Dacă nu îți place jobul pe care îl ai, schimbă-l

Mai mult de 50% dintre noii manageri dau greș în primele 18 luni, potrivit unui studiu publicat pe Inc.com.
O treime din directorii companiilor din Fortune 500 nu rezistă mai mult de 3 ani în fruntea companiei în care sunt. Motivul principal? Aceștia îndepărtează angajații importanți. 2 din fiecare 3 angajați care își dau demisia o fac din cauza lipsei aprecierii, conform Forbes. Oamenii nu părăsesc un loc de muncă prost, ci un manager nepotrivit. Se pare că 75% dintre angajații care și-au părăsit locurile de muncă au făcut-o din cauza șefilor lor și nu din cauza poziției în sine. Iată de ce ar trebui să schimbi ceva în viața ta dacă nu îți place jobul pe care îl ai!

Nu îți place jobul pe care îl ai? Mută-te în altă parte, nu ai prins rădăcini în locul actual de muncă!


Potrivit Harvard Business Review, tratarea angajaților ca și cum ar fi bunuri ușor de înlocuit este o practică mai frecventă decât oricând. Atât timp cât angajatorii își vor trata angajații ca pe mărfuri sau ca pe bunuri de care pot scăpa oricând, nu vor reuși niciodată să aibă parte de loialitatea acestora.
Toate companiile își doresc angajați loiali, însă nu toate afacerile și conducerile acestora sunt dispuse să facă ceea ce trebuie pentru a le câștiga loialitatea angajaților lor. 

Totul începe cu procesul de angajare - dacă posibilii angajați sunt tratați cu respect. Într-o situație, un recrutor a apelat la o companie cu care lucra pentru a recomanda o persoană cu abilități rare. Însă acea persoană avea o pauză în CV-ul său și nimeni nu voia să o angajeze. Angajatorul a declarat că nu îi pasă de acea pauză de care se fereau toate celelalte companii dacă angajatul respectiv își poate face treaba.
Candidatul a trecut toate interviurile cu brio și a ajuns să fie un angajat important al companiei și unul foarte loial, de asemenea. La ceva timp după angajarea sa, i-a spus angajatorului de ce avea acea pauză de muncă în CV. Avea un copil cu autism, iar partenerul o părăsise pe ea și pe copil. În cele din urmă, pauza aceea avusese loc din cauza faptului că trebuia să aibă grijă de copil. 

Dacă nu suntem înțelegători și nu avem o inimă deschisă, nu merităm să fim lideri. Iar loialitatea câștigată trebuie păstrată. Știi de ce este distrusă loialitatea într-o companie?
 

Iată câțiva factori care influențează loialitatea angajaților într-o companie:


- lipsa de apreciere și sprijin;
- lipsa oportunităților de a crește și de a învăța;
- lipsa integrității superiorilor;
- lipsa de încredere și de respect;
- lipsa recunoașterii și a compensării financiare adecvate;
- controlul excesiv cunoscut sub numele de micromanagement.

Angajații vor rămâne loiali dacă sunt apreciați și dacă angajatorii au încredere în ei și dacă le confirmă acest lucru. Nu te simți confortabil la locul de muncă pe care îl ai în prezent? Ai încercat să porți o discuție cu superiorii, însă nu s-a schimbat nimic? Probabil că este timpul să mergi mai departe.
Un loc de muncă nu ar trebui să te țină captiv pe viață, nu ești un copac care a prins rădăcini într-un loc în care nu ești apreciat. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod