Interviu Gabriela Simion – “Cea mai mare rasplata este sa vad farfuriile goale! “


Gabriela Simion are in spate o cariera de corporatista cladita in mai bine de 14 ani de experienta. Gabriela este o fosta concurenta a show-ului MasterChef.

A decis sa se inscrie in acest concurs cand avea o cariera la care majoritatea femeilor puternice viseaza, dar a decis sa demisioneze pentru a-si urma hobby-ul care se transformase intr-o vocatie. Decizia mea a luat prin surprindere o mare parte dintre oamenii din jurul ei, insa numarul de evenimente si petreceri private la care a gatit ulterior au demonstrat ca a fost o decizie buna. Este adepta unui stil de gatit rapid, simplu si sanatos reprezentat prin conceptul „Food made with Love”.

Gabriela, povesteste-ne cate ceva despre tine!

Sunt economist de profesie cu aproape 15 ani de cariera corporatista in companii internaționale de FMCG. Am decis acum 2 ani ca viata mea se poate schimba si am ales sa fac ceea ce imi place intr-un mod care sa imi permita sa evoluez independent de compania in care lucram, mi-am lasat jobul pentru a-mi urma pasiunea pentru gatit. Totul a inceput cu participarea la show-ul televizat MasterChef iar anul trecut, am demarat proiectul Food Made With Love - un concept complex culinar, iar acum sunt blogger de food si lifestyle.

In ce constau proiectele tale?

In acest moment am doua proiecte importante, primul este conceptual culinar Food made with love - concept gastronomic demarat la inceputul anului 2015,  cu mai multe componente: catering pentru evenimente private si corporate, live cooking show-uri pentru clienti privati si corporate, realizarea de retete/meniuri personalizate pe profilul (in funcție de cererea) clienilor/partenerilor. Am colaborat cu brand-uri precum Maresi, Fino, Barilla, Koliba, McVities, Tefal, Philips și pe diferite proiecte culinare, cu restaurante, printre care Le Grenier au Pain, Osho, Oro Toro by Osho si Wine Bistro. Cel de-al doilea este blogul personal care sustine proiectul Food made with love, un blog despre food si despre lifestyle, e ca un jurnal pentru mine. Acolo impartasesc cu cititorii mei totul despre mancarea mea si retete, despre calatoriile mele, despre lucrurile care imi plac si evenimentele la care particip.

Care este motivarea ta in acest moment?

In primul rand imi place ca am suficient timp liber ce imi permite sa experimentez in bucatarie, imi doresc sa dezvolt acest concept Food Made With Love pentru ca ma reprezinta, eu mereu am pus accent pe creativitate, pe calitatea ingredientelor si pe tot ce reprezinta o masa savuroasa, gatita cu drag pentru prieteni si familie, am mereu casa plina .

Gatesc din pasiune. Sunt autodidacta, studiez, incerc, creez. Nu prea respect rețete standard, imi place sa fac mereu ceva nou, surprinzator. Totul este postat pe blogul meu personal GabrielaSimion.com.

Care este cel mai important mesaj pe care vrei sa il transmiti?

Vreau ca oameni sa nu se teama sa experimenteze, sa ia viata in piept si sa faca o schimbare daca asta ii va face fericiti. Imi doresc ca oamenii sa inteleaga placerea de a gatit si bucuria de a darui, de a citi fericirea in ochii celor care le gusta retetele, totul este posibil arta culinara are atat de multe de oferit mai ales daca se pune pretul pe calitate si simplitate. Viziunea mea pe termen lung este sa promoveze alimentatia sanatoasa, sa ii invat pe citiotrii mei cum sa aleaga aleaga corect ingrediene  bune, de calitate si cum sa gateasca rapid și gustos.

Cum planuiesti sa dezvolti aceste proiecte?

In acest moment proiectele se afla intr-un stadiu de dezvoltare si schimbare la nivel vizual. Colaborez ultima vreme din ce in ce mai mult cu restaurante si branduri si am simtit ca acest concept poate fi imbunatatit.

Focusul se duce acum si catre componenta de lifestyle, de aceea am vrut o noua identitate vizuala care sa imi permita sa prezint mai bine cele doua categorii. Planuiesc de asemenea si un eveniment in care sa prezint filosofia din spatele conceptului, un eveniment care sa reuneasca oamenii care imi spun aproape, cu care colaborez si care m-au sustinut pe acest drum care nu este unul usor. Vreau sa aduc acest concept cat mai aproape de cititorii mei si de parteneri, vreau ca lumea sa se familiarizeze cu tot ce promovez si acest stil de a gati sa devina si pentru ei o normalitate.

Totusi tu gatesti in restaurante…

E adevarat ca am colaborari cu diverse restaurante, merg degust meniul existent si creez retete personale in bucataria lor, dar in acelasi timp retetele mele sunt usor de preparat acasa, pentru ca asta imi doresc ,ca toti sa inteleaga gatitul e relaxant, e placut, cel mai bine ma simt in bucataria personala gatind cu un pahar de vin in mana, gatind cu dragoste. Si cea mai mare rasplata este sa vad farfuriile goale!

Food made with love in 3 cuvinte?

Rapid, Simplu si Sanatos!

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod