Munceşti prea mult? Află la ce riscuri se supun „workaholicii“

Odată cu importul practicilor de muncă din Vest a apărut și un nou tip de angajat, pentru care munca este cel mai important lucru în viață.

În ultimii ani, și în România, se vorbește tot mai des de un nou tip de adicție: dependența de muncă. Pentru workaholic-ul, pentru care munca este cel mai important lucru în viață.

20de întrebări conţine setul prezentat pe site-ul organizației Workaholicii Anonimi, din SUA, menit să depisteze un workaholic
"Pe termen scurt, o astfel de atitudine poate aduce beneficii – laudele șefilor, bani mai mulți, însă pe termen lung, consecințele sunt adesea dezastruoase – epuizare psihică și fizică, eficiență scăzută, deteriorarea relațiilor sociale și chiar depresie", explică Alexandru Bușilă, psihoterapeut și trainer HPDI.

Cu toate că dependența de muncă este recunoscută în mod oficial ca o problemă serioasă care poate afecta sănătatea angajaților, în multe companii ea este acceptată în mod tacit, fiind adesea admirată de șefi, invidiată și stimulată de colegi și, de cele mai multe ori, reprezintă singura cale spre promovare și un salariu mai bun.
Un alt motiv pentru care tot mai mulți angajați devin workaholici îl reprezintă linia fină, destul de confuză, între un workaholic „veritabil” și un angajat care este pur și simplu conștiincios.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod