8 sfaturi pentru alegerea cadourilor la birou

Acum este momentul sa incepi sa-ti planifici lista de cumparaturi pentru sarbatori. Insa, cadourile nu sunt numai pentru mama, sora si matusa, ci si pentru toate acele...
Acum este momentul sa incepi sa-ti planifici lista de cumparaturi pentru sarbatori. Insa, cadourile nu sunt numai pentru mama, sora si matusa, ci si pentru toate acele persoane cu care ai colaborat si te-au ajutat profesional in timpul anului. In cele din urma, vrei sa le multumesti acestor persoane, oferindu-le un cadou potrivit prin care sa-ti exprimi recunostinta si sa le faci o impresie buna.

Iata cateva sfaturi care te pot ajuta la intocmirea acestei liste speciale pentru cadouri:

1. Fa-ti o lista

Primul pas este sa te gandesti cine va fi inclus pe lista ta de cadouri. Incepand de la clienti si colegi, pana la directori si sefi, va trebui sa iei in considerare o lista A si una B. Lista A va fi formata de acele persoane carora trebuie sa le oferi un cadou, dar care nu se vor astepta prea mult sa-l primeasca. Acestia sunt clientii tai importanti, asistentii tai administrativi si toti cei care au jucat un rol important in activitatea ta. Toti cei care vor fi scrisi pe lista B sunt cei care trebuie sa primeasca un semn al aprecierii tale, insa nu sunt chiar atat de norocosi incat sa se afle pe lista A.


2. Fara cadouri, va rog

Inainte de a trimite cadouri persoanelor din afara companiei tale, asigura-te mai intai ca firma respectiva le permite angajatilor sai sa primeasca astfel de daruri. In zilele noastre, multe companii au stabilit reguli drastice in ceea ce priveste primirea de cadouri de catre angajati, impunand o suma maxima in care se pot incadra acestea, iar altele refuzandu-le complet. Pentru a evita o situatie inconfortabila, atat pentru tine cat si pentri destinatar, suna la directia companiei respective si intreaba daca exista astfel de reguli sau nu.

3. Perfect utilizabil

Alegerea cadoului perfect pentru un partener de afaceri este cu mult mai greu decat cautarea cravatei perfecte pentru tata. Indiferent ca vei alege un dispozitiv de ultima ora sau un accesoriu clasic pentru birou, este extrem de important sa alegi cadoul respectiv avand destinatarul in minte. Obiectele clasice pentru birou, cum ar fi portofelele, ceasurile sau rame pentru fotografii sunt intotdeauna o alegere sigura. Micile obiecte rafinate din piele vor face intotdeauna o impresie buna.
Inainte de a face selectia finala, intreaba-te: "eu l-as folosi sau doar as aprecia un astfel de cadou?"

4. Cat mai personal cu putinta

Una dintre cele mai noi tendinte in oferirea de cadouri in cadrul firmei este personalizarea obiectelor cu inscrierea numelui celui caruia ii este adresat sau macar cu initialele acestuia. In ultima vreme, foarte multe companii au comandat firmelor producatoare de mici obiecte din piele sa personalizeze cadourile comandate cu numele celor carora le sunt destinate, renuntand astfel la logo-urile companiei. Gravurile cu laser facute pe ramele din lemn sau pe ceasuri cu numele persoanei respective, va transforma obiectul respectiv intr-un cadou cu adevarat frumos si care va fi tinut minte mult timp.

5. Hrana pentru suflet

Niciodata nu vei putea da gres alegand pachetele de consum pentru cadouri individuale sau in grup. Prajiturelele sau bomboanele vor fi intotdeauna apreciate. Nu trebuie sa te gandesti la numarul caloriilor pe care acestea le contin si nu renunta la un cadou delicios din astfel de considerente.
Chiar daca foarte multe persoane isi impun un regim strict de alimentatie, se pare ca foarte putine persoane se tin cu adevarat de astfel de diete. Restrictiile privitoare la grasimi si calorii sunt uitate foarte repede atunci cand se apropie sarbatorile. Oamenilor le place la nebunie sa ofere si sa primeasca astfel de cadouri gustoase, fie ca este vorba de prajituri cu frisca sau ciocolata.

6. Calitatea conteaza

Magazinele din apropiere, bine cunoscute de tine, pot fi tentante, insa trebuie sa ai grija la obiectele defecte, cu baterii terminate, produse ieftine si kitch-uri. Daca vrei intr-adevar sa faci o impresie buna de lunga durata, asigura-te ca este si o impresie pozitiva. Indiferent de ceea ce oferi, investeste in calitate, in obiecte de firma si asigura-te ca le-ai cumparat de la firmele autorizate care ofera garantie pentru acestea.

7. Cumpara din timp

Companiile si oamenii vor incepe foarte devreme anul acesta sa se preocupe de cadouri. Multi vor dori ca darurile lor sa fie livrate primele. Acest lucru va creste sansele ca acestea sa fie tinute minte pentru multa vreme si nu vor fi pierdute in noianul de felicitari si cadouri primite cu putin inainte de sarbatori.


8. Fii la inaltime

Cea mai buna cale pentru a face impresie este sa trimiti o felicitare adresata personal sau un mesaj care sa insoteasca darul respectiv. "Sarbatori fericite!" este mesajul tipic de inceput pe care il poti folosi. Astfel sunt printate felicitarile speciale comandate de firme. Insa, o recomandare care va face diferenta in cazul tau este personalizarea fiecarui mesaj in parte formulat special pentru o anumita persoana. "Croiala" mesajului de multumire care se adreseaza personal si direct sufletului, cu siguranta nu va fi uitat si va deschide calea catre o relatie excelenta de lunga durata cu persoana respectiva. Felicitarile scrise de mana si semnate de tine si/sau de intreaga ta echipa sunt, de asemenea, pline de semnificatii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod