentru unii, in urma analizei detasate, mai asezate, sa rezulte necesitatea unor schimbari radicale. In orice caz, cred ca este adevarat ca vacanta ofera oportunitatea de a privi din unghiuri noi ceea ce faci si ceea ce iti doresti", incheie Crenguta Rosu.

Pentru multe dintre noi, vacanta colegilor de birou nu inseamna decat mult mai multa munca pentru noi... Pentru ca anul asta nu ne luam concediu! Daca te afli in aceasta situatie, vino la o discutie saptamana viitoare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod