Eu si mentorul meu

Pana nu demult, planificarea carierei era o preocupare prea putin interesanta pentru tineri, care ocoleau compania adultilor ...
Pana nu demult, planificarea carierei era o preocupare prea putininteresanta pentru tineri, care ocoleau compania adultilor (parinti,profesori sau colegi de serviciu) cat mai mult posibil. Astazi, ei uita denotiunea timpului cand stau in fata calculatorului, construind planuride afaceri, masurand si evaluand posibilitatile lor de reusita. Si,mai mult ca niciodata, cauta sfaturile adultilor.

Teoria spune ca, pentru un tanar intreprinzator, una dintre conditiilesuccesului este formarea sa profesionala alaturi de un mentor. Inpractica, multi ridica surprinsi din sprancene la auzul acesteinotiuni.
Aceasta pentru ca mentoratul este un concept destul de putinvehiculat in Romania, putini fiind cei care constientizeaza adevaratasa semnificatie.

"Stagiara mea va ajunge departe"
"Aproape toti stagiarii care mi-au fost colaboratori au facut o carierafrumoasa, unii dintre ei chiar in strainatate. De curand, una dintrestagiarele mele s-a casatorit cu un francez si a inceput sa profesezela Paris. Tot din ultima generatie, o apreciez pe Simona Iacob, careare acum cabinetul ei, axat mai mult pe drept comercial, latura decare s-a ocupat si in timpul colaborarii noastre, care a durat patruani de zile.
Ea este acum presedintele sectiei de Tineret a AsociatieiFemeilor de Cariera Juridica din Romania, a carei presedinte sunt",declara Paula Iacob, un avocat celebru si un mentor ravnit de multistudenti ai Facultatii de Drept.

Cea mai noua stagiara a sa, Anamaria Zeles (24 de ani), a impresionat-oprin hotararea cu care a abordat-o in urma cu doi ani. Venind safaca practica la Tribunal, pentru a invata mai multe despre domeniuljuridic, a asistat la un proces al Paulei Iacob, la finalul caruia aintrebat-o daca o poate primi ca "ucenic", in practica, la cabinetulsau de avocatura.
"Cred ca momentul in care m-a ajutat cel mai multin toti acesti ani a fost atunci cand a acceptat colaborarea noastra",apreciaza Anamaria. In meseria pe care si-a ales-o, cea de avocat, esteprivilegiata, printre altele, de faptul ca toti absolventii de drept auposibilitatea de a fura meserie de la un avocat consacrat. "Am pledat decateva ori in procese si de fiecare data am fost ajutata cu sfaturi legatede dosar si de prezentare (trebuie sa vorbesti tare, clar, pentru a teimpune si pentru a te putea auzi toata sala)".
Dupa doi ani de stagiu,Anamaria isi va da definitivatul si, daca il va lua, va avea dreptul saisi deschida propriul cabinet. Paula Iacob este sigura, cu seriozitateasi punctualitatea stagiarei sale, si gratie cunostintelor acumulate,ca Anamaria se va ridica la inaltimera mentorului.

"A contat increderea tatalui meu"
Vreau sa fiu Cezar Tabarcea!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod