Viata de promoter

Sunt cei de la care nu ne putem lua ochii pe la petreceri sau cocktail-uri sau care ne imbie la colt de super-market sa apreciem gustul deosebit al noii cafele...
Sunt cei de la care nu ne putem lua ochii pe la petreceri sau cocktail-urisau care ne imbie la colt de super-market sa apreciem gustul deosebital noii cafele x. Sunt hostess si promoteri. Ca ei poti fi situ. Distreaza-te si castiga bani!

Hostess - fata sau baiat cu un aspect atragator si un IQ destul deridicat. De regula, o "hostess" trebuie sa intretina atmosfera in cadrulunor petreceri particulare organizate de diferite firme sau al unorconferinte de presa la care vin invitati speciali.Promoter - trebuie sa indeplineasca aceleasi conditii, cu diferenta cael trebuie sa stie sa intretina o discutie cu persoane apartinand celormai diverse medii sociale, de la... "vladica pana la opinca". Ei suntimplicati in activitati promotionale (sampling, impartirea "fluturasilor",degustari de produse etc.).

Un aspect fizic placut nu inseamna neaparat ca trebuie sa indeplinesticriteriile "nemiloase" impuse unui fotomodel; este adevarat ca la uneleevenimente sunt contractate numai manechine, dar si minionele care auharul vorbirii au mare trecere printre recrutorii de promoteri."Baza de date a colaboratorilor nostri este actualizata la fiecare treiluni. O data pe an, facem o recrutare de mari proportii, anuntata in ziaresi in principal in facultati", declara Dana Casapu, Account Executive siHR Manager la Prospero, firma de BTL a agentiei de publicitate GrafittiBBDO, printre clientii careia se numara companii precum Tuborg, Cosmorom,RomTelecom, Masterfoods, Wrigley etc.

"Salariul" variaza in functie de client insa fii sigura ca vei fiplatita cu un minim de 10 dolari net/zi de catre o agentie de BTL carese respecta.Unele contracte pot dura o zi, asa cum altele se pot intinde pe catevaluni.

Sigur ai avut tentatia gandului ca vei "zbura" in aceasta vara la mare,daca vei fi recrutata ca promoter. Daca nu locuiesti prin preajmalitoralului sau nu esti "dotata" cu o stea norocoasa deasupra capului,mai bine ia-ti gandul de la aceasta posibilitate. In general, companiilecare au actiuni promotionale la mare prefera sa angajaze promoteri locali,din simplul motiv ca sunt mai ieftini (nu sunt costuri de cazare sautransport).

Cum sa ajungi promoter
1. Redacteaza-ti un CV asa cum trebuie si ataseaza la el o poza.
2. Alege-ti niste haine care sa fie cat mai convingatoare - nu existao regula in ceea ce priveste tinuta la interviurile sustinute pentrua obtine un astfel de contract; nu te bucura, insa, ca te poti imbracaoricum; aceasta libertate de alegere reprezinta, de fapt, o capcana -recrutorul nu va fi tocmai impresionat daca te vei prezenta la interviuin tinuta de plimbare prin parc.
3. Deplaseaza-te la sediul agentiei care face recrutarea, pregatitapentru un prim interviu.
4. Pe parcursul primului interviu, trebuie sa demonstrezi ca stii ceeste aceea o promotie; obtii o bila alba daca ai experienta in astfelde activitati.
5. La cel de-al doilea interviu, desfasurat in prezenta unui reprezentantal companiei pentru care se organizeaza promotia, asteapta-te la o probapractica, in care ti se va cere sa simulezi promovarea produsului cupricina.

Odata angajata, vei urma un training, in timpul caruia vei afla ce trebuiesa spui, cum trebuie sa te comporti si amanunte despre produsul pe careil vei reprezenta."Sunt clienti care au fost atat de incantati de unii promoteri, incati-au angajat permanent", spune Dana Casapu.

Reguli de buna-purtare
Un promoter trebuie sa dea dovada de:
- punctualitate;
- seriozitate (sa nu fie indiferent sau obraznic cu clientii, sa nufumeze in timpul programului);
- fair - play (barfa iti anuleaza din start sansele de a mai obtine uncontract de promoter prin aceeasi firma; chiar daca sefii tai nu suntintotdeauna prezenti langa tine, nu uita ca ochi si urechi exista pestetot).
 

Comentariile 301-329 din 329

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Catalina pe 26 Dec 2008, 18:33
    promoter Bucuresti

    Buna.Am 19 ani si sunt din Bucuresti.Am o experienta de aproximativ un an ca promoter,si as dori sa lucrez si cu alte agentii.Astept raspunsul dumneavoastra.Multumesc

    0
    0

  • Ramona pe 19 Dec 2008, 12:01
    Promoter Cluj

    Buna. Am 16 ani jumate si fac promotii de cand am implinit 16 ani. As dori sa fac si pentru firma dumneavoastra. Sunt o persoana sociabila, descurcareata, punctuala si stiu cum sa ma comport cu clientii. Va multumesc

    0
    0

  • Alexandra pe 12 Dec 2008, 19:04
    Buna

    Buna...am 15 ani si mi`as dori sa fac o promotie...sunt sociabila si oricand pregatita. Stiu ca limita de varsta este de 16 ani insa cunos si fete la 15 ani ce fac promotii eu am mai tinut locul unei fete la o promotie si m`am descurcat zic eu pt am am convins destule persoane sa cumpere acel produs...despre mine sunt satena cu ochi albastrii in jur de 155 160 la inaltime...si o fire foarte activa va rog saimi raspundeti prin email. Va multumesc anticipat!

    0
    0

  • carmen pe 3 Dec 2008, 16:19
    promoter in iasi

    pentru promotii daca se vor face in iasi as fi interesata.am experienta in domeniu de 2 ani

    0
    0

  • ANNA pe 2 Dec 2008, 21:35
    vreau sa fiu promoter in bucuresti

    As dori sa devin promoter!!!Urgent va rog

    0
    0

  • ana pe 21 Nov 2008, 11:53
    Promoter

    Buna.Sunt din Suceava ,am 19 ani ,sunt studenta in anul 1 si as dori sa imi gasesc un job part-time ca promoter .Am mai lucrat ca lucrator comercial si sunt o fire sociabila ,punctuala si comunicativa

    0
    0

  • Condea Marius pe 15 Nov 2008, 19:16
    promotii Bucuresti

    buna vreau sa fiu promoter.am mai lucrat in acest domeniu. deci astept un raspuns am 21 ani inaltime 1.87.brunet

    0
    0

  • grigore adriana oana pe 30 Oct 2008, 21:34
    promotie slobozia

    buna ziua...sunt din slobozia.am 16 ani si as dori sa fiu informta despre promotiile de aici....am mai lucrat in acest domeniu si mi'a placut si m'am descurcat...deci...dak aveti nevoie..:D

    0
    0

  • irina pe 30 Oct 2008, 21:29
    vreau sa fiu promoter

    as dori nespus sa fiu promoterita.am 16 ani,sunt satena,inalta,sociabila si sunt din slobozia.am mai facut promotii si as dori sa mai fac..va rog daca aveti nevoie..contactati-ma!;)

    0
    0

  • robu siana pe 16 Oct 2008, 15:48
    vreu sa fiu promoter

    As dori si eu sa practic aceast activitate placuta, din punctul meu de vedere! am 20 ani,sunt bruneta, inalta, foarte sociabila, cu simt de convingere dezvoltat. O intalnire ar fi cu siguranta mult ma convingatoare!

    0
    0

  • flusturas pe 26 Sep 2008, 14:44
    buna

    atatea cerinte, dar oare intotdeauna sunt platite servicile promoterilor? stiu cauzuri cand nu au fost... dars i cazuri cand au fost..... oricum..... la cj...mures, sunt platite fetele cu ¬ 50mi/ ora..... am auzit ca in bucuresti fetele sunt platite cu mult mai mult...oare de ce? nu se desfasoara oare aceiasi munca? am facut si eu promotii.... m-am saturate de ele....mi-au prins bine insa....am facut si eu niste banuti cinstiti:-)

    0
    0

  • ruxandra pe 25 Sep 2008, 15:05
    promoter/hostess

    as vrea sa fiu promoter ,am mai lucrat acum un an ca promoter.Am 20 blonda ochii albastri 1 70 cam 60 de kg. Va rog contactati-ma cat mai curand

    1
    0

  • simona pe 21 Sep 2008, 16:37
    Promoter/hostess in craiova

    Am 20 de ani, sunt studenta la FEAA Craiova anul 2 si as dori sa lucrez ca promoter/hostess

    0
    0

  • teo pe 10 Sep 2008, 19:44
    promoter

    vreau sa fiu promoter in cluj

    0
    0

  • ADRIANA pe 28 Aug 2008, 16:44
    vreau sa fiu promoter in galati

    as dori sa fiu si eu sa ma fac promoter....ptr ca imi place foarte mult...am 19 ani.Despre mine pot spune ca sunt comunicativa,rabdatoare,sociabila,punctuala,spirit de observatie...etc..astept oferte pe id de mess:adriana_ruxy

    0
    0

  • Cosmina pe 12 Aug 2008, 13:26
    Vreau sa fiu promoter

    Am 21 ani, studenta in anul III, ceva experienta in vanzari si multa vointa. Sunt din Arad. Multumesc.

    0
    0

  • Teodor pe 4 Aug 2008, 21:08
    Vreau sa lucrez in televiziune!:)

    Am 20 de ani , manechin la unul dintre cei mai mari creatori de moda din Romania si as dori sa lucrez in televiziune. Cum ar trebui sa procedez?

    0
    0

  • Cristina pe 2 Aug 2008, 14:42
    Promoter in Bucuresti

    Imi doresc sa lucrez ca promoter.Am 19 ani si jumatate,sunt studenta la ASE,iar cei care ma cunosc ma considera o persoana draguta,sociabila,deschisa,de incredere si convingatoare.

    0
    0

  • anca pe 30 Iul 2008, 19:35
    promoter in craiova

    As vrea si eu sa lucrez in asa ceva,nu am mai facut niciodata asta,dar imi doresc foarte tare.Ma simt o persoana capabila.

    1
    0

  • Camelia pe 25 Iul 2008, 09:50
    pt promoter

    Doresc sa am postul de promoter..Am terminat ultima promotie si vreau postul acesta.Sunt o fata dragutza,comunicativa,si isteata.

    0
    0

  • dyna pe 7 Iul 2008, 19:59
    promoter in oradea

    am 19 ani am avut cateva promotii si imi plac.Dak aveti oferte in oradea va stau la dispozitie

    1
    0

  • MARIA pe 1 Iul 2008, 15:10
    Promoter in Brasov

    Am incredere in mine si cred ca rolul de promoter mi se potriveste. De aceea, as fi interesata de astfel de oferte in Brasov.

    0
    0

  • Marcu Raluca pe 11 Iun 2008, 20:42
    Promoter

    Am 18 ani si mi-as dori sa colaborez cu agentii pentru promotii.Sunt o persoana punctuala,serioasa,comunicativa si ma adaptez usor oricarui tip de colectiv.

    0
    0

  • Larisa pe 9 Iun 2008, 23:24
    promoter

    Am 16 ani jumate si mi`as dori sa lucrez ca promoter.nu am experienta insa sunt o persoana comunicativa,placuta,sociabiala,draguta si sunt sigura ca as putea face treaba buna!

    0
    0

  • roxana pe 24 Mai 2008, 11:37
    promoter

    as dori sa fiu promoter.

    0
    0

  • sanduloiu mihaela pe 23 Apr 2008, 09:00
    caut

    as vrea sa fiu promoter la firmadvs,am lucrat si cu alte agenti

    0
    0

  • Iuliana pe 9 Apr 2008, 11:37
    vreau sa fac promotii

    Fac promotii de 1 an jum,insa de ceva vreme nu am mai avut promotii si as dori sa fac iar!

    0
    0

  • georgiana pe 3 Apr 2008, 00:41
    promoter/hostess

    si eu as dori sa fiu promoter

    0
    0

  • emanuela pe 20 Mar 2008, 12:02
    promoter

    vreau sa ajung promoter

    0
    0
Pagina « 2 3 4 5 6 7 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod