Transforma-ti "sclipirile" in planuri creative

Creativitatea si inovatia se nasc o data cu sclipirea unei idei. Insa pentru foarte multi dintre noi, intregul proces sfarseste prin a nu avea nici un plan de pus in actiune...

Creativitatea si inovatia se nasc o data cu sclipirea unei idei. Insa pentru foarte multi dintre noi, intregul proces sfarseste prin a nu avea nici un plan de pus in actiune. Incercand sa intelegi modalitatile simple prin care iti poti transforma ideile in realitate iti vei oferi posibilitatea de a transforma o simpla scanteie intr-o flacara luminoasa si vei putea straluci ca un adevarat lider al inovatiei si creativitatii.

Aceste simple unelte nu te vor ajuta numai sa-ti pui la incercare spiritul creativ, dar te vor ajuta si sa mentii si sa-ti sustii o idee atat timp cat vei continua sa crezi in realizarea ei. Daca vei adauga acesti pasi simpli in viata ta de zi cu zi, vei reusi sa-ti fortifici temelia creativitatii, sa facilitezi aparitia inovatiei si sa-ti usurezi procesul de rezolvare a problemelor cu care te confrunti.



1. Descopera ceea ce te pasioneaza cu adevarat

Poti realiza acest lucru creand un fel de plan de desfasurare a misiunii pe care ti-o asumi, sa-ti stabilesti cateva teluri si un regulament dupa care sa te conduci. Descoperind ceea ce te poate motiva si entuziasma cu adevarat te va face sa-ti concentrezi atentia catre indemanarile creative cu care ai fost inzestrat(a).

Un plan de desfasurare bine pus la punct te va ajuta sa-ti luminezi calea si sa iei deciziile corecte atunci cand va trebui sa spui "da" sau "nu". Acest proces este foarte important pentru persoanele creative - in special pentru cei care se simt supra-incarcati de un numar prea mare de idei.



2. Nu-ti uita ideile

De cate ori nu ti se intampla sa ai cate o idee absolut geniala, iar la sfarsitul zilei sa nu-ti mai aduci aminte de ea? In acest caz, va trebui sa-ti creezi un sistem prin care sa pastrezi aceste idei cat mai mult timp langa tine, iar in acest fel vei reusi sa-ti dai seama cat de creativa este mintea ta.

Poti folosi orice iti este comod si la indemana: de la carnet de notite, post-it-uri, reportofon sau agenda. Cel mai important lucru este sa iti notezi cat mai multe idei si cat mai variate. Incearca sa descoperi ceea ce ti se potriveste si nu-ti fie teama ca vei iesi din sfera conventionalului.



3. Organizeaza-ti mintea

In mijlocul ideilor extraordinare care-ti bantuie mintea pot exista si ganduri intamplatoare, observatii mentale, temeri, indoieli si amintiri. Incepe sa tii un jurnal zilnic in care sa-ti inregistrezi toate gandurile razlete. Scrie cel putin doua pagini, de preferat cu scris de mana, despre tot ceea ce se petrece in mintea ta la momentul respectiv.

Fa liste, tine conversatii, cerceteaza idei noi, imagineaza documente. Aceasta este o activitate extraordinara pe care ar trebui sa o desfasori la inceputul fiecarei zile si inainte de culcare.

4. Participa la ritualurile creative

Implicarea in activitati care te distreaza, care te amuza si care iti incanta spiritul creator, iti va pastra observatia proaspata si va face ca inovatia sa straluceasca.

Un ritual poate insemna chiar si doua minute in care sa razi cu intentie sau planurile elaborate minutios pe care le construiesti pentru cele doua zile libere de weekend.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod