Intrebari "dure" puse la interviuri

Nu conteaza cat de bine cunosti fiecare mic amanunt al CV-ului tau, atunci cand mergi la un interviu, mereu exista intrebari care sa te puna in incurcatura...
Nu conteaza cat de bine cunosti fiecare mic amanunt al CV-ului tau,atunci cand mergi la un interviu, mereu exista intrebari care sa te punain incurcatura.

Intrebari precum: "Care sunt punctele tale slabe" si "De ce ai plecatde la fostul loc de munca?" vor exista mai mult ca sigur si le vei gasicu greu un raspuns potrivit. Trebuie sa cauti motivul pentru care estepusa fiecare intrebare si abia apoi sa raspunzi.

In timpul interviului, potentialul angajator cauta sa vada ce fel depersoana esti. Stie din CV care sunt abilitatile tale, iar in timpulinterviului incearca sa vada daca esti potrivita pentru slujba respectiva.

Este greu sa-ti ascunzi temerile atunci cand te afli pe scaunulintervievatului, dar trebuie sa te straduiesti. In continuare itiprezentam zece dintre cele mai grele intrebari intalnite in timpulinterviului de angajare, dar nu numai atat: iti vom oferi si catevasfaturi despre cum sa raspunzi la ele pentru a trece cu bine momentul.

1. Intrebarea: Asa, povesteste-mi mai multe despre tine...
Este momentul in care uiti pur si simplu de ce te afli acolo. Pareo intrebare grea si care cere un raspuns cat mai amplu, dar este maimult pentru a sparge gheata.
Prin aceasta intrebare, cel care conduceinterviul incearca sa afle cat mai multe despre persoana ta.

Cum sa raspunzi: Ultimul lucru pe care cel ce-ti pune intrebarea vreasa-l afle este povestea vietii tale. Intreaba si tu la randul tau:"este un anumit domeniu asupra caruia sa ma concentrez mai mult?". Iarde aici incolo iti va fi foarte usor sa vorbesti despre domeniul deinteres pentru persoana din fata ta.

2. Intrebarea: Care sunt slabiciunile tale?
Este o intrebare capcana. Cat de sincera trebuie sa fii? Este normal caintrevievatorul sa foloseasca raspunsul tau drept motiv pentru a nu teangaja, asa ca ai grija cum raspunzi.

Cum sa raspunzi: Depinde de domeniul in care vrei sa te angajezi. Dacaslujba ta tine de domeniul relatiilor publice, iar tu ai probleme cucomunicarea, nu aminti de asta.

Vorbeste despre slabiciuni precum "ma enervez cand proiectele nu suntterminate la timp" sau "sunt agitata cand in jurul meu exista oamenicare nu vor sa incerce mai mult, sa lucreze mai mult."

3. Intrebarea: Preferi sa lucrezi pe cont propriu sau in echipa?
Mare atentie aici. Foarte putin angajatori isi doresc oameni care salucreze singuri. Poti spune ca lucrezi foarte bine cand esti integrataintr-o echipa, dar te poti motiva si singura.

Cum sa raspunzi: Pentru a fi cat mai explicita, spune care ar fi locultau exact intr-o echipa.
Esti o conducatoare innascuta, cea care vinemereu cu ideile sau spiritul echipei?

4. Intrebarea: De ce ai plecat de la fostul serviciu?
Intrebarea este pusa pentru a vedea cat de bine te descurci cu conflictelesau care sunt motivele pentru care iti doresti aceasta slujba.

Cum raspunzi: Fii sincera, dar daca ai plecat din pricina sefului, putinadiscretie nu ti-ar strica. Mai bine dai vina pe intreaga companie decatpe o singura persoana.

Daca ai plecat pentru ca iti doreai mai mult de la slujba ta, vorbestedespre asteptarile tale profesionale.

5. Intrebarea: Unde te vezi peste 10 ani?
Este o intrebare cu talc pentru a vedea cat de devotata esticompaniei. Firmele din ziua de astazi nu se asteapta ca un angajat sale ramana fidel mai mult de 40 de ani si sa iasa la pensie primind cadouun ceas de aur.

Este normal sa vorbesti despre ce vrei sa faci in viitor, in ce domeniivrei sa mai lucrezi sau ce altceva vrei sa mai intreprinzi.

Cum sa raspunzi: nu-ti fie teama sa spui ca speri sa te afli intr-opozitie mai buna, cu mult mai multe responsabilitati, dar vorbeste sidespre planurile ce nu au legatura cu cariera. Oricum, evita sa vorbestiangajatorului despre copiii pe care vrei sa-i ai pana atunci.

6.
Intrebarea: La ce salariu te astepti?
Iti poate testa lacomia, dar probabil ca vrea sa-si faca o idee desprecat castigai in trecut.

Cum sa raspunzi: Daca slujba a fost mult mediatizata, s-ar putea sa aio idee despre salariul pe care compania il poate oferi. Dar daca estinevoita sa negociezi, gandeste-te la cat ai castigat in trecut si catvrei sa castigi acum.

Daca iti este teama sa nu gresesti, intreaba si tu la randul tau dacape langa salariu se poate vorbi de bonusuri sau comisioane.

7. Intrebarea: De ce vrei sa lucrezi pentru noi?
Inseamna de fapt: Cat de mult te-ai straduit sa afli amanunte desprenoi? Si cat de mult te incanta aceasta slujba?

Cum sa raspunzi: Vorbeste despre cum ai aflat de companie si de slujbaoferita si care ti se par punctele forte ale acesteia.

Afla cat mai multe despre ea, despre modul in care lucreaza si despreproiectele de viitor. Majoritatea companiilor au un site, asa ca potiobtine de acolo informatiile dorite.

Si nu uita ca interviul lucreaza pentru doua persoane. Spune de ce vrei salucrezi pentru ei, dar si ce vor castiga ei daca te vor angaja pe tine.

8. Intrebarea: Cum te caraterizeaza seful/colegii/prietenii?

Cum sa raspunzi: Fii mereu "fata cea buna" - nu este nevoie sa vorbestidespre conflictele minore.
Foloseste intrebarea pentru a povesti cat desociabila si plina de profesionalism esti.

9. Intrebarea: Ai probleme de sanatate?
Normal, orice bola grava ar trebui depistata inainte de a se ajunge lainterviu.

Cum raspunzi: Daca problemele de sanatate pe care le ai nu-ti afecteazadeloc capacitatea de munca, nu aminti de ele. Nu este nevoie sa discutide astmul tau daca il poti tine sub control.

10. Intrebarea: Ai vreo intrebare?
Este crucial sa ai cateva pregatite dinainte. Persoana care sustineinterviul va fi dezamagita daca nu vei cere mai multe detalii in legaturacu slujba sau compania respectiva.

Cum sa raspunzi: Nu pune o intrebare doar pentru ca simti ca asa trebuiesau in legatura cu ceva care s-a dezbatut deja. Iata cateva exemple caresa-ti foloseasca:
- Aceasta pozitie imi va permite sa lucrez si cu alte departamente?
- Cui ii voi face raportul zilnic?
- Cum va fi evaluata munca mea?
- Care sunt oportunitatile de dezvoltare in companie?
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • NiveaL pe 7 Dec 2011, 14:38
    Cea mai tare intrebare!

    Pentru tinerele casatorite care nu au inca copii si sunt intrebate la interviu daca le plac copiii...bineinteles aceasta fiind o intrebare nejustificata cu postul...Care este raspunsul ideal???Angajatorul se teme sa nu ramana insarcinate in timp scurt si sa paraseasca activitatea pentru un timp, ci isi doreste pe cineva permanent. Cum depasiti acest gen de intrebare "nevinovata"? Un exemplu de raspuns, cu exceptia "nu-mi plac copiii" deoarece pare minciuna, deoarece tuturor le plac copiii??? Multumesc!

    4
    0

  • Catalin pe 13 Dec 2010, 22:59
    Intrebari?!?

    Draga d`ra Soare; cumva sunteti autoarea unei carti de clasa a IV a si ne faceti o scurta prezentare a acesteaia sub forma unui "oracol" pe acest site ?!? Daca d`voastra mi`ati rasounde in aceasta forma la un interviu pentru angajare va asigur ca a-ti fii somera pana la varsta de pensionare .... Cu stima,

    10
    17

  • ela pe 20 Iul 2010, 22:19
    intrebari super

    super , sper sa ma ajute si pe mine la interviul care urmeaza sa l am .

    3
    1

  • rodik pe 4 Mai 2010, 19:36
    raspunsuri

    mijto si super bune m-au ajutat enorm dak r ku note i-as da 10

    4
    0

  • Luiza pe 11 Mar 2010, 22:03
    Intrebari "URITE"

    Multumesc mult...sunt F bune raspusurile totusi la capitolul raspunsuri...se putea un pic mai detaliat...oricum suuper articolul..!

    2
    1

  • DINCA pe 10 Mar 2010, 16:35
    INTERBARI PUSE IN TIMPUL INTERVIULUI

    MULTUMESC MULT.MI-A FOST DE REAL FOLOS ACEST ARTICOL.

    7
    1

  • morar ramona pe 13 Oct 2008, 16:11
    intrebari dureroase

    e soooper interviul

    2
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod