"Femeile sunt foarte buni negociatori"

Este de parere Marian Rujoiu, expert in negociere, motivare, management si leadership
Marian Rujoiu, trainer manager la Extreme Training, considera ca femeile sunt foarte buni negociatori. Expertul in negociere, motivare, management si leadership Marian Rujoiu subliniaza ca succesul femeilor vine negresit atunci cand acestea au incredere in fortele proprii, sunt competente si stiu sa construiasca relatii.

"Femeile pot sa se descurce in orice situatie, au spirit de initiativa si sunt perseverente"

Ce ar trebui sa faca o femeie "de cariera" pentru a avea succes?


Femeile pot avea succes si sunt destule dovezi in acest sens. Uneori pot avea chiar mai mult succes decat barbatii. Ingredientele succesului pentru o femeie sunt urmatoarele: increderea in fortele proprii, competenta si construirea de relatii.
Facand aceste lucruri vor surprinde intodeauna si vor ajunge acolo unde isi doresc.

Cum poate fi echilibrata balanta familie-job, astfel incat sa existe multumire?


Prioritatea pentru o femeie este prioritizarea prioritatilor. A te imparti intre job si familie este o misiune destul de dificila. Trebuie ca femeile sa transforme "a munci mai mult" în "a munci mai eficient". Practic, a munci mult nu inseamna a sta peste program, ci a reusi sa fii atat de eficienta astfel incat la ora 5 sa fii impreuna cu familia. Sfatul pe care ti-l dau este simplu: eficientizeaza-ti munca pentru a nu fi nevoita sa stai nici macar un minut peste program.

In ce masura arta de a negocia foloseste in cariera? Sunt mai pricepute femeile decat barbatii in aceasta arta? De ce?


In viata nu primesti ce meriti, ci primesti ceea ce negociezi, iar femeile au inteles foarte bine acest lucru. Sa ne gandim la un sigur lucru: o dorinta a unei femei poate deveni uneori de nerefuzat pentru un barbat.
In anumite situatii experienta ne-a aratat ca femeile pot negocia mult mai bine decat barbatii. Un gentleman va trata cu mai mare atentie o femeie, iar femeilor nu le ramane decat sa profite de acest lucru.

Ce calitati trebuie sa aiba o femeie de afaceri pentru a fi placuta de subalterni si apreciata de cei cu care este egala in functie?


Calitatile cheie pentru o femeie de afaceri sunt: a ramane femeie (a nu se purta ca un barbat), a avea sprit de initiativa, a fi onesta si pozitiva. Restul vine de la sine.

In ce masura contribuie cunoasterea (stapanirea) limbajului nonverbal la dezvoltarea vietii profesionale?


Stapanirea limbajului nonverbal este utila in orice situatie. Este o arma fina, care poate fi folosita in egala masura atat de barbati, cat si de femei.
Cu practica, interlocutorul poate fi usor de descifrat.

Ce ati recomanda unei femei de 45 de ani, care a ajuns intr-o pozitie de middle management, iar criza a disponibilizat-o? Luati in considerare faptul ca multi angajatori o refuza pentru ca isi imagineaza ca ea vrea o leafa mare, iar altii cauta tinere pe care sa le poata "forma".


Criza a disponibilizat atat femei, cat si barbati, si va fi o reala problema pentru aceste persoane sa se reintegreze in campul muncii. Nu iau in calcul varianta enuntata de dumneavoastra, mi se pare mult prea nerealista si arunca femeia intr-o imposibilitate de actiune. Consider ca femeile au sanse egale, pot sa se descurce in orice situatie, au spirit de initiativa si sunt perseverente.
Indiferent de varsta, in fiecare femeie este un potential pe care poate sa-l dezvolte. O femeie poate sa straluceasca mult mai usor decat un barbat.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod