Ce sa nu spui la interviul de angajare

Fiecare dintre noi a fost la unul sau mai multe interviuri. Reprezinta momentul cheie in gasirea unui loc de munca. La un interviu serios trebuie sa participe un reprezentant al departamentului resurse umane si seful departamentului care este in cautarea unor noi angajati. Interviul poate fi organizat, in firmele mai mici, de directorul general sau de directorul executiv.
Fiecare dintre noi a fost la unul sau mai multe interviuri. Reprezinta momentul cheie in gasirea unui loc de munca. La un interviu serios trebuie sa participe un reprezentant al departamentului resurse umane si seful departamentului care este in cautarea unor noi angajati. Interviul poate fi organizat, in firmele mai mici, de directorul general sau de directorul executiv.

Interviul este o analiza a candidatului, bazata foarte mult pe simpatie si comunicare directa, unde prima impresie conteaza mai mult ca oriunde in alta parte. "Fac recrutare de 10 ani, am participat la sute de interviuri, am evaluat sute de oameni.
M-au convins mereu de calitatile si personalitatea lor, cei sinceri, cei care au tratat dialogul cu seriozitate, cei care mi-au pus intrebari si cei care au dovedit onestitate si decenta atunci cand au vorbit despre posturile lor anterioare. M-au convins cei care au fost in stare sa raspunda sincer la solicitarea de a-si enumera, repede, defectele. Sunt detalii care vorbesc despre omul respectiv"
, dezvaluie secretele recrutarii si detalii ale muncii, din departamentul resurselor umane, Angela Lazar, sefa departamentului HR, dintr-o companie cu capital strain.
 
1.
Nu vorbi despre bani!

Profita de interviu, te sfatuiesc specialistii www.shine.com si straluceste! Arata tot ce este mai bun in personalitatea ta, convinge, fii sincera, zambeste si dovedeste ca ai incredere in tine! Dar, mai ales, ai grija ce spui!

Nu vorbi niciodata despre bani la primul interviu. Nu spune "am nevoie de bani", "sunt leftera", chiar daca ai venit pe jos la interviu, chiar daca nu ai bani nici pentru un covrig. "Nu trebuie sa afle nimeni ca esti flamanda dupa un salariu. Va crede ca esti doar interesata de bani, nu de munca in sine, si ca doar nevoia de bani te face sa fi interesat de oferta respectiva", sustine Angela Lazar.

Despre bani se vorbeste la al doilea interviu.
Daca la prima intalnire cu angajatorul esti intrebata despre bani, cel mai bun raspuns este sa spui care a fost ultimul tau salariu sau care este in prezent. Lasi loc unei oferte mai genereroase. Expimarea salariului pe care il ai este, in sine, acceptat ca o limita sub care nu se poate trece si vei lasa de inteles ca esti un om cu picioarele pe pamant, care stie cum merg treburile in economie. La un al doilea interviu discutiile despre bani pot fi concrete, dar si atunci fereste-te sa-ti arati entuziasumul (daca suma este mai mare decat te astepti) sau dezamagirea (chibzuieste, in tihna, la tine acasa, daca suma iti convine sau nu, pentu ca pe criza asta, salariile mari sunt o raritate).

 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Radu pe 29 Sep 2010, 00:34
    M

    Nu vreau sa fiu ironic, dar sa citesti 1 AN niste articole de o juma' de pagina, pe marginea caruia se mai gaseste cate o complexata de la "litere" cu media 10 pe sub patura creierului imbacsit de numarul de " i '-uri ...scuza-ma, dar e grav : 1 an ? Ciudat...in cate saptamani citesti cuvantul : sampon? ca sa stiu cand te speli pe creier ...impreuna cu fata de la litere ?

    0
    2

  • anca pe 23 Iun 2010, 11:09
    pt.dana

    Ce atata caz pt. un i ? I-o fi scapat ....si ... ce? Nu ai inteles articolul din cauza asta?

    2
    1

  • dana pe 30 Mai 2010, 08:22
    pt lavi

    lavi, vad ca ai fost foarte prompta in a ma critica, dar tin sa-ti spun ca nu am invatat sa conjug verbele acum 100 de ani. cum am doar 22 de ani, cred ca ma incadrez in tendinte, iar cum sunt si la facultatea de litere, cred ca macar sa scriu am invatat. asa ca te rog documenteaza-te mai bine si ai sa descoperi cu stupoare ca verbul "a fi" la imperativ negativ are un singur "i". iar acest mesaj este valabil in continuare si pentru cel/cea care a scris mesajul si care vad ca nu se deranjeaza sa modifice. normal..de aceea apar apoi persoane gen lavi: probabil tot de pe net au invatat sa conjuge verbele.in alta ordine de idei, nu contest calitatea continutului acestui articol, este f bun.

    1
    1

  • Iulia pe 28 Mai 2010, 15:15
    Bravo

    Foarte bun articol ! Multumesc :)

    1
    1

  • sandy pe 28 Mai 2010, 13:20
    despre articol

    Lasand la o parte comentariile de mai sus, cu toate ca imi aduc aminte de o perioada anterioara in care si eu eram critica la adresa celor care nu vorbesc si scriu corect din punct de vedere gramatical, este un articol bun. Ceea ce ni se prezinta sunt niste reguli de bun simt, dar care pot face diferenta intre a obtine un job sau nu. Eu am obtinut recent un job in domeniul financiar, si datorita unor articole de acest gen pe care le-am studiat de mai bine de un an iar de fiecare data mi s-a mai intiparit ceva in minte, am facut impresie buna si am negociat un salariu peste medie. As mai include in acest articol faptul ca tinuta conteaza foarte mult, prestanta si siguranta. Este foarte important sa pui accent pe ceea ce stii sa faci, chiar daca aparent ce stii este nesemnificativ, angajatorii apreciaza oamenii care sunt dispusi sa se perfectioneze, stiu sa faca bine un lucru si sa il termine si nu in ultimul rand o persoana care gandeste, face corelatii, poate exprima opinii. Pe viitor, sper sa realizeze d-na Otilia un articol pe mai multe puncte, care sa atinga domeniile specifice, de genul celor care prezinta cum este bine sa te comporti la un interviu intr-o firma de consultanta, audit, avocatura, distributie, productie si asa mai departe. Oricum, per total, articolul este bun, cum am mai precizat, daca toti am aplica ceea ce citim, poate ca am obtine mai usor jobul dorit.

    2
    1

  • alexandra pe 28 Mai 2010, 12:00
    pt lavi

    ce porcarie de site ai dat, lavi? nu reiese nimic din el. Imperativul de acolo e cu verbul a canta, din cate vad eu. Si are dreptate Emi, Imperativ negativ are un singur I.

    2
    3

  • lavi pe 28 Mai 2010, 09:57
    pt. dana

    nu stiu cum se conjuga verbul "a fi" atunci cand l-ai invatat, dar uite aici un link sa vezi cum se conjuga astazi: http://www.romaniandolls.com/books/007manual/Manual03/GRAMATICA/fi.h deci, textul pare scris in regula...

    2
    4

  • dana pe 27 Mai 2010, 21:20
    greseala

    of..e a nu stiu cata oara cand va fac observatie. nu-mi face placere, dar cine stie cati citesc articolele astea si considera ca sunt trecute prin mana corectorului, deci sunt cat se poate de corecte. deci, la punctul 8 va rog sa schimbati fii* cu nu fi ironica*

    1
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod