Ai neplaceri din cauza colegilor de munca?

Este unul dintre cele mai importante aspecte care fac diferenta dintre un loc de munca unde mergi macar linistita si impacata, daca nu cu placere, si un serviciu de care iti este groaza. De multe ori...
Este unul dintre cele mai importante aspecte care fac diferenta dintre un loc de munca unde mergi macar linistita si impacata, daca nu cu placere, si un serviciu de care iti este groaza. De multe ori insa, acestui aspect nu i se da importanta cuvenita.

Relatiile colegiale se pot dovedi insa extrem de importante atat pentru confortul tau psihic si randamentul la birou, cat si (uneori) pentru parcursul tau profesional.

Stii cum se spune: nimeni nu le poate avea pe toate. Cu alte cuvinte, este greu de crezut ca vei reusi sa iti gasesti un loc de munca unde sa fii pe deplin multumita din punct de vedere al conditiilor oferite, al beneficiilor, al provocarilor specifice si...
al colegilor
.

Problema este ca, in ceea ce priveste acest ultim aspect, nu iti sta in putere sa faci prea multe. Inevitabil, va fi cineva care sa iti strice, din cand in cand, cheful.

O colega barfitoare, care are ceva (neplacut) de spus despre oricine din companie, in afara de cei din conducere, si care incearca mereu sa te ia drept "confesor"... Un coleg nesuferit care iti "fura" ideile si le prezinta in sedinte ca si cum ar fi ale sale, altul care se plange in permanenta de cate ceva si deterioreaza atmosfera de lucru...
Si acestea sunt numai cateva posibile exemple.

La prima vedere, nu s-ar spune ca este vorba despre ceva atat de grav incat sa nu poata fi remediat cu usurinta si, in principiu, este destul de greu de crezut ca acest gen de colegi ar putea crea probleme serioase. Totusi, este posibil si acest lucru si tocmai de aceea nu trebuie sa neglijezi.

Sa luam exemplul colegei barfitoare. In primul moment, ai fi tentata sa spui ca o astfel de persoana nu va constitui o problema pentru tine, intrucat vei respinge fara discutie incercarile sale de apropiere.


Site-ul careerplanning.about.com iti atrage atentia asupra unui aspect important: ar trebui sa o asculti, in masura in care ceea ce spune s-ar putea dovedi ceva important, de natura profesionala, si care se face cunoscut printr-un astfel de canal informal de comunicare.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vasilica pe 17 Feb 2009, 14:38
    prietenie

    Si eu sunt prospat sosita la locul de munca (1 luna) si am o colega, care tot timpul imi atrage atentia cu cate ceva, ceea ce ma doare e ca o spune cu multa rautate si superioritate iar seful ne-a atras atentia ca problemele personale dintre angajati nu-l intereseaza. Simt ca imi distruge pacea si linistea si pur si simplu nu stiu cum sa reactionez, pana acum am tacut dar deja nu mai pot . Este o situatie complicata pt mine deoarece nu vreau nici sa-mi pierd locul de munca, nu vreau sa ma cert de fata cu toti cu ea dar nici nu mai pot indura

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod