In pat cu seful

Te-ai indragostit de seful tau? Esti in pericol! Cel putin asa spun specialistii in resurse umane, care atrag atentia ca o astfel de relatie, pentru a avea sanse de reusita, trebuie gestionata "cu cap". Ei subliniaza ca, daca la inceput totul poate fi "ca-n povesti", in timp, s-ar putea sa-ti doresti sa lucrezi in alta companie sau macar in alt departament.

Te-ai indragostit de seful tau? Esti in pericol! Cel putin asa spun specialistii in resurse umane, care atrag atentia ca o astfel de relatie, pentru a avea sanse de reusita, trebuie gestionata “cu cap”.

Ei subliniaza ca, daca la inceput totul poate fi “ca-n povesti”, in timp, s-ar putea sa-ti doresti sa lucrezi in alta companie sau macar in alt departament. In plus, rutina si lucrul “umar la umar” ar putea eroda destul de serios relatia voastra, iar acasa s-ar putea sa ai tot un sef, nu un partener.

“In general, este de evitat o relatie amoroasa intre colegi sau cu seful ori cu subalternul. Si asta pentru ca nediferentierea clara a relatiilor partener - partener, coleg - coleg poate aduce mai mult rau decat bine, pentru ambele tipuri de relatii”, este de parere Oana Mosiu, consultant al firmei de resurse umane Ascent Group, din Bucuresti.

Un alt dezavantaj este dat de faptul ca, oricat te-ai stradui sa delimitezi cele doua zone – acasa si serviciu – cu siguranta ele se vor intercala. In felul acesta, discutiile si problemele de la job vor ajunge chiar in dormitor!

In plus, trebuie sa iei in calcul si ipoteza unei despartiri sau chiar a unui divort. In acest caz, ca sa rezisti in continuare la serviciu, este necesar sa ai nervi de otel.

Nu-ti ascunde relatia!


Paula Kricopol, din Cluj-Napoca, a ales sa tina secreta relatia cu boss-ul. iar acum regreta.

La inceput, spune tanara de 29 de ani, taina a fost bine pastrata, insa dupa ceva timp s-a transformat in frustrare si jena.

“In afara jobului nu ne ascundeam si am fost vazuti de mai multe persoane, iar in timp relatia noastra a devenit publica si chiar motiv de amuzament si barfa”, spune Paula, manager de proiect la o firma de publicitate. Ea povesteste ca intr-o perioada s-a gandit chiar sa demisioneze, pentru ca o deranjau foarte tare zvonurile conform carora ar fi avansat pe criterii mai putin ortodoxe. “Am trecut peste asta alegand sa nu ne mai ascundem relatia. Si acum suntem amandoi fericiti si speram sa nu ne afecteze prea mult faptul ca lucram la acelasi proiect”, mai spune Paula.


Ea recomanda tuturor celor care au o relatie la job sa o faca publica din momentul in care se doveste a fi vorba de ceva serios. “Atunci barfele nu mai sunt asa de savuroase”, explica tanara.

O alta varianta de gestionare a relatiei, spune psihologul Irene Arnautu, este ca tu si partenerul tau sa plecati si sa va intoarceti la ore diferite la job. “Si n-ar fi rau sa va dati intalnire seara, in oras. La astfel de <iesiri> ar trebui sa fie interzisa discutarea subiectelor de la serviciu”, adauga Irene Arnautu.

Sunt si cazuri fericite


Pe de alta parte, expertii in resurse umane recunosc faptul ca o relatie la serviciu nu este imposibila. “Sunt si cazuri fericite in care contextul profesional poate favoriza o mai buna cunoastere a celor doi, o completare reciproca si chiar o colaborare exceptionala continuata in plan personal.

In astfel de cazuri fericite, cele doua tipuri de relatii se potenteaza reciproc”, sustine Oana Mosoiu.

Experta accentueaza ca succesul unei astfel de relatii tine, in primul rand, de “maturitatea si dezvoltarea personala a celor doi parteneri, de personalitatile lor, de compatibilitate, dar si de mult, mult noroc in ecuatia relatiei personale”.

 

Comentarii (20)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • doina pe 10 Sep 2009, 13:40
    in pat cu seful

    Cred ca nu este indicat sa ajungi in pat cu seful. Intelepciunea batranilor spune ca, cel mai bine este:"cat mai departe de casa, deoarece....miroase".Vulgar spus, dar foarte adevarat. Pentru cine nu a inteles....regrete! sau sa intrebe un batran.

    0
    0

  • Scrie Articole pe 30 Apr 2009, 23:02
    Scrie Articole

    Fa bani de acasa scriind articole. www.scriearticole.wordpress.com

    0
    0

  • Moroianu Alina pe 15 Mar 2009, 09:29
    Ai dreptate, Eva!

    Eva, ai perfecta dreptate. Si eu m-am casatorit cu seful meu dupa ce am lucrat impreuna 1 an. Cred in continuare cu tarie ca este foarte important sa stii sa alegi persoana potrivita tie, pentru a avea o viata linistita si fericita. De aproape 3 ani de cand suntem casatoriti inca lucram impreuna, suntem aproape tot timpul impreuna si nu mi-as schimba acest mod de viata pentru nimic in lume. Imi place faptul ca serviciul ne ofera sansa sa calatorim mult, iar daca facem acest lucru in doi e cu atat mai bine. Nu sunt de acord sub nici o forma cu relatiile in afara casatoriilor, cred ca sunt un mijloc sigur de a-ti destrama familia. Daca relatia pe care o ai te face nefericita, cel mai corect si fata de tine, si fata de sot si de copii (daca e cazul) este sa-i pui capat. Nu e corect sa te joci cu viata si cu mandria nimanui. Sunt doar niste concluzii la care am ajuns in urma experientelor pe care le-am avut.

    0
    0

  • sara pe 14 Mar 2009, 14:45
    Dar......?

    Ce spuneti de o alta "relatie" cu seful?! Partenerul meu are o afacere in care lucreaza o tipa....eu sunt sigura ca e indragostita de el....ceva este acolo, ceva putred! S-au auzit barfe ca sunt impreuna, dar el neaga tot! El le ia cu masina pe toate colegele, le duce si le aduce de la serviciu, dar si pe dra.....care locuieste cel mai departe......Cu ea petrece 10 ore pe zi, iar acasa vine, si nu mai are chef de nimic, de vorba, de nimic.......Povestea este lunga......dateaza de ceva vreme.........

    0
    0

  • eva pe 12 Mar 2009, 10:48
    relatia cu seful poate fi o.k

    seful meu este si sotul meu......suntem casatoriti de peste 7 ani si pot zice ca avem o relatie minunata. atunci cand ne-am cunoscut eu eram studenta...iar dupa terminarea studiilor m-am angajat acolo unde sotul meu era sef. la inceput am fost privita cu anumite suspiciuni de colegii mei,dar cu timpul vazand ca-mi vad de treaba,nu am nici un fel de beneficiu de pe urma relatiei mele cu sefu,ba chiar muncesc mult mai mult decat orice angajat,i-am ajutat pe toti cu ce am putut...anuntandu-i din timp cand sunt controale importante,facand anumite lucruri in folosul lor,dar fara a-l pune intr-o lumina proasta pe sotul meu,lucrurile s-au aranjat de la sine. astfel acum pot zice ca din cei aproape 150 de subalterni ai sotului mei cu 150 sunt prietena...si nu exista zi in care sa nu fiu sunata de cel putin 4-5 colegi(eu acum sunt in prenatal de 1,5 ani). relatia cu sotul meu nu a avut de suferit de pe urma faptului ca-mi este sef pt.ca am stiut sa delimitam viata personala de cea profesionala,iar cei care zic ca fiind non stop impreuna cu sotul/sotia ar dauna relatiei se insala amarmic....noi suntem foarte fericiti alaturi de cei doi copii ai nostri.

    0
    0

  • dana pe 11 Mar 2009, 21:57
    In patcu seful

    Acum 10 ani (eram atat de tanara!) m-am indragostit de inspectorul scolar de la sectorul nostru. Eram tanara, frumoasa, puternica si increzatoare. Si ...eram casatorita (de cum terminasem liceul pedagogic). Lumea era a mea. Ma faceam frumoasa pentru el, un barbat matur care era singurul ce ma luase in serios. Restul colegilor de la scoala imi spuneau vrabiuta, pentru ca vorbeam mereu , eram in permanenta gata sa sar in ajutorul tuturor si eram cea mai mica. Imi face placere sa-mi amintesc de acea perioada pentru ca atunci am inflorit. Relatia dintre noi nu a fost decat una profesionala. Dar eu ma simteam pe atunci atat de importanta, ma aranjam, ma preocupam de cum arat si cum sunt imbracata. Cred ca aici gresim in cea mai mare masura cand ne maritam. Nu mai avem pentru cine si pentru ce sa luptam, obosim sa ne tot facem vazute si auzite de catre cel de langa noi. Si daca nu ai un partener pe masura ci unul care vrea sa te domine si care vrea sa aiba in permanenta ultimul cuvant, unul nesimtitor care nici nu baga de seama ca existi, care nu-ti recunoaste meritele ci iti vede doar defectele, atunci e vai de viata ta. Atunci vei visa mereu la o iubire uneori imposibila sau interzisa. Am dreptate ?

    1
    0

  • karina pe 11 Mar 2009, 19:31
    relatia cu sheful

    Eu lucrez in aceeasi firma de vreo 4 ani. La inceput,tot ce simteam pt sheful meu era o admiratie imensa(asta pt ca e un tip super inteligent si cu simtul umorului) dar in timp am realizat ca facusem o obsesie pt el.Din fericire am o mare putere de autocontrol si nu cred ca si-a dat seama ce devenise el in mintea mea.Acum ma rog sa nu-si fi dat seama pt ca as muri daca as pierde respectul lui.Acum stiu ca respectul unuia fata de celalalt e mult mai importanta decat acel foc care mi-a ars inima .Oricum mi-a fost si imi este inca foarte greu sa par doar angajata model care nu are nici un fel de atractie fata de el mai ales cand ma priveste cu acei ochi atat de albastri.As vrea sa spun doar ca in noptile mele el este omul care imi coloreaza visele.

    0
    0

  • andra pe 11 Mar 2009, 18:02
    in cazul lui NICOLE

    In cazul lui nicole nici eu nu as fii acceptat pe sef, la cat de simplu explica ea este clar o lipsa de respect si un pericol doar pentru ea. Daca exista si alte explicatii dovada de seriozitete este altceva. Trebuie sa recunoastem ca exista si asa zisa categorie de "neveste de sefi" cu principiul "sa faca ce o vrea dar eu sunt haina de sarbatoare" adica am bani, am renume social pentru ce sa le pierd printr-un divort (cu toate ca au o problema aparuta in intimitate)

    0
    0

  • andra pe 11 Mar 2009, 17:54
    in pat cu seful

    Spui tu monica "un gest " va da de gol. Este perfect adevarat, dar cum ramane cu gesturile inventate? Lumea oricum este rea, de fapt lumea se hraneste atat cu realitati cat si cu propriile inventii. Dar in situatia cand esti singura sufleteste si zaci in casa mahnita cata lume vine si iti ridica moralul? Cu ce te ajuta? Cate femei sunt care nu au plans niciodata in singuratatea ei? Cea mai grea singuratate este singuratatea in doi. Adica nu-l parasesti pentru copil dar te sacrifici la singuratate in suflet.Nimeni, absolut nimeni fiecare este in casa ei ,in familia ei si pana a doua zi la munca nu te cunoaste. Tocmai de aceea nu este bine sa judeci din afara subiectului iar ca subiect nu trebuie sa te preocupe barfa lumii ci doar propria constiinta gasindu-ti principiile de baza sanatoase care le ai. Nu se stie niciodata adevarul din afara unei casnicii sau unei relatii. Iar lumea barfeste din rautate, invidie indiferent care este subiectul si cand primeste cate o greutate in viata da vina doar pe soarta sau alte persoana care o inconjoara.

    0
    0

  • MONICA pe 11 Mar 2009, 17:39
    NICOLE, FII FATA CUMINTE!

    NICOLE, seful te vrea pentru ca poate arati bine, si de ce nu ar mai trece prin patul lui alta prospatura? EVITA RELATIILE LA SERVICIU!

    0
    0

  • monica pe 11 Mar 2009, 17:36
    in pat cu seful sau cu cineva de la servici? O mare prostie

    Cea mai mare prostie din lume este sa te cuplezi cu cineva de la serviciu. Mai devreme sau mai tirziu (in cazul in care sinteti si casatoriti) relatia se va rupe si in afara faptului ca FEMEIA va suferi din cauza acestei rupturi vor exista acele birfe pe care nu le va uita nimeni niciodata. Este cel mai urit sa o faci cu cineva de la servici pentru ca se va afla intr-un final, oricit ati crede voi ca sinteti destepti. Dar lumea nu e prosta, o privire, un gest tot te va da de gol, iar lumea abia asteapta subiecte de birfa. Oricum, daca e un nenorocit de mascul, daca mai e si sef, te va avea la mina in permanenta si va mai si spune " Pe AIA am avut-o". Asa sint toti, niste porci, am cunoscut destule cazuri in 20 de ani de cariera si avind in vedere ca la serviciu petrecem cel mai mult timp cel mai bine este sa nu te aibe NIMENI CU NIMIC LA MINA.

    1
    0

  • andra pe 11 Mar 2009, 15:33
    parerea mea

    Nu este asa cum spui tu jenifer, sau cel putin eu nu gandesc asa. Cei cu visele respective sunt neimpliniti sufleteste si este adevarat ca nimeni nu garanteaza implinirea in astfel de reletii. Dar instinctul viseaza pentru ca are lipsa de afectiune sincera si delicata,,,,,,,,, In general femeile se opresc cu absolut toate explicatiile la justificarea "copii". Practic , trebuie sa simta si copii bucuria copilariei dar si adulti placerea trairilor proprii si nu dor prin copii. Asa se greseste cel mai des , nu sunt realizate ambele planurii si unii cad intr-o extrema iar altii in cealalta.

    1
    0

  • claudia-zina pe 11 Mar 2009, 15:29
    de acord!

    Sunt de acord cu Jenifer! O astfel de relatie poate fi viabila daca persoanele in cauza unt necasatorite.In momentul cand sunt alte relatii la mijloc,mai ales copii, totul devine mult prea complicat, iar persoanele nevinovate sunt cele care sufera.Parerea mea, ca pentru putina zbenguiala nu merita sa facem pe altii sa sufere! Poate sunt si cazuri fericite...felicitari, daca se poate spune...

    0
    0

  • jenifer pe 11 Mar 2009, 14:37
    googoosi!

    Toti care aveti astfel de vise sunteti neinpliniti pe plan familial,nu aveti fata de copii ,nici cea mai mica jena,primeaza placerea,divertismentul.Fiti siguri,mai tirziu se va strica totul ...adio familie,iar la serviciu,poate nici nu va mai veni sa mergeti! de ce?...pentru ca seful,se va distanta usor,chiar va va dispretui,si veti ramine...neconsolate...mai "doamnelor"!

    0
    0

  • ioana pe 11 Mar 2009, 13:55
    in pat cu seful

    Deja, acolo este o telenovela. Treburile sunt mai complicate si va asumati riscul de a rani multe persoane. O femeie nu face pasul asta decat daca are motive, dar ce vina au copiii?

    0
    0

  • nicole pe 11 Mar 2009, 13:49
    dar cu colegul?

    Eu m-am indragostit de colegul meu, iar seful meu de mine..Eu il vreau pe coleg, seful ma vrea pe mine.Eu cum sa fac in cazul asta?Toti suntem casatoriti si fiecare cu cate 2 copii...Seful e mai in varsta cu 16 ani, colegul e mai mare decat mine cu 2 ani.DAR, seful ma vrea, iar colegul e nehotarat...Ce sa ma fac?

    0
    0

  • ioana pe 11 Mar 2009, 13:46
    in pat cu seful

    draga mea, daca are sotie superba si copil superb, inseamna ca are nevoie doar de variatie si nu cred ca ar trebui sa i-o oferi tu, asta ca sa nu sufere nimeni din persoanele fara vina

    0
    0

  • ruxandra pe 11 Mar 2009, 11:15
    in pat cu seful

    dar ce facem daca un coleg strain (cu nevasta superba si copil superbi) din companie insista sa iesim la masa (si am iesit), sa iesim la cafea in ziua urmatoare si apoi am petrecut 2h superbe in parc.incercand sa salvez momentele si sa nu dam in sentimental am transformat discutiile ca si cum el ar fi "antrenorul" meu. e ok, pt. ca primesc niste sfaturi excelente profesional, dar pt. WE urmator mi-a propus o iesire la munte pentru cateva ore. deci, unde ma opresc???? va multumesc! (mentionez ca nu am alte legaturi sentimentale :))

    0
    0

  • dana pe 11 Mar 2009, 09:15
    In pat cu seful

    Eu sunt de partea cealalta a baricadei. Din cauza unei astfel de relatii intre sotul meu si o colega, s-a destramat casnicia mea. Din pacate relatia aceea si incapatanarea cu care fostul meu sot nu a vrut sa stie de nimic a afectat viata a 4 oameni din care 2 copii. Fufa si-a luat lumea-n cap, sotul meu a ramas singur si "neconsolat" , s-a apucat de baut, umbla neangrijit, si-a gasit de-atunci numai matracuci care l-au papat de bani si l-au lasat cand avea nevoie de ajutor s.a.m.d. Eu cu copiii am dus-o greu din alte puncte de vedere. Material (foarte greu), iar copiii au fost foarte afectati ca tatal lor nu-i vedea "cu anii", ca nu-i intreba ce le trebuie, de ce au nevoie. Pesemne ca exista si cazuri fericite. Dar niciodata cand sunt copii la mijloc. Ei nu inteleg si uneori nici tu nu poti intelege de ce. E greu sa construiesti ceva. Si constati ca atunci cand e de stricat se strica foarte repede si nici macar nu cere mult timp.

    0
    0

  • roxana pe 10 Mar 2009, 17:48
    relatia cu seful

    am o relatie de 2 ani cu seful meu suntem tare fericiti. depinde de fiecare persoana, de cum stie sa-si construiasca relatia si sa o fereasca de rutina... cred ca serviciul reprezinta o lume si timpul liber alta, cam asta incerc eu sa fac, sa delimitez spre binele amandurora.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod