Invata sa rezisti la job!

"As vrea sa-mi schimb locul de munca", "seful ma irita, nu mai rezist", "nu-mi place deloc atmosfera de la job.
"As vrea sa-mi schimb locul de munca", "seful ma irita, nu mai rezist", "nu-mi place deloc atmosfera de la job. E prea tensionata" – sunt doar cateva dintre plangerile celor care vor sa renunte la serviciu. Insa la vremuri de criza, mutarile de la un job la altul nu dau deloc bine la CV. In plus, sunt si tot mai greu de facut acum, cand piata muncii are foarte putine posturi de oferit.

Expertii in resurse umane spun ca solutia cea mai buna pentru a depasi un astfel de stadiu din viata profesionala este sa incerci sa rezisti la serviciu. Iar asta se invata, chiar daca ti se pare imposibil.
Practic, trebuie sa te autoeduci, sa-ti propui sa nu te enervezi.

In alta parte chiar e mai bine?


In fond, gandeste-te: crezi ca in alta parte iti va fi mai bine? Prietena ta nu se plange si ea de un sef ori de vreun coleg care-i face zile fripte? Sau, daca nu-ti povesteste problemele ei de la serviciu, oare chiar nu le are? "Identifica problema si incearca sa-i gasesti solutii. Daca seful iti face zile negre, stai de vorba cu acesta. Incearca sa intelegi si punctul lui de vedere. S-ar putea sa descoperi ca, de fapt, avea dreptate. Si chiar sa te imprietenesti cu acesta.
Si cu colegul care te irita, problema se poate remedia rapid, tot printr-o discutie. Daca dialogul intre patru ochi nu solutioneaza conflictul, atunci e timpul sa le soliciti sefilor ajutorul"
, spune business-coach-ul Alin Ghizasan.

Nu uita de criza!


Daca te enervezi si vrei sa pleci trantind usa de perete, adu-ti aminte ca e criza si ca, potrivit expertilor in resurse umane, va mai dura ceva pana cand economia se va redresa. Asa ca nu e mai bine sa ramai pe loc si sa incerci sa vezi cum se poate drege situatia. Poate ca, de fapt, chiar exagerezi si problemele nu-s asa de negre.
Incearca sa te mai destinzi putin. Fa alianta cu o colega care-ti este apropiata, iesi la o cafea, profita de orice iesire!

Premiaza-te singura!


Iar daca seful te-a enervat "rau de tot" ori o colega a reusit sa-ti puna bete in roate, asta nu inseamna ca trebuie sa te grabesti cu demisia. Mai bine pleci un pic mai devreme (sau nu mai stai peste program) si te duci la coafor ori intr-un magazin, unde sa te "premiezi" de una singura. O cumparatura (nu foarte scumpa, sa nu-ti para rau dupa aceea) te va ajuta cu siguranta sa-ti treaca supararea. Macar pentru cateva ore si tot te vei simti mai bine!

Si aminteste-ti ca viata ta se deruleaza si in alta parte decat la serviciu: ai familie, prieteni! Nu-i ignora! O portie de ras cu cea mai buna prietena, la o cafea, poate fi solutia cea mai buna pentru a te bine dispune si a-ti incarca bateriile pentru o noua runda cu jobul care te enerveaza.
Si gandeste-te ca, daca nu vei reusi deloc sa inveti sa rezisti la actualul job, va veni o zi in care-l vei schimba. Insa un pic mai incolo. Acum asteapta sa treaca perioada de criza!
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • maria pe 4 Mar 2010, 01:23
    bati cimpii!

    nu-mi vine sa cred cit esti de "pedinafara"!Te-ai documentat inainte de a scrie??? Unde traiesti omule?sigur nu in dulcea noastra tara....sau...nu printre noi....

    4
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod