"Febra" cumparaturilor

Unii dintre noi se trezesc in prima zi a anului cu o durere de cap de la excesul de sampanie. Altii se trezesc cu o durere la fel...

Unii dintre noi se trezesc in prima zi a anului cu o durere de cap dela excesul de sampanie. Altii se trezesc cu o durere la fel de mare,din cauza excesului de cheltuieli facute in timpul vacantei de iarna.

Iata cateva solutii care te-ar putea ajuta sa tii sub control "febra"cheltuielilor, in care probabil ca deja ai intrat, ajutata si dereducerile atragatoare care iti fac cu ochiul de prin vitrine.

Respecta un set de reguli

Daca nu faci, si inca repede, cateva reguli cu privire la cheltuieli,pe care iti vei impune sa le respecti, la inceputul anului nu o sa aibani nici sa circuli cu RATB-ul.

Asa ca adera la doua principii:Instituirea unei perioade de cateva zile de asteptare pana sa cumpari cevace ti-a atras atentia. De exemplu, daca pur si simplu te indragostestide o pereche de ghete, nu le cumpara imediat. Revino dupa cateva zilein magazinulunde se afla cuminti, asteptandu-te inca, ghetele, si vei vedea daca side data aceasta ti se vor parea la fel de indispensabile si deosebite.

Realizarea unei liste de cumparaturi. Cand stai si te gandesti lalucrurile de care ai cu adevarat nevoie, este mai putin probabil ca,dupa programul de cumparaturi, te vei intoarce acasa cu o sumedenie delucruri inutile, care ti s-au parut tare atragatoare pe raftul unde seaflau expuse.

Cheltuieste banii tai

Nu intra in fondurile comune, ale tale si ale partenerului tau.

Laacestea seapeleaza, de regula, atunci cand intervin cheltuieli ce tin de viataimpreuna, de proiecte pe care le aveti amandoi. Daca nu ai stabilit cuiubitul tau ca unanumit lucru trebuie cumparat, nu vei folosi banii pe care i-atieconomisit impreuna pentru a-l achizitiona. Poti cheltui dupa placulinimii banii tai - nimeni nu te va intreba ce ai facut cu ei. Asa veireusi sa eviti eventuale tensiuni ce pot aparea in cuplu din cauza"febrei" cumparaturilor.

Descopera care este, cu adevarat, problema

Uneori, tendinta de a cheltui peste posibilitati poate fi o cauzaa unei probleme/frustrari personale: lipsa de comunicare in cuplu,singurateatea etc.

Daca banuiesti ca exista unele aspecte neplacute inrelatia ta care contribuie la tendinta ta de a exagera in cumparaturi,incearca sa ai o discutie cu partenerul tau despre ceea ce simti si,de ce nu, despre lucrurile pe caredoresti sa le cumperi.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod