Cum să economisești bani în 2017?

Te-ai hotărât să începi să economisești bani în 2017, pentru o vacanță exotică, avansul pentru o casă sau orice altă dorință pe care o ai?
Sau ți se întâmplă să rămâi mereu fără bani înainte de ziua de salariu și apelezi la prieteni să-ți împrumute? Există câteva metode care te pot ajuta să controlezi finanțele mai bine decât o faci în mod obișnuit. Iar, în curând, te vei întreba cum reușeai să cheltuiești atât de mult înainte. Iată cum poți să economisești bani în 2017!

4 metode prin care poți să economisești bani în 2017:


1. Redu cheltuielile nefolositoare


Încearcă să monitorizezi toți banii pe care îi câștigi și pe care îi cheltuiești. S-ar putea să fii șocată când vezi câți bani sunt cheltuiți pe lucruri care nu se încadrează în bugetul tău sau de care nu ai nevoie.
Dacă vei vedea cifrele pe hârtie, nu vei mai putea să te păcălești că merită să cheltuiești banii pe lucruri prea scumpe sau inutile. De exemplu, poți să te gândești de două ori înainte de a cumpăra o rochie foarte scumpă, pe care știi, în adâncul sufletului, că o vei purta o singură dată.

2. Folosește instrumentele potrivite


Dacă jumătate din viața ta este pe calculator, îți poți face un document în care să urmărești cheltuielile. Sau poți folosi o aplicație pe telefon.
Iar dacă ești puțin mai clasică din fire, folosește un carnețel, un pix și un calculator. Orice metodă alegi, cu puțină voință, poți începe să economisești bani. 

3. Evită cumpărăturile impulsive


Cumpărăturile impulsive se află, de fapt, pe lista cumpărăturilor inutile. Poți opri acest obicei cheltuitor cu ajutorul unei metode testate - lista de cumpărături. Fă o listă exact cu produsele de care ai nevoie înainte de a merge la supermarket sau al mal. Aceasta te va ajuta să te concentrezi pe achiziționarea lucrurilor de care ai nevoie cu adevărat.

4. Fă-ți un plan


Ai nevoie de un scop pentru a economisi bani. Având o imagine clară a ceea ce-ți dorești, vei reuși să urmezi planul mai ușor decât în cazul în care te simți confortabil să cheltuiești, deoarece nu ai ce face cu banii.
Vei da mai puțini bani pe lucrurile care nu sunt importante pentru tine, vei avea un buget mai mare pentru lucrurile de care ai nevoie și vei strânge bani. 

Dacă vei reuși să integrezi aceste sfaturi în viața de zi cu zi, vei vedea o diferență în contul tău bancar. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod