Sala de fitness vazuta ca afacere

Afacerea ideala este aceea care iti aduce si beneficii personale, nu numai cele de natura financiara. Numarate pe degete, sunt cateva domenii in care te poti lauda ca te incarci cu energie intr-o masura mai mare decat o consumi. In plus, care afacere iti imprima un stil sanatos de viata, cu multa miscare, si iti ofera posibilitatea sa fii tu insati, fara norme care iti impun o conduita rigida? Raspunsul l-a gasit Luiza Bucur, specialist fitness si nutritie, atunci cand i-a fost prezentata oportunitatea de a administra sala National Fitness Center, parte a Clubului de Sport FC National.

"Mi-am dorit foarte mult sa deschid o sala de fitness! Probabil ca acesta este visul, ambitia oricarui antrenor de fitness! Nu pot spune ca a fost usor sau greu. Am stiut exact ce vreau. Am intocmit un plan, l-am urmat pas cu pas si am reusit. Pe parcurs au aparut tot felul de 'obstacole' ca in orice afacere, insa am trecut peste ele impreuna cu echipa mea".

Oamenii, elementul principal

O sala de fitness se bazeaza exclusiv pe oameni si pe satisfacerea necesitatilor lor intr-un timp relativ scurt. Fata de alte domenii, utilizatorii serviciilor unei sali de fitness pot sa analizeze de la primul contact cu "stuff-ul" salii daca este ceea ce si-au dorit si daca vor avea raspunsul scontat in timpul asteptat. Oameni morocanosi sau plictisiti? Nu le e locul in echipa unui centru de sanatate.
Potrivit Luizei, echipa este cheia reusitei. "Colaborez cu oameni deosebiti, ma refer atat la cei din conducerea clubului cat si la cei cu care lucrez in sala: antrenori, maseuri, relatii cu publicul".

Prin atitudine si cuvinte, Luiza Bucur aduce in prim plan faptul ca, pentru a administra o sala de fitness trebuie sa fii oricum numai nu un manager scortos si plin de importanta. La un centru de sanatate, astepti sa-ti faci prieteni, atat din randul echipei, cat si din cel al partenerilor la ora. Doar atmosfera trebuie sa fie relaxata! Managerul National Fitness Center chiar puncteaza cat de mult a contat sa aiba ca prieteni oamenii potriviti in momentele potrivite:

"Sunt multe persoanele care m-au ajutat si m-au sprijinit pentru a ajunge aici. As incepe cu o prietena minunata ce mi-a facut cadou de ziua mea un abonament la sala de fitness. De aici a inceput totul! Am facut sport inca din copilarie, am castigat multe kilograme in plus (25!) dupa ce am abandonat antrenamentele, intr-un final am reusit sa 'scap' de ele! Adesea ma gandeam ca mai bine nu mai fac niciun fel de activitate fizica decat sa ma ingras dupa! Dar cum cadoul nu-l puteam refuza... m-am dus la sala! Si mi-a placut! Mult! Atat de mult incat dupa cateva luni mi s-a sugerat sa fac un curs de formare antrenori de fitness.

Asa i-am cunoscut pe Aurelia Suciu, secretar FRSPT (Federatia Romana Sportul Pentru Toti), si pe Radu Teodorescu, oameni deosebiti, pe care ii consider mai mult decat profesori.
Ei m-am format ca antrenor, ca profesor, de la ei am invatat absolut totul: incepand de la salutul clasei si terminand cu conducerea unui centru de sanatate! Evident am muncit si am invatat mult sa ajung aici insa ei au investit toate cunostintele si experienta lor in mine. In scurt timp am devenit lector in cadrul Federatiei Romane Sportul pentru Toti. Am cursuri de anatomie, fiziologie, nutritie si dieta precum si ore practice: aerobic, tae-bo, 'metoda Radu'. Imi place, sunt mandra, ca pot impartasi cunostintele mele tinerilor antrenori de fitness", spune Luiza Bucur.

Urmatorul pas era pentru Luiza implinirea unui vis: deschiderea unei sali. Recunoaste ca, daca nu i s-ar fi propus sa administreze National Fitness Center, ar fi reusit, dar mai greu: "Conducerea clubului FC National m-a ajutat si m-a sprijinit din prima clipa. Au avut incredere in cunostintele si capacitatile mele, propunandu-mi sa conduc acest centru de sanatate. Aici visul meu a devenit realitate! Cu siguranta singura as fi reusit mai greu!

Sport si implicare din placere

"Putini sunt cei care fac sport din placere, pentru intretinerea sanatatii si considera acest lucru ceva firesc!" accentueaza Luiza. "Lupt pentru promovarea sanatatii prin miscare si alimentatie sanatoasa! Din pacate la noi insa nu exista bine conturat acest concept. Oamenii ajung la sala doar ca ultima solutie pentru kilogramele in plus sau pentru a fi admirati, genul fite!".


Cu atat mai mare este satisfactia Luizei in momentul in care "invataceii" adopta conceptul de sanatate prin sport: "Sunt foarte incantata sa observ ca persoanele cu care intru in contact isi schimba viata din acest punct de vedere. Antrenez numeroase persoane, am obtinut rezultate frumoase alaturi de oameni de rand sau vedete (Daciana Sarbu, Mihaela Cernea, Costin Craioveanu, Claudia-Sexxy, Diana-Pops, Dani si Razvan-National Tv, Radu Almasan-ex Bosquito etc). Rodul muncii mele este zambetul si multumirea lor! Este un sentiment minunat sa faci un om fericit. Eu il simt adesea!".

Cat de mult te poate tine "in priza" o astfel de satisfactie? "Lucrez si cate 15 ore pe zi, insa niciodata nu am simtit ca nu mai pot, ca nu mai vreau sa continui sau ca nu-mi place ce fac! Sincer, nu ma vad facand altceva! Daca ar fi nevoie sa o iau de la inceput, cu siguranta as face-o! Cum ar arata programul meu zilnic? In fiecare dimineata merg la emisiune (Luiza prezinta programe de exercitii in cadrul unei emisiuni matinale la unul din posturile TV), apoi fug la sala. Zilnic am antrenamente, personale sau clase, scriu articole si pozez pentru diferite publicatii si site-uri de specialitate.

Intalnesc o multime de oameni, clienti ai salii, cu care dezbat subiecte de nutritie, antrenamente, stabilim obiective sau evaluam rezultate. Programul meu este bine structurat, toate activitatile sunt din timp planificate.
Cu toate acestea apar frecvent situatii in care deja vorbesc cu cineva, telefoanele suna, apare si o alta persoana, sosesc mail-uri si 'buzz-uri', iar echipa mea ma solicita pentru rezolvarea unei probleme. Familia si prietenii mei cu greu reusesc sa ma prinda intr-un moment de respiro! Important este ca intotdeauna reusesc sa rezolv totul! Cum? Cred ca m-am obisnuit! As putea spune ca ma simt un pic ciudat daca am putin timp liber, parca imi lipseste ceva...". Te-ai convins cat de multa energie iti trebuie ca sa administrezi o sala de fitness?

Daca deschiderea unei sali de fitness iti face cu ochiul...

Si te-ai convins ca ai daruirea necesara si mai ales, disponibilitatea de a petrece un timp indelungat la birou si de a-ti inchega o mica familie din randul celor cu care te intalnesti zilnic la sala, atunci Luiza Bucur subliniaza cateva aspecte de luat in calcul la intocmirea unui plan de afaceri:

locatie;
investitie si amortizarea acesteia;
cheltuieli lunare;
promovare;
numarul de angajati si sarcinile acestora.
 

Comentariile 1-50 din 62

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ilinca pe 9 Iul 2013, 13:39
    Probleme cu locatarii

    Mi-am deschis si eu o sala la mezaninul unui bloc de locuinte si am probleme cu locatarii ca ii deranjeaza muzica si dansul. Nu am autorizatie ca nu vor sa semneze locatarii. Ce ma sfatuiti sa fac?

    0
    0

  • Andrei pe 25 Dec 2012, 11:29
    Buna tuturor .

    Am facut o trecere pe acest site , si am decis sa postez un raspuns al meu personal legat de intrebarile voastre . Eu sunt in prezent administratorul unei firme din Tg.Mures si intentionez sa realizez cateva investitii in domeniul sportului ( baza sportiva ). Legat de intrebarile voastre , cu privire la costuri va spun ca depinde . In primul rand trebuie sa va faceti fiecare un asa zis plan de afaceri , sau daca nu , un bilant al costurilor , veniturilor , etc . Depinde ce sala doriti ... una care sa concureze cu orice sala din orase ? atunci asteptati-va la o investitie majora . ( in nici un caz sub 10.000 de euro ) - in cazul in care aveti spatiu . Legat de intrebarea : pot deschide sala daca nu am "experienta" ?- raspunsul este da . Un impediment sa zic asa general , este autorizatia "sanitara" . Dupa ce terminati sala , asteptati-va la controale masive . Cat de cat v-am raspuns , asa "pe fuga" :) Daca doriti cumva o colaborare , sau ajutor va stau tuturor la dispozitie :) O zi buna ! E-mail : wrldclub@yahoo.com

    2
    0

  • monica pe 13 Dec 2012, 09:28
    as vrea sa infiintez o sala intr-un cartier marginas

    vreau sa deschid o sala de fitness si de aerobic intr-un cartier marginas dar foarte populat din Constanta. Am terminat liceul de corgrafie si dansez de foarte mult timp, sportul fiind viata mea. Sunt o persoana care munceste doar dak ai place ce face si e dispusa sa munceasca pana la epuizare numai pentru a-si atinge scopul. Fondurlie necesare le voi dobandi deoarece am pe cineva care ma sustine in planul meu. Problema este dak va merge avand in vedere ca e intr-o zona mai retrasa. Multumesc

    6
    0

  • Andrei R pe 15 Nov 2012, 23:10
    Buna tuturor .

    Am facut o trecere pe acest site , si am decis sa postez un raspuns al meu personal legat de intrebarile voastre . Eu sunt in prezent administratorul unei firme din Tg.Mures si intentionez sa realizez cateva investitii in domeniul sportului ( baza sportiva ). Legat de intrebarile voastre , cu privire la costuri va spun ca depinde . In primul rand trebuie sa va faceti fiecare un asa zis plan de afaceri , sau daca nu , un bilant al costurilor , veniturilor , etc . Depinde ce sala doriti ... una care sa concureze cu orice sala din orase ? atunci asteptati-va la o investitie majora . ( in nici un caz sub 10.000 de euro ) - in cazul in care aveti spatiu . Legat de intrebarea : pot deschide sala daca nu am "experienta" ?- raspunsul este da . Un impediment sa zic asa general , este autorizatia "sanitara" . Dupa ce terminati sala , asteptati-va la controale masive . Cat de cat v-am ras

    0
    1

  • Tudor pe 8 Nov 2012, 21:46
    am gasit ceva pentru voi ...poate va intereseaza

    am gasit ceva pentru voi ...poate va intereseaza Krystyan Keller COLABORARE ...certificatele noastre d estudii sant recunoscute U.E [b]http://romaniaqigong7.blogspot.com/[/b] CURSURI INITIERE & CURSURI INSTRUCTORI SPORTIVI MECTS (1 AN) ANTRENAMENTE + SEMINARII TEORETICE Qigong este o practica Orientala milenara, dedicata sanatatii si avand la baza ceva foarte simplu: respiratia dumneavoastra. Chinezii spun asa: fara mancare traim 40 de zile, fara apa 10 zile, fara aer... 4 minute Practica scolii noastre este bazata pe 5 Factori esentiali ce intretin Viata: 1. – mancare sanatoasa 2. – apa curata 3. – respiratie sanatoasa 4. – meditatie 5. – credinta Organizatia Mondiala a Sanatatii (O.M.S) recomanda pe langa medicina alopata, medicina traditionala orientala si recunoaste Qigong si T’ai Ch’I ca fiind cele mai bune exercitii fizice cu efect profilactic si de vindecare ce sant parte integranta a medicinei traditionale Orientale si contine metode milenare arhicunoscute precum: Acupunctura, Presopunctura, Dao Yin, Tuina, Moxa, Reiki etc. Astfel, eu personal, cu experienta mea de 25 de ani in domeniu si confirmarea data de propriul meu rezultat de sanatate (rezultat ce i-ar ului pe multi), vad in aceste prime generatii de practicanti, viitorii instructori recunoscuti de Ministerul Sportului si Directiile de Sanatate, in conformitate cu Legea Medicinei Alternative. Va doresc curaj, cinste, credinta, perseverenta pe acest drum de lumina, sanatate, speranta si dragoste. Cristian Butaru Profesor de teologie / Antrenor 5 Cieh Kung Fu / 5 Dan Ju Jutsu 0730.735.750 / 0769.129.760 – krystyankeller@yahoo.com http://qigongromania3.blogspot.com/ 0 1

    0
    1

  • Cristian pe 21 Oct 2012, 10:58
    Aparate fitness- Echipamente pentru sali fitness

    Consultanta Aparate fitness noi sau second-hand Mobilier sali fitness Cristian - 0765471613

    0
    0

  • Andrei pe 7 Oct 2012, 21:53
    Buna tuturor .

    Am facut o trecere pe acest site , si am decis sa postez un raspuns al meu personal legat de intrebarile voastre . Eu sunt in prezent administratorul unei firme din Tg.Mures si intentionez sa realizez cateva investitii in domeniul sportului ( baza sportiva ). Legat de intrebarile voastre , cu privire la costuri va spun ca depinde . In primul rand trebuie sa va faceti fiecare un asa zis plan de afaceri , sau daca nu , un bilant al costurilor , veniturilor , etc . Depinde ce sala doriti ... una care sa concureze cu orice sala din orase ? atunci asteptati-va la o investitie majora . ( in nici un caz sub 10.000 de euro ) - in cazul in care aveti spatiu . Legat de intrebarea : pot deschide sala daca nu am "experienta" ?- raspunsul este da . Un impediment sa zic asa general , este autorizatia "sanitara" . Dupa ce terminati sala , asteptati-va la controale masive . Cat de cat v-am raspuns , asa "pe fuga" :) Daca doriti cumva o colaborare , sau ajutor va stau tuturor la dispozitie :) O zi buna ! E-mail : wrldclub@yahoo.com

    0
    0

  • ionelamarinescu85 pe 7 Oct 2012, 21:51
    cer sfaturi

    ce sfaturi imi dati pt a deschide o sala de fitness?

    0
    0

  • ionelamarinescu85 pe 23 Sep 2012, 18:04
    ma poate ajuta cineva?

    as dori sa-mi deschid o sala de fitness si nu stiu daca e necesar sa am cursuri de specialitate in domeniu?

    0
    0

  • roxy pe 18 Mai 2012, 19:08
    usor de facut daca ai bani dar nu este profitabil!

    Tin sa va spun ca detin o astfel de sala de trei ani cat despre specializare nu o am inca dar am angajat pe cineva absolvent al facultatii de sport! pe mine ma ajuns investitia apx. 45000 eur.am investit pentru a crea cele mai bune conditii din oras si la standarde inalte si nu este spatiul meu! despre amortizare ce sa va spun nu mi-am scos banii nici un sfert pana acum! deci e foarte greu sa traiesti din asta. singurul lucru este satisfactia! ok eu am sala intr-un oras cu apx 40000 de locuitori. poate intr-un oras mai mare este altceva! pararerea mea este sa va ganditi de doua ori cand faceti planul de afaceri si sa cereti mai multe pareri de la cei care detin o astfel de afacere!

    6
    0

  • davidescu paula pe 9 Mar 2012, 09:41
    deschiderea unei sali de fitnesss pt copii foatre dezvoltati

    as dori sa deschid o sala eu sunt maseur si as vrea sa stiu cam cit ar costa sa deschid o sala de fitnes pentru copii si mai multe sfaturi dela dvs

    4
    1

  • nicoleta pe 4 Mar 2012, 11:34
    RE: neprofesionalism

    Buna Larisa, Ceea ce spui tu este foarte grav iar cineva ar trebui sa se sesizeze si sa faca ceva in privinta acestui antrenor... e clar ca trebuie inlaturat... din pacate in ziua de astazi sunt foarte multi neprofesionisti care se cred instructori... salile de fitness au devenit afaceri si iar acesti "instructori" in goana de bani profita de noi si afisand o imagine falsa... Trebuie sa fim atenti pe mana cui ne lasam e vorba de viata noastra si de banii nostrii... Toate cele bune!

    8
    7

  • Larisa Enescu pe 2 Mar 2012, 14:53
    neprofesionalism

    Salutare! Din pacate nu toti cei care au certificat de instructori obtinut in cadrul FRSPT sunt profesionisti si spun asta pentru ca am cunoscut o astfel de persoana (este intstructor de kickboxing la Lotus Sport Huedin - Adrian Iliescu) care se drogheaza si mai mult de cat atat a facut acest lucru de fata cu elevii sai (chiar ia indemnat sa incerce si ei spunandu-le ca nu se intampla nimic rau, e chiar funny)... Sper ca acest mesaj sa fie un semnal de alarma mai ales pentru parintii care isi trimit copii la acest individ care la prima vedere afiseaza un comportament de profesionis, este foarte amabil si da senzatia ca este un om cu capul pe umeri, f serios. Cu ocazia aceasta trag un semnal de alarma si va rog sa fiti atenti pe mana cui va lasati...

    12
    7

  • iulia pe 10 Ian 2012, 17:05
    curs formare antrenor fitness

    Buna, Iulia ma numesc. Am 26 de ani si practic sportul de la varsta de 10 ani, atletism in special. Nu detin nici o diploma in acest sens, deoarece am practicat mereu pt propria placere, urmand apoi cu totul alta specializare, fiind licentiata intr'un alt domeniu. Insa, totusi dupa tot acest timp, realizez ca asta imi place sa fac si in acest sens va adresez o intrebare. Ar fi prea tarziu ca la aceasta varsta sa urmez un curs de formare pt instructor fitness? Mentionez ca am o conditie fizica foarte buna. Si as vrea sa stiu unde excat se poate urma un astfel de curs, eu locuind in Timisoara. Multumesc.

    2
    1

  • vali pe 14 Dec 2011, 20:25
    sala

    `ca toti cam aceasi intrebare sala?.DETIN UN SPATIU IN BUCURESTI NOI 200MP PE PARTER SI ETAJ SI M-AM GANDIT SA INVESTESC CCA 25000 EURO INTR-O SALA DE FITNESS MASAJ SAUNA SI JACUZZI (LOC DE JOACA PT MAMELE SAU TATICI CARE VIN CU COPII)ASTEPT SFATURI SAU DE CE NU CONTRA COST CINEVA CARE SA MA INDRUME LA APARATE ETC

    1
    0

  • Elena pe 25 Nov 2011, 15:48
    Sa va fie rusine, celor care administrati aceasta sectiune....FARA CUVINTE

    De ce stergeti comentariile? Ce nu v-a convenit? Sunt un specialist care a dat un raspuns celor care au pus intrebari.Din cate vad, ma considerati concurenta, DACA ATI ELIMINAT COMENTARIILE MELE. SA VA FIE RUSINE. CE-A CAREIA II TOT FACETI RECLAMA ATATA...NI CI NU SE RIDICA LA NIVELUL MEU. Cred ca ati vazut asta daca ati intrat pe site-ul meu.Daca mi-am facut timp sa raspund la intrebarile de la aceasta sectiune, am facut-o pt. cei care mi-au cerut asta. Din cate vad, sunt si altii care si-au facut reclama si sunt pe dinafara cu sportul. Lor nu le-ati sters comentariile.Rusine. Dupa ce am postat comentariile, le-am vazut.Acum nu mai sunt.Oare de ce? Cu ce am deranjat?Rusine. Dezinformati lumea...Asta e treba dvs., sa inteleg.De ce ati mai rubrica cu comentarii.Sa faceti selectie? A fost decent comentariul meu, scurt si la obiect, asa cum o face un adevarat profesionist.

    22
    0

  • Cosmin pe 12 Sep 2011, 23:22
    Soft administrare cluburi sportive

    www.sport.maxart.ro

    6
    2

  • gabriel pe 3 Iul 2011, 20:37
    oferta

    pentru cei interesati de o sala de dans,aerobic,pilates etcam o sala de inchiriat in bucuresti central,pret minim.va astept tel.0765824403

    5
    0

  • tomy pe 20 Iun 2011, 11:56
    Consultanta

    Buna! va pot oferi consultanta pt a deschiderea unei sali de fitness ! capital+aparatefitness+marketing + etc... pt mai multe ny_t2000@yahoo.com

    5
    3

  • bogdan tofana pe 19 Iun 2011, 11:14
    sala de culturism

    as vrea sa stiu si eu daca as putea beneficia de aparatura de culturism finantata cu bani europeni?

    28
    5

  • ioan balint pe 28 Mai 2011, 00:01
    deschiderea unei sali

    Buna, m-ar interesa cam de ce anume e nevoie sa deschizi o sala de fitness si body building si cam de ce capital ar fi nevoie.

    11
    12

  • ALIN pe 6 Apr 2011, 20:52
    sala fitness

    as dori sa deschid o sala d fittnes pt fete si baieti dar nu stiu de cat capital as avea nevoie si care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac,adica autorizatii,firma,etc.

    35
    3

  • ALIN pe 6 Apr 2011, 20:45
    sala fitness

    as dori sa deschid o sala d fittnes pt fete si baieti dar nu stiu de cat capital as avea nevoie si care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac,adica autorizatii,firma,etc.

    25
    7

  • gabriela pe 3 Apr 2011, 23:19
    sala de fitness

    cate clase trebuie sa ai sa-ti deschizi o sala de fitnes? si cam ca-ti bani tiar trebui sa ai?

    22
    0

  • ovy pe 20 Feb 2011, 19:18
    SALA DE SPORT

    cat ar costa o sala de sport s o ridici de la zero?

    24
    5

  • rada pe 12 Feb 2011, 13:11
    curs autorizat

    curs instructor aerobic fitness, la universitatea ecologica din bucuresti,facultatea de educatie fizica si sport, cursul incepe in martie 2011, atestate cu sigla ministerul muncii,ministerul educatiei,universitatea ecologica, www.ueb.ro/efs

    11
    2

  • ionaionescu pe 5 Feb 2011, 09:52
    curs rapid instructor aerobic fitness,autorizat

    CURS INSTRUCTOR AEROBIC FITNESS, LA UNIVERSITATEA ECOLOGICA DIN BUCURESTI,FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT, CURSUL INCEPE IN MARITE 2011, ATESTATE CU SIGLA MINISTERUL MUNCII,MINICTERUL EDUCATIEI,UNIVERSITATEA ECOLOGICA, www.ueb.ro

    7
    2

  • simion teodora stela pe 24 Ian 2011, 15:47
    afacere

    sunt din negru voda ,mi-as dori sa deschid o sala de sport ,cum procedez cum optin o diploma de instructor ?

    6
    2

  • vali pe 24 Ian 2011, 11:25
    sala fitnes si forta

    ce ar trebui sa fac sa imi deschid o sala, ce documente acte imi trebuie si care ar fi cheltuielie. sunt din com. oltina jud.constanta

    17
    5

  • monica pe 5 Ian 2011, 14:47
    afacere

    vreau sa-mi deschid o sala de fitnes si vreau sa stiu daca im trebuie sa am diploma de instructor sau ce acte am nevoie . va multumes si astept ras .

    21
    3

  • MR pe 3 Ian 2011, 23:12
    manipulare în sala de fitnes

    dacă eraţi astăzi în sală cu mine puteaţi deduce cum construieşte o manipulare

    9
    0

  • Tudor pe 20 Nov 2010, 14:32
    am gasit ceva pentru voi ...poate va intereseaza

    Krystyan Keller COLABORARE ...certificatele noastre d estudii sant recunoscute U.E [b]http://romaniaqigong7.blogspot.com/[/b] CURSURI INITIERE & CURSURI INSTRUCTORI SPORTIVI MECTS (1 AN) ANTRENAMENTE + SEMINARII TEORETICE Qigong este o practica Orientala milenara, dedicata sanatatii si avand la baza ceva foarte simplu: respiratia dumneavoastra. Chinezii spun asa: fara mancare traim 40 de zile, fara apa 10 zile, fara aer... 4 minute Practica scolii noastre este bazata pe 5 Factori esentiali ce intretin Viata: 1. – mancare sanatoasa 2. – apa curata 3. – respiratie sanatoasa 4. – meditatie 5. – credinta Organizatia Mondiala a Sanatatii (O.M.S) recomanda pe langa medicina alopata, medicina traditionala orientala si recunoaste Qigong si T’ai Ch’I ca fiind cele mai bune exercitii fizice cu efect profilactic si de vindecare ce sant parte integranta a medicinei traditionale Orientale si contine metode milenare arhicunoscute precum: Acupunctura, Presopunctura, Dao Yin, Tuina, Moxa, Reiki etc. Astfel, eu personal, cu experienta mea de 25 de ani in domeniu si confirmarea data de propriul meu rezultat de sanatate (rezultat ce i-ar ului pe multi), vad in aceste prime generatii de practicanti, viitorii instructori recunoscuti de Ministerul Sportului si Directiile de Sanatate, in conformitate cu Legea Medicinei Alternative. Va doresc curaj, cinste, credinta, perseverenta pe acest drum de lumina, sanatate, speranta si dragoste. Cristian Butaru Profesor de teologie / Antrenor 5 Cieh Kung Fu / 5 Dan Ju Jutsu 0730.735.750 / 0769.129.760 – krystyankeller@yahoo.com http://qigongromania3.blogspot.com/

    0
    3

  • Cristian Butaru pe 20 Nov 2010, 14:31
    Ajutor onest pentru toti cei interesati sa ajunga instructori sportivi si fara a s elua pielea de pe ei !!!

    Sa discutam aplicat, "noi" oferim un real ajutor tuturor celor interesati de FITNESS, QIGONG ....WELNESS in general, pornind de la cap 3 Legea nr.69/2000 ... Krystyan Keller COLABORARE ...certificatele noastre d estudii sant recunoscute U.E [b]http://romaniaqigong7.blogspot.com/[/b] CURSURI INITIERE & CURSURI INSTRUCTORI SPORTIVI MECTS (1 AN) ANTRENAMENTE + SEMINARII TEORETICE Qigong este o practica Orientala milenara, dedicata sanatatii si avand la baza ceva foarte simplu: respiratia dumneavoastra. Chinezii spun asa: fara mancare traim 40 de zile, fara apa 10 zile, fara aer... 4 minute Practica scolii noastre este bazata pe 5 Factori esentiali ce intretin Viata: 1. – mancare sanatoasa 2. – apa curata 3. – respiratie sanatoasa 4. – meditatie 5. – credinta Organizatia Mondiala a Sanatatii (O.M.S) recomanda pe langa medicina alopata, medicina traditionala orientala si recunoaste Qigong si T’ai Ch’I ca fiind cele mai bune exercitii fizice cu efect profilactic si de vindecare ce sant parte integranta a medicinei traditionale Orientale si contine metode milenare arhicunoscute precum: Acupunctura, Presopunctura, Dao Yin, Tuina, Moxa, Reiki etc. Astfel, eu personal, cu experienta mea de 25 de ani in domeniu si confirmarea data de propriul meu rezultat de sanatate (rezultat ce i-ar ului pe multi), vad in aceste prime generatii de practicanti, viitorii instructori recunoscuti de Ministerul Sportului si Directiile de Sanatate, in conformitate cu Legea Medicinei Alternative. Va doresc curaj, cinste, credinta, perseverenta pe acest drum de lumina, sanatate, speranta si dragoste. Cristian Butaru Profesor de teologie / Antrenor 5 Cieh Kung Fu / 5 Dan Ju Jutsu 0730.735.750 / 0769.129.760 – krystyankeller@yahoo.com http://qigongromania3.blogspot.com/

    0
    2

  • CIOCANAS OANA pe 13 Nov 2010, 11:20
    vreau sa fiu instructor

    buna, sunt din fagaras jud brasov si intentionez sa deschid aici o sala de fitness si bineinteles aerobic..etc dar as vrea sa stiui unde trebuie sa ma duc pt o calificare,,,,te admir mult astept raspuns...multumesc

    4
    2

  • laura pe 12 Nov 2010, 10:23
    atestat

    http://www.frcf.ro/ atestatul de instructor se obtine de laBucuresti de la Federatie...dl Furdi 0722521298..succes..

    4
    3

  • Dani pe 27 Sep 2010, 19:53
    sala de fitness

    daca ai putea sa ma ajuti si pe mine sa`mi explici te rog ce diploma imi trebe sa deschid o sala de fitness

    5
    1

  • TORTEL CLAUDIA GABRIELA pe 24 Sep 2010, 17:31
    Doresc sa fiu instructor aerobic,fittnes,tae-bo dar din pacate nu am diploma sa pot sa profesez? Ce trebuie sa fac? Va rog sa ma indrumati ce sa fac? Cu respect Claudia Tortel-Cluj

    Imi place tot ce tine de sport,sanatate,nutritie.Admir oamenii care s-au realizat prin sport! E important sa-ti placa ceea ce faci! Viata este mult mai frumoasa!

    2
    1

  • Dragusel Alina pe 8 Sep 2010, 22:27
    instructor aerobic,fitness

    Buna,legat de atestatul pentru instructor de fitness,aerobic stie cineva cum se obtine,sau mai multe detalii pentru ca eu nu am gasit mai nimic.Eu am atestat in atletism deoarece am terminat Liceul cu Program Sportiv,ma ajuta la ceva?multumesc anticipat pe orice detaliu,o zi buna

    3
    2

  • Robert Pintilei pe 6 Sep 2010, 20:23
    sala de fittnes

    Ce pasi trebuiesc facuti in deschiderea unei sali de fittnes? merci

    16
    2

  • grig pe 23 Apr 2010, 00:04
    Raspuns pentru IONUT din Timisoara

    Ionut cauta-ma la tel.0722206051

    1
    1

  • junc pe 29 Mar 2010, 15:12
    sala de fittnes

    as dori sa deschid o sala d fittnes pt fete si baieti dar nu stiu de cat capital as avea nevoie si care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac,adica autorizatii,firma,etc.

    8
    1

  • djcyp pe 11 Mar 2010, 08:20
    sala de fitness

    Ce conditii trebuie indeplinite pentru a deschide o sala de fitness? Cum se obtine un atestat de instructor? Multumesc mult pentru raspuns!

    6
    2

  • ionut pe 8 Feb 2010, 12:18
    instructor de fitness

    Buna! Stiti cumva o sala sau hotel in Timisoara care cauta instructori de fitness,yoga,pilates.,culturism? Sunt la master la Fitness si Sanatate si mi-ar placea foarte mult sa lucrez in domeniu.Multumesc!

    3
    1

  • cristina pe 3 Feb 2010, 14:30
    sala de fitness

    Buna, As dori, ca toti cei ce au scris aici sa deschid si eu o sala de fitness.Nu am experienta ci doar vointa.Am facut eu aerobic cativa ani, dar atat.Am un serviciu stresant si nu imi mai doresc sa lucrez pentru altii.prefer sa fiu o 'egoista' si sa lucrez la mine . Ce informatii puteti sa imi dati pentru a demara afacerea? Ce trebuie sa stiu, sa fac? Multumesc anticipat

    4
    3

  • Andrei R. pe 25 Ian 2010, 15:20
    Buna tuturor .

    Am facut o trecere pe acest site , si am decis sa postez un raspuns al meu personal legat de intrebarile voastre . Eu sunt in prezent administratorul unei firme din Tg.Mures si intentionez sa realizez cateva investitii in domeniul sportului ( baza sportiva ). Legat de intrebarile voastre , cu privire la costuri va spun ca depinde . In primul rand trebuie sa va faceti fiecare un asa zis plan de afaceri , sau daca nu , un bilant al costurilor , veniturilor , etc . Depinde ce sala doriti ... una care sa concureze cu orice sala din orase ? atunci asteptati-va la o investitie majora . ( in nici un caz sub 10.000 de euro ) - in cazul in care aveti spatiu . Legat de intrebarea : pot deschide sala daca nu am "experienta" ?- raspunsul este da . Un impediment sa zic asa general , este autorizatia "sanitara" . Dupa ce terminati sala , asteptati-va la controale masive . Cat de cat v-am raspuns , asa "pe fuga" :) Daca doriti cumva o colaborare , sau ajutor va stau tuturor la dispozitie :) O zi buna ! E-mail : wrldclub@yahoo.com

    1
    1

  • nadea pe 6 Ian 2010, 19:28
    sala de fitnes

    buna, as vrea sa deschid o sala de fitnes, dar nu stiu daca este rentabila afacerea. ar trebui sa fie sala mai speciala ca celelalte din oras ca sa vina lumea.cam cat mar costa investitia?

    4
    7

  • goanga pe 7 Dec 2009, 12:09
    ami plac copii

    eu zic ca o sala de airobics este super daca ai posibilitatea de ati deschide.a-si dori sa lucrez cu copii airobics. am carnet de instructor si fac de 7 ani airobics. nu a-si putea fara sport si am 34 de ani.

    3
    3

  • loredana matei pe 30 Mai 2009, 22:25
    norme legale

    Luiza, ajuta-ma , te rog, pe mail cu cadrul legal si conditiile necesare initierii acestui tip de afaceri. Multumesc anticipat!

    0
    6

  • ana berce pe 8 Mai 2009, 17:24
    sala de fitness

    te admir si mi-as dori sa pot face si eu macar pe jumatate din ceea ce faci tu.cum se obtine un atestat de instructor fitness?

    1
    2

  • corina pe 22 Apr 2009, 13:15
    sala de fitness

    Ce conditii trebuie indeplinite pentru a deschide o sala de fitness? Cum se obtine un atestat de instructor? Multumesc mult pentru raspuns!

    8
    3
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod