Echilibrul din nou in viata ta

Fiecare seara este aproape la fel: te gandesti la serile lungi de vara si simti ca in viata ta si-a facut loc rutina. Pleci la serviciu dimineata cand inca
Fiecare seara este aproape la fel: te gandesti la serile lungi de varasi simti ca in viata ta si-a facut loc rutina. Pleci la serviciu dimineata cand inca este intuneric afara, te intorciacasa seara tot pe intuneric, incat uneori ai impresia ca in viata ta numai are loc nimic in afara de munca. Este timpul sa echilibrezi balanta.

Multe studii au aratat ca desi orele de lucru din timpul iernii suntaceleasi ca si in timpul verii, angajatii sunt mult mai relaxati vara.

Inclina balanta in favoarea ta
Trebuie sa inveti sa-ti petreci serile de iarna intr-un mod relaxant.
Esteadevarat ca serile de vara sunt mai lungi, mai calduroase si iti oferamai multe alternative pentru relaxare, dar si iarna sunt o multime delucruri de facut.

Este important sa-ti programezi timpul liber. Primul pas estesimplu. Arunca o privire de ansamblu asupra vietii tale si vezi cum itieste impartit timpul.

Deseneaza un cerc si segmenteaza-l in sapte parti. Ca si cum ar fi zilelesaptamanii. In fiecare segment hasureaza cu o culoare cam cat crezi tuca petreci la serviciu si cu alta culoare timpul care iti ramane liber.

Ti se pare ca timpul liber nu ocupa o parte destul de mare a vietiitale? Deseneaza un alt cerc unde ai sa imparti segmentele asa cum itidoresti tu.
Dar trebuie sa fii cat mai realista. Daca vrei sa castigimai bine, segmentul dedicat muncii trebuie sa fie cat mai mare.

Odata ce ai terminat cu acest exercitiu ar trebui sa iti fie foarte clarcum ti-ai dori sa-ti petreci timpul si ce iti ocupa cea mai mare partea acestuia.

Cum poti incepe sa echilibrezi balanta?
Daca in timpul saptamanii serile ti le petreci doar in fata televizoruluiin loc sa le petreci cu prietenii sau facand altceva, atunci macar odata pe saptamana incearca sa faci ceva diferit.

Ce altceva poti face?
Alege un curs nou care sa iti placa - de exemplu un curs foto sau unulde machiaj.
Ia lectii de dans sau mergi la sala. Iesi cu prietenii laun suc sau o bere, mergi la cinema sau la popice. Iar daca simti ca nuiti ramane timp pentru a te ingriji, atunci programeaza-te la masaj,coafor sau fa-ti manichiura.

Daca simti ca in viata ta este nevoie de mai multa organizare, nu ezitaca macar o zi sa te gandesti numai la asta. Dupa o organizare riguroasa,totul va veni veni de la sine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod