Ce cadouri nu gusta sefii

Am tot vorbit in articolul trecut despre cadouri care sunt pe gustul sefilor. Ce ar fi insa daca ne-am gandi si la ce anume nu ii place unui sef sa primeasca?...
Am tot vorbit in articolul trecut despre cadouri care sunt pe gustul sefilor. Ce ar fi insa daca ne-am gandi si la ce anume nu ii place unui sef sa primeasca? Ce reactie ar avea el atunci?

Daca seful tau este genul prietenos, pozitiv, apropiat de echipa si de toti angajatii companiei, pentru el este important sa i se recunoasca aceste calitati. Un cadou care il va bucura este unul prin care ii sunt apreciate calitatile sale la nivel social (nu conteaza atat de mult cadoul in sine cat petrecerea, atentia care i se acorda).

Cadoul nepotrivit este unul care denota faptul ca oamenii nu il cunosc.
Cel mai dezamagitor lucru pentru aceasta persoana va fi uitarea zilei sale de nastere. Daca ii vei darui un cadou banal, de serie, pe care l-a primit cu siguranta si altcineva din companie va fi dezamagit. Deasemenea nu va aprecia felicitarile "sterse", cu texte sablon, de genul " Cu ocazia zilei de nastere va uram ...."
 
Deoarece este o fire pozitiva si prietenoasa, la cadouri nepotrivite acesta nu va reactiona intr-un mod agresiv. Va aprecia intentia si va incerca sa se arate bucuros insa nu il vei auzi povestind mult despre cadoul primit iar la scurt timp va si uita de el (nu ai sa vezi acest cadou folosit de seful tau).

Seful tau este genul de persoana impozanta, directa si hotarata cu care nu vrei sa gresesti cand alegi un cadou? Atunci ar trebui sa alegi pentru el ceva care ii atesta pozitia de conducator si statutul profesional.
Un cadou nepotrivit ar fi orice l-ar pune intr-o postura dificila, care i-ar submina autoritatea, in special in fata altor persoane (ex. o perna inscriptionata "prietenul meu la serviciu"). Nu iti recomand sa daruiesti unui astfel de sef nici un set de lumanari parfumate sau o veioza buna pentru citit seara, la culcare; cauta mai degraba ceva care se  potriveste firii sale active si energice.
 
Fiind o persona directa, va spune mereu ce gandeste si este gata sa isi apere pozitia. La un cadou nepotrivit va reactiona prompt, poate fi sarcastic, taios si vei ajunge tu in fata celorlati intr-o postura nedorita.
Mai este posibil sa iti aduca aminte cu fiecare ocazie posibila, in fata altor perosane despre lipsa ta de inspirantie.

Cu toate ca esti in companie de mai mult timp, gasesti dificila fiecare ocazie in care trebuie sa faci un cadou sefului tau, aceasta deoarece nu stii foarte multe despre el. Daca seful tau este genul distant, discuta doar despre sarcinile de serviciu, nimeni nu va sti ceva despre viata sa personala si interesele acestuia.

Pentru a nu il deranja, iti recomand ca prin cadoul tau sa nu incerci sa invadezi exact lucrul pe care el il protejeaza - intimitatea (ex.
lenjerie intima, mai ales oferita in public). Foloseste ca inspiratie activitatea de birou si alege ceva ce il caracterizeaza profesional. De obicei un lucru practic care poate fi folosit de acesta.
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • florinbc pe 29 Mar 2018, 11:00
    idei cadou

    Salut, Eu prefer oricand un cadou experienta, decat un cadou material, al carei amintire dispare dupa cateva zile/purtari. In ultima vreme au aparut cateva situri de profil, pe modelul celor care exista de ani buni in Europa de Vest. Un exemplu este www.experimenteaza.ro care ofera tot felul de experiente: zbor cu balonul, iti poti crea propriul parfum, poti sa conduci o masina de raliu, cei mici pot face karting cu masini pentru varsta lor, etc. Un avantaj foarte important pe care il ofera este acela ca beneficiarul cadoului il poate schimba pe site in termen de 3 luni – uneori este greu sa gasesti cadoul potrivit.  Zi frumoasa

    0
    0

  • ela pe 27 Iul 2010, 14:47
    Magazin cadouri pentru sefi

    Eu am gasit pe www.dordefin.ro multe idei de cadouri pentru sefi: brichete, stilouri, portofele, serviete etc. ale unor branduri de lux.

    0
    1

  • helenita pe 19 Ian 2009, 11:51
    uitarea...

    Lucrez intr-o companie de 11ani iar anul acesta am dat gres cu...uitarea...In fiecare an am cumparat din partea angajatilor un mic cadou, o atentie.Nu stim insa daca s-a dovedit de fiecare data ca am facut o alegere buna dar innapoi nu am primit decat multumiri si atat,nici macar o bomboana. Acu' ma intreb si eu firesc ca orice om mai merita?Eu cred ca nu.Si culmea culmilor avem doi sefi sot si sotie...

    0
    1

  • lili pe 6 Dec 2008, 21:02
    depinde de sef!

    Depinde de sef.Poate ca si el e balcanic!?!

    0
    1

  • catarina pe 19 Nov 2008, 08:17
    Sa mai citim codul

    Doamnelor si domnilor, nu subalternii fac cadouri sefilor, ci sefii subalternilor, asa cum cei mari fac cadouri celor mici. E o chestie de civilizatie si bun gust, de delicatete. Numai noi ramanem balcanici. Sa mai citim codul manierelor elegante!

    0
    1

  • corcodusa pe 12 Oct 2008, 16:09
    dilema

    ce cadou poti face sefului cu ocazia casatoriei lui,mie nu imi trece nimic prin minte,cu atit mai mult cu cit seful e o pers.exigenta.poate imi dati si mie un ajutor pentru asa ocazie.?????

    0
    0

  • FLORY pe 9 Oct 2008, 10:14
    sa te bagi in pielea sefului

    DEPINDE SI DE SEFI IN CE RELATIE ESTI CU EL,DE PRIETENIE .DE COLABORARE,SAU DE SUBALTERN. CADOURILE POT SIMBOLICE SAU MAI PIPERATE ASTA SI DE BUGETUL FIECARUI SALARIAT,CADOUL POATE FI UN PARFUM, O JACHETA SEXI, O TRUSA DE STILOURI ULTRA MODERNE, SAU UN MARE BUCHET DE FLORI INSOTITA DE O FELICITARE DACA E ZIUA SEFULUI,

    0
    0

  • VIORICA pe 9 Oct 2008, 10:07
    cadouri scumpe sefilor

    CAND ERAM LA SERVICI CUMPARAM SEFILOR CADOURI FRUMOASE SI CAM PIPERATE CHIAR DACA STRANGEAM BANII CU TOTI COLEGII,ULTIMA OARA S _A CUMPARAT SEFULUI UN PARFUM BUN DAR SCUMP SI O CAMASA CU CRAVATA SI UN FRUMOS BUCHET DE FLORI CU O STICLA DE SAMPANIE,

    0
    0

  • Mariana pe 8 Oct 2008, 22:48
    e drept!!!

    dar pe linga asta sefilor nu le place si...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod