Stii sa profiti de oportunitati?

Una dintre definitiile cuvantului "oportun" este "a surveni la timp, la momentul potrivit" deci trebuie sa fim foarte decise si rapide ca sa profitam din plin de oportunitatile care ni se ofera. De ce oare simtim cateodata ca au trecut ocaziile pe langa noi? De ce credem ca altora li se ofera mai multe oportunitati decat noua? De ce credem ca altii chiar sunt mai norocosi decat noi? Ce ar trebui sa faci ca sa profiti de oportunitati?

Sa fii mereu la curent cu ultimele informatii in legatura cu subiectele care te intereseaza, sa citesti, sa intrebi, sa te documentezi, sa faci legaturi pentru a putea vedea sau crea o oportunitate care sa iti aduca beneficii.
Sa stii sa asculti, poate nu te intereseaza intreg subiectul in discutie, dar o idee te poate indrepta catre altele care te intereseaza cu adevarat.

Sa ai o atitudine pozitiva. Optimismul, buna dispozitie si atitudinea pozitiva creeaza oportunitati sau macar ne dau posibilitatea sa le vedem atunci cand trebuie! Cum sa vedem o ocazie ivita exact pentru noi daca suntem posomorate, nu credem, nu vedem nimic altceva decat usi inchise, probleme si ne inecam in dezamagiri?

Sa le cauti, sa fii deschisa, atenta! Oportunitatile exista si in locurile si momentele in care nu te astepti: la o cina cu vechi prieteni, la sala de sport, pe strada (poate chiar intr-o reclama stupida de outdoor), la o petrecere la care nu aveai niciun chef sa participi etc.
Important este sa fii atenta.

Pentru a favoriza oportunitatile trebuie sa socializezi, sa iti faci noi cunostinte, sa stii sa faci networking. Oportunitatile nu vor aparea daca singurele tale preocupari si activitati zilnice sunt: serviciu, casa, cumparaturi, televizor, odihna. Poate cel mai mare client al tau este chiar vecinul ce tocmai s-a mutat vis-a-vis, dar tu esti atat de obosita incat de abia ii raspunzi la salut.

Sa iti permiti sa faci greseli si sa inveti din ele. Cele mai mari descoperiri s-au intamplat din erori, cele mai bune idei pot sa vina din alte idei trasnite care par gresite la prima vedere.
Cele mai mari revelatii se intampla din greseala
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod