Job de vacanta, peste hotare

Daca esti tanara si dornica sa castigi ceva bani vara asta, ai la indemana mai multe solutii.

Daca esti tanara si dornica sa castigi ceva bani vara asta, ai la indemana mai multe solutii. Una dintre ele este aplicarea la programul Work & Travel, un program destinat tinerilor studenti care vor sa calatoreasca si sa munceasca. Locurile unde poti lucra in afara tarii, prin acest program, vara asta, sunt SUA, Grecia, Spania, Franta, UK, Canada.

“Joburile cele mai intalnite sunt cele de ospatar, ajutor de bucatar, casier, hostess, housekeeper, valet in hoteluri si resorturi, games operator, ride operator in parcuri de distractii, salvamar, agent paza, toate in SUA”, spune Constantin Dancu, programs director la ZIP Travel Romania.

 

600 de euro pentru un ospatar in Grecia


Lefurile incep de la 7 dolari/ora si merg pana la 12 dolari/ora. Exista si salarii unde se primeste tips, iar acolo salariile incep de la 4 dolari/ora, insa cu tot cu bacsis se ajunge si la 20 dolari/ora.

Se lucreaza 40 ore/saptamana, in medie”, completeaza Constantin Dancu. El mai spune ca in SUA un student castiga intre 4.000 si 10.000 dolari/vara, cei care au doua slujbe sau lucreaza in pozitii unde primesc tips pot face 9.000-10.000 in trei luni. Overtime-ul, adica tot ce este peste 40 de ore/saptamana, este platit cu 150%.

In Europa, joburile sunt, in mare majoritate, cele de ospatar, ajutor de ospatar, ajutor de bucatar sau housekeeper. Aici, precizeaza Constantin Dancu, salariile incep de la 400 euro/luna si merg pana la 600 de euro (in Grecia) si de la 300 euro/luna pana la 550 de euro/luna (in Spania), cu cazare si mancare gratuite.


Pentru a fi acceptata in acest program, este necesara cunoasterea unei limbi straine. Candidatii trebuie sa se poata adapta usor mediului si sa fie deschisi, buni comunicatori. Mai multe detalii despre program si despre conditiile de aplicare se gasesc pe www.ziptravel.ro.
 

Functionar european, cu 4.000 de euro leafa


Daca te tenteaza un post de functionar european, pentru profilele “Secretary (Function group II)”, trebuie sa stii ca sunt disponibile 500 de posturi la Bruxelles, Luxemburg si Ispra. De asemenea, mai sunt, pentru “Financial Assistant (Function group II)”, tot 300 de posturi, tot la Bruxelles, Luxemburg si Ispra.

Pentru “Finance Officer (Function group III)”, sunt 150 de locuri.

Mihaela Stroe, project manager la Euroconcurs.ro (site care pregateste romanii candidati pentru astfel de pozitii, prin traininguri specializate), spune ca, de regula, pasii pentru aplicarea la un astfel de post sunt aceeasi. Tot ce trebuie sa faci, etapa cu etapa, pentru a aplica la un asemenea job, gasesti pe site-ul oficial EPSO - www.eu-careers.eu si pe www.euroconcurs.ro.

Trebuie sa stii ca 35% conteaza testul de gandire verbala si numerica, 15% - cunostintele despre UE, iar 50% - competentele specifice, in functie de domeniu.
Salariile sunt intre 1.600 de euro si 4.000 de euro, in functie de postul pentru care se candideaza, insa concursul este dificil de trecut. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod