O cariera de succes in domeniul constructiilor

Ce imseamna o cariera de succes in domeniul constructiilor si al afacerilor imobiliare si cum poti avea o astfel de cariera incearca sa ne lamureasca Crina Ilie...
Ce imseamna o cariera de succes in domeniul constructiilor si alafacerilor imobiliare si cum poti avea o astfel de cariera incearca sane lamureasca Crina Ilie, Business Development Manager in cadrul agentieide resurse umane Professional.

Cum sa ai o cariera de succes?
Crina considera aceasta intrebare ca fiind o provocare, o intrebarece ne este adresata individual, iar raspunsul ei trebuie descoperitde fiecare in parte. Nu exista o reteta care sa garanteze succesul incariera. Sansele de reusita pot fi insa sporite prin abordarea corectaa demersurilor de angajare.

Cum ajungi la o cariera de succes?
Drintre posibilele raspunsuri se pot enumera:
-definirea obiectivelor;
-consecventa;
-dorinta de perfectionare;
-informarea permanenta;
-asimilarea activa a profesiei alese, data fiind dinamica domeniuluiresurselor umane si diversitatea tematicilor care pot fi abordate.

Pasii pe care trebuie sa ii urmezi in planificarea carierei sunt:autocunoasterea, fixarea unor obiective profesionale realiste siconsecventa.

Autocunoasterea
Autocunoasterea trebuie sa ne ofere o imagine cat mai obiectiva cuprivire la abilitatile si competentele de care dispunem, puncte slabe,puncte forteAceasta autoanaliza ne va ajuta in identificarea corecta a postuluipentru care avem reale afinitati.
Deoarece nu este suficient sa-tiplaca si sa-ti doresti o anumita profesie. Trebuie sa fi compatibil,tehnic si ca profil de personalitate, cu ea.

De aceea, tendintele din piata muncii, exprimate prin preferinta laun moment dat pentru un anumit tip de profesie, trebuie evaluate prinprisma abilitatilor de care dispunem. Chiar si modele profesionale lacare ne raportam trebuie analizate obiectiv.

Fixarea unor obiective profesionale realiste
Un novice intr-o meserie isi va fixa ca obiective pe primii 2-3 aniaprofundarea job-ului si nu promovarea intr-o functie de conducere.Un angajat experimentat poate sa-si fixeze ca obiectiv valorificareaaptitudinilor sale intr-o organizatie renumita sau promovarea pe scaraierarhica. Fiecare obiectiv trebuie sa aiba asociate etapele de parcurspentru indeplinirea lui.

Consecventa
Da nota de continuitate a acestui proces de evolutie in cariera siinseamna consecventa.
Daca te ghidezi dupa principiul conform caruia cenu faci se vede maine, ai sanse mari de reusita.
Consecventa este asociata deseori cu seriozitatea, implicarea, pastrareaunui nivel de performanta constant care sa alimenteze succeseleprofesionale.

Care sunt cerintele angajatorilor din domeniul constructiilor siimobiliar?
Pentru profesia de Consultant imobiliar, cerintele angajatorilor aumulte dimensiuni care tin de calitati ale angajatului precum:
- nivelul cunostintelor generale;
- atitudinea pozitiva;
- placerea de a relationa;
- orientarea catre client.

Aceasta profesie este prin excelenta o profesie de comunicare. Succesulpoate fi asigurat si de portofoliul de contacte in lumea de afaceri,dar si de dezvoltarea unor abilitati tehnice precum cea de evaluare aproprietatilor imobiliare.

Ca frane in dezvoltarea unei cariere de succes ca agent imobiliartrebuiesc mentionate:
- angajatul nu trece de perioada initiala de acomodare;
- nu are capacitatea de a se confrunta in mod repetat cu situatii derefuz/esec;
- isi orienteaza atentia preponderent pe nevoile uneia din partilereprezentate.

Pe de alta parte, pentru profesiile din domeniul constructiilor,criteriile de selectie ale angajatorilor se impart in doua grupe:
1.
o grupa cuprinde abilitatile tehnice date de studii, detinereaatestatelor si autorizatiilor de specialitate;
2. o alta grupa poate cuprinde cerinte in ceea ce priveste abilitatilemanageriale, dar si cunostintele de management de proiect, inclusiv celede apreciere si management al costurilor.

Cele mai frecvent intalnite impedimente in dezvoltarea unei cariere desucces in acest domeniu sunt legate de lipsa de pregatire a angajatilorpentru munca de santier, incapacitatea lor de a relationa cu persoanesituate la nivele inferioare de comunicare, abordarea foarte tehnica aproblemelor, fara accent pe nevoile concrete ale clientilor.

Este demn de mentionat ca cele doua domenii ofera numeroase oportunitatide cariera. Sunt multe profesii noi care au aparut in relatie cu acestea,care permit o combinare variata a diverselor abilitati.

Ne referim la profesii precum:
- Marketing imobiliar;
- Vanzare de materiale de constructii;
- Investitii in infrastructura;
- Building management;
- Instalatii etc.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • daci pe 17 Sep 2008, 12:29
    experienta

    sunt studenta in anul I la inginerie economica in constructii si ma intreb daca nu cumva mi-am gresit cariera,facand alegerea aceasta.ce sa faca studentii care tocmai au terminat facultatea si nu au experienta?unde pot dobandi experienta?cine ne lamureste si pe noi?

    0
    0

  • cojocaru claudiu pe 12 Mar 2008, 14:12
    angajatorii

    Sunt student in an terminal specializare,Inginerie civila si am cautat sa-mi gasesc un job in domeniu,dar toti imi cer experienta.Daca toate firmele cer experienta atunci cine ne va angaja pe noi ,noi absolventi (fara experienta)???

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod