Incepe sezonul targurilor de joburi

Pe 23 si 24 aprilie, la Sala Palatului din Bucuresti va avea loc cea de a opta editie a celui mai mare targ de cariera pentru tineri profesionisti, “Angajatori de TOP”. La editia...
Pe 23 si 24 aprilie, la Sala Palatului din Bucuresti va avea loc cea de a opta editie a celui mai mare targ de cariera pentru tineri profesionisti, “Angajatori de TOP”. La editia din aceasta primavara vor participa aproximativ 70 de angajatori, cu 16% mai mult fata de editia din noiembrie 2009 a evenimentului. Se poate spune ca piata locurilor de munca incepe sa-si revina, treptat. De altfel, numarul de posturi oferite de angajatori a crescut, fata de anul trecut, cu 30%.

In ce domenii se angajeaza


Printre companiile care si-au confirmat deja participarea sunt si angajatori cu planuri ambitioase de recrutare, care depasesc chiar 100 de joburi. Numarul cel mai mare de oportunitati de cariera este oferit de industria Business Process Outsourcing si de companiile care si-au dezvoltat centre regionale in Romania. Din aceste centre regionale sunt deservite filialele din Europa, in general cu servicii de genul contabilitate, achizitii, managementul contractelor, resurse umane, suport IT si relatii cu clientii.


Urmatorul domeniu ca numar de angajatori si numar de joburi este IT&C. La aceasta editie vor participa si angajatori internationali din acest domeniu - de pilda Microsoft Development Center, din Copenhaga.

Angajari se vor face si in domenii ca bunuri de larg consum si consultanta.

La targ vor fi lansate sau prezentate cateva dintre cele mai importante programe de management trainee sau internship de pe piata din acest moment din cadrul Oracle, JTI, PepsiCo, BCR, Dacia Groupe Renault, Microsoft, Nestle, Kraft Foods.

„Ne asteptam ca interesul participantilor pentru oportunitatile de cariera oferite in cadrul targului sa fie la fel de mare ca la editia precedenta, cand au fost 16.000 de vizitatori. Am depus toate eforturile pentru a face din Angajatori de TOP evenimentul de cariera care aduna in acelasi loc si sub acelasi nume atat joburi de calitate in companiile de top din Romania, cat si informatii de ultima ora despre cele mai dinamice domenii din piata.
Participand la Angajatori de TOP, cei interesati isi vor putea crea o imagine de ansamblu asupra ofertelor de munca si a tendintelor din piata, cat si a modului in care isi pot gasi un loc de munca in domeniul care ii intereseaza”
, spune Larisa Serban, project manager al evenimentului.
 

La ce firme sunt posturile


In cadrul evenimentului, vizitatorii vor putea aplica pentru posturile scoase la concurs de firme de renume, precum Coca-Cola HBC, Nestle, JTI, Kraft Foods, BAT, PepsiCo (pentru domeniul bunuri de larg consum), HP, Accenture, Genpact, WNS, Wipro Technologies, Techteam, Global Remote Services, Teleperformance, Competence Call Center (outsourcing), Microsoft, IBM, Oracle, Adobe Romania, Clarity Systems, Avira Software, Teamnet Collaborate, Thales, Route 66, Gameloft, IXIA, Misys Banking Systems, Star Storage, Printec (IT&C), Dacia Groupe Renault, Renault Technologie Roumanie, Honeywell, Grupul Veolia, Michelin, AKKA Technologies (inginerie), BRD Groupe Societe Generale, BCR, Raiffeisen Bank, ING Bank, Coface Romania, Omniasig VIG (bancar si servicii financiare), PWC, KPMG, Mazars (audit), Kaufland, Real – Hypermarket (retail), Catalyst Recruitment Solutions, Brainspotting, Grafton Recruitment, Talent Gate, Excon Expert HR (consultanta resurse umane), City Pharma, Actavis (farmaceutic).

Totodata, la eveniment, vizitatorii vor putea participa la conferinte si workshopuri si vor beneficia de consiliere din partea specialistilor in resurse umane de la „Career Zone”.

Targul (organizat de compania Catalyst Recruitment Solutions, specializata in dezvoltarea de solutii pentru atragerea si recrutarea de tinere talente) va fi deschis vineri, 23 aprilie, de la orele 10 la 18, si sambata, 24 aprilie de la orele 10 la 17. Intrarea se face pe baza preinregistrarii pe portalul www.hipo.ro.


Bursa locurilor de munca


Tot pe 23 aprilie, in Bucuresti, cei fara job vor avea inca o oportunitate pentru a obtine unul: Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca organizeaza Bursa generala a locurilor de munca. Actiunea se va desfasura incepand cu ora 9 in Foaierul Palatului National al Copiilor, din Bulevardul Tineretului nr. 8-10, sector 4, Bucuresti.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod