Atitudinea optima in timp de criza

Continuam astazi sa discutam despre aceeasi arzatoare chestiune, respectiv problema mentinerii locului de munca in actualul context economic. Sigur ca, din multe puncte de vedere, lucrurile s-au schimbat...
Continuam astazi sa discutam despre aceeasi arzatoare chestiune, respectiv problema mentinerii locului de munca in actualul context economic. Sigur ca, din multe puncte de vedere, lucrurile s-au schimbat si nu pentru toata lumea este usor sa se adapteze noului ritm si stil de munca. Astfel incat, la presiunile deja existente, se adauga si o stare de spirit negativa, care nu poate decat sa inrautateasca situatia.

Nu este de mirare daca, in aceste conditii, iti este tot mai greu sa te concentrezi si ai momente cand simti ca tensiunea te copleseste si nu mai poti face fata stresului.


Dar a ceda este un lux, ca sa spunem asa, pe care acum, mai mult decat oricand, nu ti-l poti permite. Andreea Dumitrache, PR specialist Petrom, considera, de altfel, ca este imposibil sa nu te extenuezi in aceasta perioada.

"Toate companiile urmaresc sa micsoreze costurile si, daca omul nu pune serios osul la treaba, ar putea fi concediat de indata ce vor gasi un om care poate face si treaba acestuia. Si pentru asta, nici nu este necesar sa faca angajari, intotdeauna se vor gasi persoane dispuse sa lucreze in plus, pentru a-si pastra locul de munca, sau sa invete ceva nou.
Nu este momentul sa stai 'in planul secund'."
, subliniaza Andreea Dumitrache.

Asadar, unul dintre cele mai importante aspecte este sa iti asiguri vizibilitatea in companie, altfel spus, sa fii omul potrivit la locul potrivit. In conditii normale, acest lucru ar putea constitui un factor pozitiv in vederea obtinerii unei promovari, dar acum este vital.

Degeaba ai rezultate foarte bune, daca acestea nu sunt observate; iar acum vorbim despre eventualitatea in care superiorii se intrunesc intr-o sedinta pentru a stabili care dintre angajati vor fi disponibilizati.
Numai simplul gand iti da fiori pe sira spinarii, dar, din nefericire, acest lucru se intampla in unele dintre companii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod