Care sunt cele mai eficiente metode pentru stimularea creativitatii?

Incearca sa afli cat mai multe informatii despre felul in care alti oameni au reusit sa solutioneze diferite probleme aparute in domeniul in care lucrezi.

De exemplu, sa presupunem ca lucrezi in publicitate: este foarte instructiv de citit ceea ce au scris marii maestri in domeniu si felul in care au reusit ei sa transforme niste produse, care, aparent, nu aveau nicio insusire deosebita, in adevarate succese pe piata.

Poate ca solutiile gasite de respectivii nu mai sunt aplicabile in contextul economic si profesional actual; dar principiile care au stat la baza, cu siguranta sunt.
Iar de aici si pana la a descoperi tu insati o cale de iesire din impas, nu mai este deloc mult.

Gaseste cat mai multe metode si surse de amuzament. Rasul este nu numai un medicament (prin stimularea secretiei endorfinelor), ci si un veritabil stimulent al imaginatiei. In aceeasi nota, lucreaza cat mai mult in echipa sau macar in colaborare cu un coleg. Nu este vorba numai de schimbul de idei, care se poate dovedi salutar in anumite imprejurari, ci si de o atmosfera de lucru mai relaxata, stimulativa si favorabila lucrului sustinut.

Site-ul about-personal-growth.com iti recomanda sa fii cat mai curioasa si sa(-ti) pui cat mai multe intrebari.
Nu te multumi cu raspunsuri simple si "la indemana".
Daca Newton nu s-ar fi intrebat de ce a cazut marul din copac, poate ca ar mai fi trecut multa vreme pana cand omenirea ar fi aflat despre gravitatie...

Dezvolta-ti noi hobby-uri; daca acestea au legatura cu limbile straine, jocul de scrabble, sah sau cuvintele incrucisate (rebusurile sunt de preferat integramelor), atunci e si mai bine. In principiu, nu trebuie sa iti ingadui prea multe clipe de ragaz, ci mereu sa te gandesti la ceva, sa ai un lucru in vedere.


Pentru ca veni vorba despre ragaz: ai incercat vreodata sa nu te gandesti la nimic? Nu este asa de usor cum pare la prima vedere, dar, cu putina vointa, vei reusi sa iti "golesti" mintea. Fie si pentru doar cateva minute, si tot este un castig.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Specialista PR pe 11 Feb 2009, 14:44
    bla bla

    si asa, specialista pr si-a stimulat creativitatea, negandindu-se la nimc. Ce usor e sa scrii din alte surse! Stiti ce e un PR fara etica? Un PR romanesc!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod